جذب سرمایه 850 میلیون دلاری تلگرام
تلگرام مبلغ قابل توجهی را برای عرضه اولیه پول دیجیتالی اش دریافت کرد
انتظار میرود که این فروش بزرگترین عرضه اولیه پول دیجیتال تا به امروز باشد. رقم پیشفروش به تنهایی از تمام عرضههای اولیه پول دیجیتال که تا کنون صورت گرفته اند،بالاتر است. اگر حمایت ایرانی ها از تلگرام نبود این اتفاق به این زودی ها نمی افتاد. به نام ما به کام دیگران…
پس ازدریافت 850 میلیون دلار بودجه، به نظر میرسد عرضه اولیه پول دیجیتالی (ICO) تلگرام که ارزش میلیارد دلاری دارد، به اولین هدف خود رسیده است.
در یک سند که اوایل این هفته به SEC ارائه شد، آمده است این مبلغ “برای توسعه بلاکچین TON، توسعه و نگهداری اپلیکیشن پیامرسانی تلگرام و سایر اهداف” جمعآوری شده و امنیت در این میان به معنای انعقاد قراردادهای خرید برای رمزنگاری ارزی یا همان کریپتوکارنسی است. حالا پاول دورو، مدیرعامل تلگرام، این سند را امضاء کرده است.
این مبلغ به احتمال زیاد مربوط به مرحله پیشفروش از عرضه اولیه پول دیجیتال است و همانطور که تککرانچ در ماه گذشته گزارش داد، در اصل هدف از این پیشفروش کسب 600 میلیون دلار بود اما میزان بالای تقاضا موجب شد که این مبلغ به 850 میلیون دلار برسد.
طبق اسناد مشاهده شده توسط تککرانچ، ابتدا تلگرام قصد داشت از طریق یک فروش عمومی که در ماه مارس شروع میشود 600 میلیون دلار دیگر برای توسعه پروژه TON خود دریافت کند، اما باید دید که آیا این رقم تایید خواهد شد یا خیر. در گذشته بلومبرگ اعلام کرده بود که این فروش عمومی به 1.15 میلیارد دلار خواهد رسید، و بلومبرگ تخمین زده بود که در صورت موفقیت کل مبلغ جمعآوری شده حدود 2 میلیارد دلار خواهد بود.
در هر صورت، انتظار میرود که این فروش بزرگترین عرضه اولیه پول دیجیتال تا به امروز باشد. رقم پیشفروش به تنهایی از تمام عرضههای اولیه پول دیجیتال که تا کنون صورت گرفته اند، بالاتر است.
در گذشته بلومبرگ اعلام کرده بود که این فروش عمومی به 1.15 میلیارد دلار خواهد رسید، و بلومبرگ تخمین زده بود که در صورت موفقیت کل مبلغ جمعآوری شده حدود 2 میلیارد دلار خواهد بود.
این فروش اولین سرمایهگذاری خارجی در تلگرام است، که بودجه آن را دورو و برادر بزرگتر وی، نیکولای (بنیانگذار VKontakte که یک سایت شبکه اجتماعی است و آن را فیسبوک روسیه مینامند) تامین کرده اند.
تقاضا برای فروش توکن، در وهله اول به دلیل جایگاه منحصر به فرد تلگرام در جامعه رمزنگاری، غیر قابل پیشبینی بود. در واقع اکثر پروژههای عرضه اولیه پول دیجیتال از اپلیکیشن پیامرسانی تلگرام استفاده میکنند و قابلیت گروهی آن به طور خاص در بین هواداران رمزنگاری محبوبیت دارد.
اخیراً کواترز گزارش داده است که سرمایهگذاران در این پیشفروش، سهم خود را دو برابر میفروشند در حالیکه سایر افراد محض احتیاط قصد فروش ندارند. حتی در این میان کلاهبرداران وبسایتها و کمپینهای تقلبی را راهاندازی کرده اند و به دنبال سودجویی خود هستند.
در خصوص این پروژه، تلگرام قصد دارد مجموعهای از خدمات را در کنار اپلیکیشن پیامرسانی خود ایجاد کند، اعم از:
- ذخیرهسازی فایل توزیع شده شبیه به خدماتی مانند دراپکوین و فایلکوین
- یک خدمات پروکسی برای ایجاد خدمات ویپیان و محیطهای جستجوی ایمن بر اساس بلاکچین
- خدمات برای اپلیکیشنها، قراردادهای هوشمند و تجربه جستجوی وب
- پرداخت برای تراکنشهای نقطه به نقطه و پرداختهای خُرد
قرار است نسخه MVP از TON در سه ماهه دوم سال 2018 همراه با خدمات کیف پول تلگرام در سه ماهه پایانی سال عرضه شوند. علاوه بر آن، خدمات TON آن در سال 2019 راهاندازی خواهد شد اما تلگرام هنوز باید فناوری زیرساختی خود را توسعه دهد. با این وجود این شرکت مشغول تولید و عرضه محصولات جدید خود در سال جاری است.
اوایل این ماه، تلگرام نسخههای جدید از اپلیکیشنهای پیامرسانی خود را برای اندروید و آیاواس معرفی کرد، با اینکه به دلیل انتشار تصاویر نامناسب کودکان توسط برخی از کاربران تلگرام، اپلیکیشنهای آن برای دانلود از روی اپل برداشته شده بودند. به علاوه این شرکت یک پلاگین وب را ارائه کرده است که به کسب و کارها امکان میدهد از طریق این اپلیکیشن پیامرسانی با کاربران در ارتباط باشند.