دولت نمی‌خواهد به عنوان رقیب وارد بازار اینترنت اشیا شود

معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اختتامیه نمایشگاه iotex2018:

0

در این حوزه دولت مدعی نیست و امیدواریم که بدون مزاحمت‌های معمول سنتی این بازار رشد و به سمت جلو حرکت کند. امروز من به شما اعلام می‌کنم که ما آمادگی داریم و مکلف هستیم که با کمک فعالان این حوزه، مقرراتی ایجاد کنیم که مقررات‌زدایی باشد نه اینکه مقرراتی بگذاریم که از آن فیلتری درست شود و لازم باشد کسی از داخل این فیلتر رد شود و در آن گیر کند

مراسم اختتامیه سومین نمایشگاه iot چهارشنبه 25 بهمن ماه برگزار شد. در این مراسم نصرالله جهانگرد، معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سخنرانی خود تاکبد کرد: «هوشمندی، مسائلی به عنوان فرصت و مسائلی هم به عنوان تهدید به همراه خود می‌آورد. امیدوارم در این زمینه آگاهی و دانشی منتشر شود که نهادهای مسئول اعم از دانشگاهی و پژوهشی و تصمیم‌گیری نسبت به این موضوع از جنبه‌های مختلفی سرعت بیشتری در تصمیمگیری بگیرند. اصطلاح اینکه ما پیشتازی کنیم دیگر کمی دیر شده است؛ یعنی دنیا از ما جلوتر است و بازار بزرگتر از داشته‌های ما شده است؛ حداقل ما در اندازه خودمان باید شکافمان را کم کنیم.  ما در حوزه iot بین 5 تا 7 سال با سطح تکنولوژی اروپا و حدود 10 سال با سطح تکنولوژی آمریکا فاصله داریم. که باید این فاصله را به دلایل امنیت ملی و منابع اقتصادی و کنترل اجتماعی و سیاسی کشورمان کم کنیم.»

وی در ادامه افزود: «برای اینکه این کار انجام شود، طبیعتا باید محیط کسب و کار مناسبی از نظر حقوقی  و مقررات شکل بگیرد. اگر کمی جلوتر رویم، چالش‌های زیادی اعم از چالش مدیریتی و مالکیت معنوی و مالکیت مادی پیدا خواهد شد. هرچه زودتر باید این مسائل دیده شوند و برای آنها راه‌‌حلی پیدا شود. دولت باید به پیشتازان این حوزه به عنوان شریک حل مسئله نگاه کند. ما در بخش دولت همیشه این مشکل را داشتیم که شرکت‌ها و پیمانکاران را با هزارویک روش پیدا می‌کنیم و بعد از بستن قرارداد، آنها را به چشم رقیب می‌بینیم. دولت باید نگاهش را تغییر دهد، ما و تمام کسانی که در لایه تصمیم‌گیری دولت نشسته‌ایم، شروع کنیم به توسعه بازار برای آنها. میل قلبی ما در این حوزه این است که محصولات داخلی باشند، حتی اگر از محصولات های‌تکنولوژی استفاده می‌کنید آن را به شکل بومی‌سازی شده ارائه دهید.»

جهانگرد اشاره کرد: «خوشبختانه در این حوزه دولت مدعی نیست و امیدواریم که بدون مزاحمت‌های معمول سنتی این بازار رشد و به سمت جلو حرکت کند. امروز من به شما اعلام می‌کنم که ما آمادگی داریم و مکلف هستیم که با کمک فعالان این حوزه، مقرراتی ایجاد کنیم که مقررات‌زدایی باشد نه اینکه مقرراتی بگذاریم که از آن فیلتری درست شود و لازم باشد کسی از داخل این فیلتر رد شود و در آن گیر کند. ما برای راه افتادن این صنعت آمادگی داریم که در پلتفرم‌های آزمایشگاهی مشارکت و سرمایه‌گذاری کنیم. این بخش هزینه زیادی دارد که ما حاضریم آن را انجام می‌دهیم. در پارک سجاد که جدیدا افتتاح شده و تخصصی در حوزه iot است، ما درصدد هستیم ظرفیت‌های تکنیکی که برای تست و توسعه بخش خصوصی لازم است را تامین کنیم و در اختیارشان بگذاریم.»

جهانگرد در پایان گفت: «در بحث قوانین و مباحث حقوقی هم ما در کنار فعالان این حوزه هستیم؛ چون در دولت هم برای این حوزه‌ها هیچ نوع بروکراسی خاصی وجود ندارد و می‌شود به سرعت این موارد را به انجام رساند. در مسئله زنجیره تکنولوژیک، ما نقش خود را تسهیل‌گر می‌بینیم و کنار شما هستیم و برای تامین و تسهیل قطعات و مباحثی که هزینه بالایی دارد حاضر خواهیم بود. بدون اینکه برای خودمان انتظار بازار داشته باشیم. در صیانت سهم بازار هم در هر حوزه که بتوان آن را بومی‌سازی و نیاز را برآورده کنیم، قطعا ما هم به سراغ محدودکردن رقبای خارجی با روش‌های منطقی می‌رویم. در تدوین مقررات و جریان فرهنگی هم آمادگی داریم که در کنار شما باشیم.چرا که ارزش افزوده این حوزه کاری بسیار بالاست.»

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.