به گزارش شنبه پرس به نقل از خبرگزاری فارس، محمد خلج، مدیرعامل گروه اسنپ در دیدار امروز با رهبر انقلاب، به نمایندگی از شرکت های فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال صحبت کرد.
وی گفت: در دوران شیوع ویروس کرونا که رشد اقتصادی در اغلب کشورها منفی بود اما رشد اقتصاد دیجیتال و افزایش سهم آن از تولید ناخالص ملی را شاهد بودیم.
خلج افزود: به طوری که سهم دو و نیم درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی در سال ۹۲ در حال حاضر به ۶ درصد رسیده است و با تمهیدات اندیشیده شده سهم ۱۰ درصدی برای اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی هدف گذاری شده است.
خلج گفت: ظرفیت فوقالعادهای برای ایجاد اقتصاد پایدار در این حوزه در کشور وجود دارد. برای نمونه در گروه اسنپ که در سال ۹۳ در ایران پایهگذاری شده است با ایجاد اشتغال پایدار برای نزدیک به ۶ هزار نفر از جوانان نخبه و با انگیزه در کنار تحول در صنعت حمل و نقل شهری، باعث رضایت مردم شده ایم. این برنامه توسط بیش از ۴۰ میلیون کاربر تلفن همراه نصب شده است.
مدیرعامل گروه اسنپ ادامه داد: محدوده سنی این افراد هم مانند سایر شرکت های نوآور بین ۲۵ سال تا ۳۰ سال است و نزدیک به ۱۰۰ نفر از رتبههای تک رقمی و دو رقمی کنکور در مجموعه اسنپ مشغول به کار هستند.
وی گفت: علاوه بر جلوگیری از مهاجرت نخبگان به خارج از کشور با شناسایی و دعوت از نخبگان ساکن در خارج از کشور، زمینه مهاجرت معکوس نخبگان به کشور را هم فراهم کردیم.
خلج با اشاره به کارکرد های یک شرکت دانش بنیان در حوزه اقتصاد دیجیتال، گفت: در سالی که بحران بیماری کرونا بود، اسنپ و سایر شرکت های حمل و نقل در شرایطی که ناوگان حمل و نقل عمومی در ارائه خدمت به مردم با محدودیتهایی مواجه بود، با اتصال به سامانه های هوشمند وزارت بهداشت در کنار پایش مستمر وضعیت کاربران و اطمینان از سلامت آنها توانستند نقش موثری را در حمل و نقل شهری ایفا کند.
مدیرعامل گروه اسنپ اظهارداشت: اسنپ در سال در حدود یک میلیارد سفر درون شهری انجام میدهد که از این نظر در مقام سوم در صنعت حمل و نقل هوشمند در دنیا و در رتبه اول در کشورهای خاورمیانه قرار دارد. اگرچه معتقدیم با توجه به ظرفیتهای کشور، کسب رتبه ممتاز و درخشان دور از دسترس نیست.
وی با بیان اینکه، حضرت عالی بارها از نظام توزیع در کشور گلایه کرده اید، گفت: اسنپ برای حل این مشکل، آمادگی خود را برای کمک به انتقال تجربه های عملی به متولیان برای اصلاح فرایند نظام توزیع اعلام می کند.
وی گفت: در شرایط تحریم های حوزه دیجیتال، جوانان این مرز و بوم با استفاده از توان فنی داخلی، اقدام به تکمیل و بومی سازی نقشه هوشمند کشوری، فراهم کردن خدمات ابری، رفع باگ های نرم افزاری و غلبه بر تحریم های شرکت های امریکایی کردند.
خلج با اعلام خوش بینی و امید نسبت به آینده اقتصاد دیجیتال کشور با توجه به زیرساختهای موجود، به نیابت از شرکتهای فعال و پیشران حوزه اقتصاد دیجیتال، اعلام کرد: آمادگی داریم که با هماهنگی تمامی دستگاههای اجرایی اقداماتی را در جهت ارتقای این صنعت انجام دهیم.
وی گفت: در زمینه هایی از جمله همافزایی بین فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال برای ارائه راهکارهای تکمیلی برای حل مشکلات، بهبود وضعیت حمل و نقل مسافر بین شهری، بهبود وضعیت حمل بار سبک و نیمه سنگین با استفاده از روش های حمل و نقل جاده ای، هوایی، دریایی و ریلی؛ تامین زنجیره لجستیکی برای رشد حوزه های کشاورزی و تولیدی کشور، هوشمند سازی حوزه بهداشت و درمان از طریق ایجاد نسخه الکترونیکی، پزشکی از راه دور و پرونده الکترونیک سلامت و در نهایت ایجاد موج جدید اشتغال زایی حداقل دو برابری با استفاده از فعال کردن ظرفیت های موجود از طریق سرمایه گذاری خطرپذیر و جسورانه، آماده همکاری و انتقال تجربه هستیم.