عیسی زارع پور وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) مجلسی شورای اسلامی اظهار کرد: افتخار میکنم که دغدغه ساماندهی، حمایت و حضور پرقدرت در فضای مجازی را داشتهام
به گزارش شنبه پرس به نقل از ایسنا، زارع پور خاطرنشان کرد: اعتقاد دارم نقد پذیرم و در هر موقعیتی نقطه نظرات کارشناسان و نخبگان را روی سر میگذاریم و توجه خواهیم کرد.
وی افزود: افتخار میکنم در دوران مسئولیت در اداره ارشاد و فرهنگ اسلامی صدها شرکت پا گرفتند.
اینجانب به عنوان یکی از میلیونها تربیت یافته مکتب امام خمینی و مقام معظم رهبری به عنوان جوان گام دومی آمادهام که تجربه ۱۵ ساله خودم را به کار گیرم و با کار و مجاهدت شبانه روزی همه ظرفیتهای فناوری مهم را به کار گیریم تا جایگاه انقلاب اسلامی را ارتقا دهیم و ایرانی هوشمند را رقم بزنیم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه اظهار کرد: امروز فناوری ارتباطات و اطلاعات تبدیل به بخش جدایی ناپذیر زندگی مردم شده و بیش از ۵۰ میلیون نفر از مردم کشور و ۳۵ میلیون از جوانان در این عرصه حضور دارند. امروز فناوری اجتماعی شده و در اعماق زندگی مردم رسوخ کرده و اگر در این حوزه برنامهریزی فعال نداشته باشیم قطعا به آسیبهای آن دچار خواهیم شد.
زارعپور در ادامه اظهار کرد: در خصوص شبکه ملی اطلاعات که بیش از ۲۰ سال است میخواهیم آن را اجرا کنیم اما به دلایل مختلفی هنوز محقق نشده است چندین نکته حائز اهمیت میباشد. متاسفانه به غلط عدهای فکر میکنند با راهاندازی شبکه ملی اطلاعات دسترسی کاربران به شبکه جهانی اینترنت قطع میشود. بنده به عنوان یک متخصص عرض میکنم که شبکه ملی اطلاعات از افتخارات هر کشوری است و با راهاندازی آن دسترسی کاربران به شبکه جهانی قطع نخواهد شد. چرا باید وقتی یک پیغام را ارسال میکنیم بستههای اطلاعاتی ما از کشور خارج شود؟ از سوی دیگر هم باید هزینه پهنای باند بینالمللی را بپردازیم و هم امنیت ما به خطر میافتد. طبیعتا این امر منطقی نیست و بنده قول میدهم ظرف چهار سال آینده شبکه ملی اطلاعات را در طی زمانبندی معینی که از سوی شورای عالی فضای مجازی تعیین شده جهت پیشبرد امورات کشور راهاندازی کنم.
وی در ادامه تاکید کرد: از سوی دیگر دسترسی کلیه روستاها دارای جمعیت بالای ۲۰ هزار خانوار به شبکه پرسرعت اینترنت تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق خواهد شد.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه خاطر نشان کرد: تحقق دولت الکترونیکی از دیگر اولویتهای بنده میباشد علیرغم تلاشهای صورت گرفته در طول سالهای گذشته ما هنوز در این حوزه عقب هستیم و از لحاظ کمیت خدمات الکترونیکی در رتبه ۸۰ و از لحاظ کیفیت در رتبه ۱۱۸ از بین ۱۹۳ کشور در دنیا قرار داریم. ما باید این شاخص را ارتقاء دهیم .
وی ادامه داد: اقتصاد دیجیتال از دیگر اولویتهای بنده است در برخی از کشورهای دیگر نیروهای جوان آن درآمدی بیش از درآمد نفتی ما از حوزه برنامهنویسی دارند. بنده قول میدهم ظرف چهار سال آینده از ظرفیت این حوزه برای اشتغالزایی استفاده کنم. اخیرا شنیدیم که یکی از کشورهای همسایه ویزای طلایی برای جذب برنامهنویس در نظر گرفته است اگر ما ظرفیتهای لازم در کشور را فراهم کنیم دیگر نخبگان ما برای کار در این حوزه به خارج از کشور نخواهند رفت.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه با اشاره به ضرورت حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی تصریح کرد: امروز خانوادههای ما از حضور کودکان و فرزندان خود در فضای مجازی نگران هستند حتی کشورهایی که این فناوری را تولید کردند ابزارهایی برای خانوادهها جهت مدیریت کودکان خود در این فضا فراهم کردهاند. ما نیز وظیفه خود میدانیم که این نگرانی را برای خانوادهها برطرف کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر از نظرات و دغدغههای تمام کاربران استفاده خواهیم کرد. حفاظت از دادهها و حریم خصوصی مردم در این فضا وظیفه ماست. چرا یک پلتفرم خارجی باید به خود اجازه دهد تا اطلاعات میلیونها کاربر ما را با مشکل روبهرو کند؟ در بحث صنعت فضایی نیز متاسفانه به دلیل نگاه سیاست زده در سالیان گذشته از ظرفیتها غافل شدیم. مردم هنوز خاطرات خوش پرتابهای موفقیتآمیز ماهوارههای ایرانی را در دهه ۸۰ فراموش نکردهاند. متاسفانه در سالهای اخیر این روند رشد متوقف شده است. بنده قول میدهم از ظرفیت تمام جوانان و نخبگان برای بازگرداندن این صنعت به ریل شکوفایی خود استفاده کنم. بنده در حوزه خدمات پستی و مالی برنامههای متعددی دارم.