ما در حال حاضر نه به صورت کامل شبیه سیبچه هستیم و نه سیباپ. اگر برنامهای پولی باشد ما مانند اپاستور قیمت برنامهها را براساس حجم هر برنامه تعیین میکنیم و مانند سیباپ اشتراک به کاربران نمیفروشیم. در آیتیپس برخلاف سیبچه قیمتها به صورت ریالی تعیین شده و ما اپها را از قبل خریداری کردهایم و بهروزرسانیها را نیز به صورت دورهای در مارکت قرار میدهیم که کاربران میتوانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند.
سیدمحمدحسین اینجو 20 ساله یک جوان شیرازی است که به همراه تیمش یک اپاستور ایرانی به نام آیتیپس به نشانی itipsstore.com را راهانداخته است. محمدحسین در حال حاضر دانشجوی رشته کامپیوتر گرایش آیتی در دانشگاه شیراز است. همان دوران راهنمایی به برنامهنویسی و حوزه کامپیوتر علاقهمند بوده است. «من از دوران راهنمایی به حوزه کامپیوتر و وب علاقه داشتم ولی شناختی نسبت به این حوزه نداشتم. شروع به وبلاگنویسی کردم و بهتدریج با این حوزه آشنا شدم. تا اینکه در اول دبیرستان سایت بهروزباشید را راهاندازی کردم که در آن اخبار تکنولوژی را پوشش میدادم. اخبار را از سايتهای داخلی و خارجی گردآوری میکردم و در این سایت قرار میدادم. از طرف دیگر من از همان دوران به دستگاههای آیفون علاقهمند بودم و نسبت به کارکرد آنها آشنایی داشتم. در آن زمان سیبچه تنها مارکتی بود که در ایران اپهای ios را عرضه میکرد ولی همیشه برای من جالب بود که سیبچه چطوری توانسته که اپهای ios را درایران عرضه کند. به دلیل همین علاقهمندی تصمیم گرفتم از برنامهنویسی ios سر دربیاورم و در این زمینه تحقیق کردم. در سوم دبیرستان اطلاعاتم را در این زمینه تکمیل کردم. در همان زمان ایده راهاندازی یک اپاستور ایرانی را با یکی از آشنایان مطرح کردم و ایشان علاقهمند شدند در این کار سرمایهگذاری کنند. ما اکانت اینترپرایز اپل را از کشور کانادا تهیه کردیم که بتوانیم یک اپاستور ایرانی راهبیندازیم.»
آیتیپس از چه سالی کار خود را به عنوان اپاستور ایرانی شروع کرده است؟
آیتیپس تقریبا 2 سال است که فعال است ولی از ابتدای شروع فعالیت کارکرد یک اپاستور را نداشته است. ما در ابتدا آیتیپس را یک سرویس انتشار اپ معرفی کردیم به این ترتیب که سازوکاری را فراهم کردیم تا دوولوپرها بتوانند اپلیکیشنهای خود را از طریق آیتیپس در اپاستور یا گوگلپلی منتشر کنند. در واقع در ابتدا آیتیپس نقش واسطه را بین برنامهنویسان و مارکتهای خارجی بازی میکرده و تقریبا 2 ماه است که اپاستور آیتیپس فعالیت خود را شروع کرده است.
در حال حاضر علاوه بر سرویس انتشار اپ در مارکتهای خارجی چه امکانات دیگری را به کاربران ارائه میدهید؟
در کنار سرویس انتشار اپ ما سرویس دیگری را راهانداختیم برای دوولوپرهایی که میخواهند اپها را روی وبسایت خود منتشر کنند و نصب مستقیم از روی وب سایت خود را داشته باشند. این خدمت برای بانکها بسیار پرکاربرد است. علاوه بر این اپاستور آیتیپس نیز فعال است و هم اپهای ایرانی و هم اپهای موجود در اپ استور قابل دانلود است. در اپاستور آیتیپس قسمت ویژهای را نیز در نظر گرفتهایم که در آن برنامههای ویژه مانند نسخه ویرایش شده اینستاگرام یا کلشافکلنز هک شده را قرار دادهایم تا کاربرانی که به دنبال این برنامهها هستند، بتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.
تاکنون مارکتهای مختلفی برای اپهای آیفون در ایران راهاندازی شدهاند که معروفترین آنها سیباپ و سیبچه هستند که البته عملکردهای متفاوتی دارند، شما بیشتر شبیه سیباپ هستید یا سیبچه؟
ما در حال حاضر نه به صورت کامل شبیه سیبچه هستیم و نه سیباپ. اگر برنامهای پولی باشد ما مانند اپاستور قیمت برنامهها را براساس حجم هر برنامه تعیین میکنیم و مانند سیباپ اشتراک به کاربران نمیفروشیم. در آیتیپس برخلاف سیبچه قیمتها به صورت ریالی تعیین شده و ما اپها را از قبل خریداری کردهایم و بهروزرسانیها را نیز به صورت دورهای در مارکت قرار میدهیم که کاربران میتوانند به صورت رایگان از آن استفاده کنند.
شیوه درآمدزایی شما در آیتیپس چگونه است؟
اصل درآمد ما در آیتیپس از قسمت سرویس انتشار اپها بوده و در مرحله بعدی از اپاستور درآمد داریم. ما پلنهای مختلفی را تعریف کردهایم که توسعهدهندگان برای انتشار اپهای خود میتوانند از آن استفاده کنند. این پلنها قیمتهای مختلفی دارند و براساس نوع برنامه متفاوت است. این قیمتها از 5 هزار تومان شروع میشود تا پلن 530 هزار تومانی که براساس خدماتی که دوولوپرها از آیتیپس دریافت میکنند، این قیمتها تعیین میشود.
از زمانی که اپاستور آیتیپس لانچ شده، چقدر دانلود داشتهاید؟ و چه تعداد توسعهدهنده از زمان شروع فعالیت با شما همکاری داشتهاند؟
با توجه به اینکه تعداد توسعهدهندگان برنامههای ios نسبت به اندروید کمتر است، تاکنون حدود 300 توسعهدهنده هستند که آیتیپس را میشناسند و به صورت تکرارشونده با ما کار میکنند. از طرف دیگر حدود 8000 کاربر اپلیکیشن را دانلود کردهاند که این تعداد حدود 5000 کاربر در حال استفاده از آیتیپس هستند.
تاکنون به درآمدزایی رسیدهاید تا هزینههای خود را پوشش دهید؟
همانطور که گفتم بیشترین درآمد ما از طریق توسعهدهندگان بوده ولی اپاستور با اینکه 2 ماه است لانچ شده است، درآمد بیشتری را نصیب ما کرده و به نظر میرسد در بلندمدت درآمد خوبی را حاصل کند. تاکنون در کارمان ضرر نکردهایم و هزینهها با درآمدها همسطح بوده و امیدواریم در آینده به سودآوری برسیم.
برای معرفی خود از چه روشهایی استفاده میکنید تا کاربران را از مزیتهای خود آگاه کنید؟
تاکنون تبلیغات گستردهای نداشتیم و در حال اعمال یک سری تغییرات هستیم و تاکنون بیشتر در کانالهای تلگرامی اپلی که میدانستیم مخاطبان اکثرا ios دارند، تبلیغات کردهایم.
مهمترین چالشتان از زمانی که کار را شروع کردهاید، چه بوده است؟
مهمترین مشکل خود اپل بوده است. اپل برای انتشار اپ در اپاستور بسیار سختگیر است. اپل اگر متوجه شود که ما از اکانت اینترپرایز برای یک مارکت استفاده میکنیم، آن را غیرفعال میکند. به همین دلیل ما برای نصب برنامهها راهکارهایی را باید به کاربران ارائه میدادیم که اپل متوجه نشود. این مشکلات برای اپهایی که پرداخت ریالی در آنها تعبیه شده بود، بیشتر بود که البته توانستهایم تا حدی این مشکلات را برطرف کنیم. بر همین اساس کاربران فقط داخل ایران میتوانند از آیتیپس استفاده کنند.