فعلا به بحث رقابت توجه نمی‌کنیم

ارائه شرکت مدی بورس در هاب رسانه‌ای اینوتکس ۲۰۲۱

0

در روز سوم رویداد اینوتکس 2021 هاب رسانه‌ای این نمایشگاه میزبان آقای تفتی مدیرعامل و رفیعی راد مدیرفروش مدی بورس بود و از دست‌آوردهای این استارت‌آپ در زمینه بورس تجهیزات پزشکی رونمایی شد. مدی بورس درواقع یک پلتفرم B2B است که سعی دارد در دو سمت خود برای داروخانه‌ها و مراکز درمانی و همچنین برای تولید کنندگان و تامین‌کنندگان ارزش‌های متعددی را خلق کند.

یکی از مشکلاتی که داروخانه‌ها و مراکز درمانی جهت تامین اقلام مورد نیازشان با آن روبرو هستند، مواجهه با تعداد زیادی ویزیتور و فروشنده و همینطور دسترسی محدود به تامین‌کنندگان و وجود واسطه‌های متعدد است که باعث افزایش چشمگیر قیمت برخی از کالاها خواهد شد. به تبع این موارد، طرف بودن با شرکت های مختلف، تعدد نحوه سفاش‌گیری و تحویل کالا و تسویه قطعا انرژی زیادی را از داروخانه ها و مراکز خواهد گرفت.

همچنین برای تولید کنندگان و تامین‌کنندگان اقلام نیز انتخاب کانال توزیع، استخدام و آموزش ویزیتورها ، هزینه‌های بالای بازاریابی و فروش و توزیع و مبحث وصول مطالبات مشکلات زیادی را بهمراه خواهد داشت و همینطور دسترسی محدود به مشتریان نیز از دیگر معضلات آنهاست.

مدی‌بورس در واقع با برقرای ارتباط مستقیم بین این دو بخش باعث می گردد تا داروخانه‌ها و مراکز درمانی در سریع‌ترین زمان ممکن به تعداد زیادی از تولیدکنندگان و تامین‌کنندگان اصلی کالاها دسترسی داشته و نیاز خود را برطرف نمایند که قطعا سرعت و قدرت انتخاب و کاهش قیمت را به همراه داشت؛ به خصوص که تسویه‌های خود با تامین کنندگان را نیز از کانال مدی بورس و به صورت آنلاین انجام خواهند داد.

تولید‌کنندگان و تامین‌کنندگان نیز با این اتصال به بخش واقعی مصرف قطعا اطلاعات گران‌بهایی از میزان مصرف واقعی و سهم خودشان در بازار را بدست خواهند آورد که طبیعتا در بخش تولید و تامین برایشان ارزشمند خواهد بود.

همچنین بر بستر مدی بورس و ایجاد فضای رقابت بین تامین کنندگان و با کاهش چشمگیر هزینه های نیروی انسانی و توزیع و فروش، حاشیه سود بیشتر، یکی دیگر از دستاوردهای این پلتفرم برای تولیدکنندگان و تامین کنندگان خواهد بود.

همچنین با بهره گیری از امکاناتی که در مدل های فروش روی مدی بورس برای تامین کنندگان وجود دارد، معضلات کهنه تولید کنندگان در زمینه یکسان بودن عرضه و تقاضا و برطرف کردن مشکل نقدینگی در تولید نیز مرتفع خواهد شد و دوره گردش آنها به حداقل خواهد رسید.

لازم است این نکته را هم اضافه کنم که رویکرد ما در مدی بورس رویکردی استارتاپی است لذا سرعت افزایش خدمات در جهت شناسایی نیازها و برطرف کردن آن با تکنولوژی، اساس رشد مدی بورس و محبوبیت آن خواهد بود. به همین خاطر ما تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا با تشکیل تیم های توانمند و استفاده از افراد متخصص و همکاری و همراهی با مجموعه ها و استارتاپ هایی که زمینه ایجاد هم‌افزایی در جهت خلق ارزش های بیشتر با آنها وجود دارد، خود را همراه و همگام با بازار نموده و در رشد این بخش از صنعت تاثیرگزاری بسزایی داشته باشیم.

اعتقاد بنده بر این است که به زودی و با رشد روزافزون تکنولوژی و کسب و کارهای اینترنتی، تغییرات زیادی در همه صنایع و کسب و کارها و حتی زندگی بشر رخ خواهد داد که البته تا همین امروز نیز انواع آن را در زندگی هایمان مشاهده می کنیم.

مدیبورس چطور راه اندازی شد؟

شرکت ما در سال 1391 فعالیت خودش را آغاز کرد و حضور ما در نمایشگاه، حاصل ده سال تجربه در صنعت پخش است. ما بعد از دو سه سال اول فعالیت، مثل تمام شرکت‌‌ها سعی کردیم پیشرفت کنیم اما صنعت تجهیزات پزشکی کمی مغفول مانده و این پیشرفت با کمی کندی روبرو بود. در سال ۹۵ در برنامه‌های پیش روی خود این هدف را قرار دادیم که حتما وارد فضای آی‌تی بشویم. تا اینکه در سال ۹۸ به این جمع بندی رسیدیم که با رشد تکنولوژی می‌توان مدل پخش را به کلی تغییر داد. ابتدای سال 99 و با شروع پاندمی کرونا و تغییر رفتار مردم و رفتار در بازار، ما به پیاده سازی مدی‌‌‌بورس را آغاز کردیم و در پایان سال 99 مدی بورس به بازار عرضه شد.

 

مدی بورس چه مزیت رقابتی دارد؟

ما الان خیلی به بحث رقابت توجه نمی‌کنیم و فکر می‌کنیم باید اثربخشی داشته باشیم. با رفتارهایی که از داروخانه‌ها و تولید کننده‌ها حس کردیم، به این فکر کردیم که چه ارزشی می‌توانیم برای بقیه داشته باشیم و با توجه به اینکه ما 15 سال سابقه کار داریم با مشکلات به خوبی آشنا هستیم.

در حال حاضر ارزشی که ایجاد کردیم این است که داروخانه به تعداد محدودی از تامین کننده‌ها دسترسی دارد و با مدی‌بورس به طیف گسترده‌ای از تامین‌کننده‌ها دسترسی دارند.

کوتاه شدن این مسیر و حذف شدن واسطه‌ها هم به نفع تولید یا تامین‌کننده شده و با حذف هزینه‌های زیاد تولید و فروش قطعا کالا با قیمت و شرایط و کیفیت بهتر به دست مردم می‌رسد.

 

حجم شما از بازار چقدر است؟

بازار ما در حوزه B2B خیلی بزرگ است و اکثر فروشگاه ها B2C هستند و ادبیات و نحوه کار کردن با داروخانه‌ها را بلدند. شاید بتوان گفت بزرگترین نقطه قوت ما همین است که صنعت را درک می‌کنیم. بازار صنعت پزشکی هم بازار بسیار بزرگی است. اگر خودمان را به محصولات محدود کنیم، آن هم فقط تجهیزات پزشکی یک بازار بزرگ چند هزار میلیاردی است که اقلا مختلف خودشان را خریداری می کنند.

در سمت دیگر ما شرکت‌‌های تولید کننده بسیار خوبی داریم که بدون اینکه خودشان را درگیر سیستم لجستیک کنند واقعا نیاز دارند که خودشان را مستقیم به داروخانه‌ها معرفی کنند.

آیا اولین بازیگر این حوزه به حساب می‌‌آیید؟

سالیان سال است که داروخانه‌ها حضور دارند و کار خودشان را انجام می‌دهند. اما برخی از صنایع برای حرکت به سمت تکنولوژی کمی عقب‌تر هستند و سرعت کمتری دارند. پخش B2B یک صنعت خیلی بزرگ است که به مرور در لایه های دیگر و B2G هم تغییر خواهد کرد.

خیلی سخت است بگوییم کی کار مدی‌بورس را شروع کردیم. اما مدت زیادی در ابتدای مدی‌بورس را با آقای تفتی درگیر تحقیقات اولیه بودیم. ما حدود ماهی فقط بنچ‌مارک می‌کردیم و از داروخانه‌ها سوال می‌کردیم که آیا از این ایده استقبال می‌کنید؟

یک ‌سری تحقیقات بازار انجام شد و به صورت سیستماتیک جلو رفتیم تا بتوانیم بازخورد اولیه را ببینیم. حالا استقبال خیلی خوبی از مدی‌بورس شده و باید اپلیکیشن پلتفرم بعدی‌مان را هم رونمایی کنیم.

فکر می کنم در یکی دو سال آینده اتفاقات خیلی بهتری خواهد افتاد و این هم‌افزایی‌ها ارزش‌هایی را ایجاد می‌کند و باید منتظر چیزهای خیلی بزرگ و خوب باشیم.

در حوزه‌های دیجیتالی یک سری حوزه‌ها مثل فین‌تک خیلی جلوتر هستند و حتی درصدهای سود و زیان را می‌توانید تفکیک کنید. اما در سلامت عقب هستیم. دلیل این عقب‌ماندگی حساسیت‌هایی است که در این حوزه وجود دارد؛ چون با جان مردم در ارتباط است. فعالیت‌ها در این حوزه هم خیلی بدون شناخت بود و بیشتر استارتاپ‌ها B2C بودند اما امیدواریم بازیگرانی که وارد این حوزه شده‌اند و یا می‌خواهند وارد شوند، عملکرد موفق و ماندگاری داشته باشند. براورد ما از ارزش این بازار یک چیزی بین 1800 میلیارد دلار است.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.