حفظ سلامت در کنار حفظ کیفیت؛ ادامه مسیر بزرگ شدن در پردیس سامیت ۲۰۲۱
چهارمین رویداد پردیس سامیت بهصورت حضوری در فضای باز و مدل کمپینگ استارتاپی در تاریخ ۱۴ و ۱۵ اسفندماه ۹۹ در پارک فناوری پردیس برگزار میشود.
پردیس سامیت ابتدا کوچک شروع کرد اما بزرگ ادامه داد؛ این رویداد در ابتدا دو بخش کوچک داشت اما آرامآرام مدل برگزاری رویداد طراحی شده و مخاطبان آن افزایش یافت. پردیس سامیت تلاش میکند تا در آینده به یک رویداد خوب ایرانی تبدیل شود که در سطح بینالمللی حرفی برای گفتن خواهد داشت.
پردیس سامیت ۲۰۲۱
چهارمین رویداد پردیس سامیت قرار است در خلال همهگیری ویروس کرونا بهصورت حضوری و در فضای باز کمپینگ در تاریخ ۱۴ و ۱۵ اسفندماه ۹۹ در پارک فناوری پردیس برگزار شود؛ داوود متولی، دبیر برگزاری پردیس سامیت ۲۰۲۱ در خصوص نحوه برگزاری رویداد میگوید: «این رویداد همواره محکوم به خلاقیت بوده است؛ چراکه بیشتر مخاطبان ما برگزارکنندگان رویداد هستند و این کار را از لحاظ حفظ کیفیت محتوایی و نحوه برگزاری سخت میکند.»
متولی میگوید: «امسال باید تمام نیازها و زیرساختهای برگزاری یک رویداد با مدل کمپینگ آماده میکردیم؛ اتفاقی که تاکنون انجام نشده است و چالش جذابی برای ما خواهد بود. بهعنوان مثال ما سالن آمفی تاتر مجموعه که در سالهای اخیر برای افتتاحیه و سخنرانیها از آن استفاده میشد را در فضای باز طراحی کردهایم. همچنین استیج دموی استارتاپها برای پیچ کسبوکارها و استیج آتش برای سخنرانیهای داغ را در نظر گرفتهایم.»
حضور مهمانهای جدید با موضوعات متنوع
داوود متولی میگوید: «یکی از سیاستهای ما استفاده نکردن از سخنرانهای تکراری است و همواره سعی داریم تا افراد جدیدی که حرفی برای گفتن دارند روی صحنه پردیس سامیت حاضر شوند. به همین دلیل بهدنبال پیدا کردن آدمهایی بودیم که یا در پردیس سامیت نبودهاند یا کمتر دیده شدهاند.»
مهدی عظیمیان رئیس مرکز شتابدهی نوآوری نیز میگوید: «امسال صنایع و شرکتهای دانشبنیان، سرمایهگذاران و تیمهای استارتاپی مستقر در مراکز پارک فناوری پردیس به جمع مخاطبان پردیس سامیت ۲۰۲۱ اضافه شدهاند.»
عظیمیان ادامه داد: «در رویدادهای زیرمجموعه پردیس سامیت که در طی سال ۹۹ برگزار شده است برای مدیران این شرکتها نقشهایی در نظر گرفته شده بود که تجربه خیلی خوبی برای آنها رقم خورد؛ برخی از مدیران این شرکتها در پردیس سامیت ۲۰۲۱ حضور خواهند داشت.»
داوود متولی در خصوص موضوعات رویداد امسال نیز گفت: «موضوع رویداد اول پردیس سامیت به برگزارکنندگان رویداد اختصاص داشت که به مباحثی همچون منتورینگ رویداد، مدل درآمدزایی و نقش رویداد در اکوسیستم استارتاپی پرداخته شد. دومین رویداد به شتابدهندهها اختصاص داشت که استراتژی خروج شتابدهندهها و تعامل با سرمایهگذاران از مهمترین موارد مطرح شده در آن است.»
دبیر برگزاری رویداد ادامه میدهد: «سومین پردیس سامیت به گردهمایی برگزارکنندگان رویداد و مدیران شتابدهندهها با مشارکت فضاهای کار اشتراکی برگزار شد که پنل ویژه بانوان با حضور خانم مندیپ اوبرایان، نماینده یونیسف در ایران بسیار مورد توجه قرار گرفت. امسال نیز تعداد سخنرانیها را افزایش دادیم تا و سعی داریم تا حل مشکل عدم ارتباط صنعت با اکوسیستم نوآوری بپردازیم.»
حل چالش کرونایی پردیس سامیت ۲۰۲۱
کرونا دشمن اصلی تمام رویدادها و دورهمیهاست که مهمانیها، مراسمها و اکوسیستم نوآوری را تحت تاثیر قرار داده است. داوود متولی درباره شرایط کرونایی میگوید: «پردیس سامیت به رویکرد حضوری خود شناخته میشود و به هیچ وجه به این سمت نرفتیم تا رویداد امسال را غیرحضوری برگزار کنیم؛ شاید کرونا ۱۰ سال دیگر ادامه داشته باشد. در آن صورت راهکار عملی ما چه خواهد بود؟»
دبیر برگزاری پردیس سامیت ۲۰۲۱ گفت: «چند روز پس از سومین رویداد بود که خبر ورود ویروس کرونا به کشور اعلام شد. پس از همان ابتدا که کارهای برنامهریزی و اجرایی رویداد چهارم شروع شد، به فکر برگزاری حضوری رویداد و در عین حال رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی بودیم و این شد که تصمیم گرفتیم پردیس سامیت ۲۰۲۱ را در فضای باز و مدل کمپینگ برگزار کنیم تا ریسک ابتلا و بیماری به کمترین میزان خود برسد. همچنین در طول برگزاری رویداد استفاده از ماسک و ضدعفونی محیط را نیز در نظر داریم تا مشکلی برای هیچکس پیش نیاید.»
همچنین متولی ادامه داد: «از رویداد قبلی تاکنون ما پنج رویداد در قالب زیرمجموعههای پردیس سامیت بهصورت حضوری برگزار کردهایم تا ارتباط با مخاطبان رویداد پیوسته باشد. با همین تجربه و با اهمیت به حفظ سلامت در کنار کیفیت رویداد، پردیس سامیت ۲۰۲۱ را در فضای باز و مدل کمپینگ طراحی و برگزار خواهیم کرد.»
نیروهای داوطلب همراه همیشگی پردیس سامیت
راحله میلادی دبیر اجرایی رویداد پردیس سامیت ۲۰۲۱ در خصوص استفاده از نیروهای داوطلبی بهعنوان تیم اجرایی رویداد گفت: «رویداد یک تفریح نیست و ارزش و مزیت آن در رشد و توسعه فردی و کسبوکارها غیرقابل چشمپوشی است. علاوه بر این جنس تجربهای که برای نیروهایی که همواره بهدنبال کسب تجربه هستند در برگزاری رویداد میافتد متفاوتتر از هر تجربه دیگری خواهد بود که نه در دانشگاه کسب میشود نه در محیط کار!»
داوود متولی نیز در این خصوص میگوید: «مدیریت بحران، تعامل کردن و شبکهسازی، مهارتهای لیدرشیپ و همه فن حریف بودن جز مهارتهای نرمی است که از دل این مدل کارها بهدست میآید.»
تاریخچه پردیس سامیت
مرکز شتابدهی نوآوری بهعنوان یکی از زیرمجموعههای پارک فناوری پردیس از سال ۹۳ با رویکرد تسهیلگری در اکوسیستم نوآوری و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شروع بهکار کرد که مخاطبان آن برگزارکنندگان رویداد و مدیران شتابدهندهها بوده است.
ایده برگزاری رویداد پردیس سامیت اولین بار توسط مرکز شتابدهی نوآوری با عنوان دورهمی استارتاپی پردیس در سال ۹۶ مطرح شد که در آذرماه ۹۷ اولین دوره آن برگزار شد. دومین دوره رویداد در اسفندماه همان سال و سومین پردیس سامیت در بهمنماه ۹۸ برگزار شده است. لازم به ذکر است رویداد پردیس سامیت همواره تحت حمایت پارک فناوری پردیس و مدیریت آن، مهندس صفارینیا بوده است.