بازار 2هزار میلیارد تومانی صنایع‌دستی، پیش‌ روی استارتاپ‌هاست!

سیدمرتضی نقیبی مدیرعامل چونک:

0

«اعداد و ارقامی که در حال حاضر در این مورد بیان می‌شود، به این صورت است که 1200 میلیارد تومان گردش مالی سالانه این بازار است. اما اگر کار جدی در این حوزه صورت بگیرد، این ظرفیت تا 2هزار میلیارد تومان قابل افزایش است. در واقع این بازار ظرفیت‌های زیادی برای بزرگ‌شدن دارد.»

سیدمرتضی نقیبی، بنیانگذار و مدیرعامل استارتاپ چونک که در حوزه صنایع دستی فعال است در گفت‌وگو با شنبه‌پرس تاکید کرد در حال حاضر در حوزه صنایع دستی بیش از 3 میلیون نفر فعالیت می‌کنند که ساماندهی‌ آنها و توسعه این حوزه و آموزش‌‌دادن به آنها به بازیگری بزرگ نیاز دارد. به گفته او صنایع‌دستی در طرح‌های اشتغال‌زایی دولت مورد توجه جدی است.

نقیبی تاکید می‌کند که چونک با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد و در آینده نیز بیشتر از آن خواهید شنید، می‌خواهد به عنوان یک بازیگر بزرگ در این حوزه مطرح باشد. «این بازیگری هم در جهت ایجاد شغل خواهد بود و هم اینکه می‌خواهد گفتمان مصرف صنایع‌دستی ایرانی را در جامعه نهادینه کند. در واقع می‌خواهد با بالفعل‌کردن ظرفیت‌های بازار بزرگ صنایع‌دستی ایران با ابزارهای آنلاین، به گسترش اکوسیستم نیز کمک کند. همچنان‌که اغلب استارت‌آپ‌ها در موارد مشابه و تکراری راه‌اندازی می‌شوند اما به حوزه صنایع‌دستی نگاه جدی تاکنون نشده و ما می‌خواهیم گام‌های بزرگی در این زمینه برداریم.»

وی در ادامه و در مورد اندازه بازار صنایع‌دستی در ایران می‌گوید: «اعداد و ارقامی که در حال حاضر در این مورد بیان می‌شود، به این صورت است که 1200 میلیارد تومان گردش مالی سالانه این بازار است. اما اگر کار جدی در این حوزه صورت بگیرد، این ظرفیت تا 2هزار میلیارد تومان قابل افزایش است. در واقع این بازار ظرفیت‌های زیادی برای بزرگ‌شدن دارد.»

وی همچنین در مورد سایر اقدامات و فعالیت‌هایی که در این حوزه انجام داده‌اند، می‌گوید: «تولید محتوای تخصصی یکی از رویکردهای ما بوده است که در جهت معرفی هر چه بیشتر این حوزه فعالیت می‌کند. همچنین مفاهیمی مانند چیدمان ایرانی و خانه ایرانی دقیقا براساس نیازسنجی بازار و اینکه رجوع به سنت‌های ایرانی می‌تواند برای افراد زیادی با تخصص‌های گوناگون شغل ایجاد کند، در چونک شکل‌ گرفته‌اند. در پایان این نکته را هم اضافه کنم که ساخت تندیس‌های ویژه همایش یلدا نیز به نوعی از زیرساخت آفرینش شغل برخوردار است و توسط یکی از هنرمندان ماهر صنایع دستی ایران ساخته شده‌اند.»

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.