آینده از آن کدام استارت‌آپ‌هاست؟

میزگردی درباره ترندهای مهم استارتاپی ایران و جهان

0

پنل ترندهای ایران و جهان با حضور مهدی خادمی‌مقدم مدیرعامل اسپید، فرید ادریسیان از شرکت ایرانی – اتریشی کارانوبین، حمیده حبیبی کارشناس بازاریابی دیجیتال و امیر شکوهی مدیرعامل استارت‌آپ نینیکس و با مدیریت رضا جمیلی سردبیر خبرگزاری شنبه برگزار شد.

پنل ترندهای ایران و جهان با حضور مهدی خادمی‌مقدم مدیرعامل اسپید، فرید ادریسیان از شرکت ایرانی – اتریشی کارانوبین، حمیده حبیبی کارشناس بازاریابی دیجیتال  و امیر شکوهی مدیرعامل استارت‌آپ نینیکس و با مدیریت رضا جمیلی سردبیر خبرگزاری شنبه برگزار شد. در این پنل روی آینده اکوسیستم و اینکه چه ایده‌ها و حوزه‌هایی قابلیت این را دارند که ایجادکننده استارت‌آپ‌های آینده‌ باشند بحث و گفت‌وگو شد. بنابر گفته‌های حاضران در این پنل برای رهایی از تکراری‌بودن ایده‌ها و حل‌کردن بسیاری از مشکلات کشور، باید از هوش مصنوعی، کلان‌داده‌ها، اینترنت اشیاء و… استفاده شود. صحبت‌های هر یک از این شرکت‌کنندگان را در یک فراز مجزا بخوانید.
رضا جمیلی
در یلدای امسال برای اولین بار آمار مربوط به بیش از ۷۰۰ استارت‌آپ ایرانی را تحلیل کرده‌ایم تا ببینیم که حاضران این فضای استارت‌آپی چه کسانی هستند، در چه حوزه‌هایی فعالیت می‌کنند و چه ظرفیت‌هایی در بازار وجود دارد. آمارهای ما نشان می‌دهد که ۴۹ درصد استارت‌آپ‌های ایرانی در حوزه خدمات فعالیت می‌کنند، ۲۹ درصد در حوزه فروشگاه‌های آنلاین، ۱۶ درصد در حوزه فین‌تک و کمتر از ۲ درصد در سایر حوزه‌هایی چون اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی، بیگ‌دیتا و… در حالی که ترندهای حال حاضر دنیا آمارهای متفاوتی حداقل از نظر سرمایه‌گذاری دارد. برای نمونه سرمایه‌گذاری‌های سال ۲۰۱۷ نشان می‌دهد در حوزه پرینترهای سه‌بعدی بیش از ۱.۸ میلیارد دلار، در حوزه وی‌آر ۸.۵میلیارد دلار ، در حوزه امنیت فناوری ۲۳میلیارد دلار  و در حوزه اینترنت اشیاء ۴۶میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ سرمایه‌گذاری شده است. اما حوزه‌ خدمات در ایران آنقدر مورد توجه بوده که کپی‌کاری و ایده‌های تکراری را به بخشی از فرهنگ اکوسیستم تبدیل کرده است.
امیر شکوهی
حوزه اینترنت اشیاء در اکوسیستم استارت‌آپی ایران رویکرد جدیدی محسوب می‌شود و شاید بتوان گفت حوزه کمتر تجربه‌شده‌ای است. به همین دلیل فعالیت ما در حوزه اینترنت اشیاء خالی از دردسر نبوده است و سختی‌های زیادی کشیده‌ایم. مثلا سرمایه‌گذاران آنچه را ما در ابتدا می‌گفتیم، جدی نمی‌گرفتند. چون اینترنت اشیاء به نوعی با سخت‌افزار سروکار دارد و باید محصولی تولید می‌کردیم؛ مسئله‌ای که کماکان در زیست‌بوم استارت‌آپی ایران خیلی جدی گرفته نمی‌شود. اما با توجه به تجربه جهانی، در ایران هم باید به این رویکردها رجوع کرد و این حوزه‌ها را جدی گرفت. همچنین سرمایه‌گذاران هم باید دیدگاه مثبتی به سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌های با ایده‌ اینترنت اشیاء داشته باشند چراکه به حوزه تولید مربوط است و از آینده روشنی در ایران و جهان برخوردار است. الان ما استارت‌آپی داریم به نام نینیکس که خیلی بزرگ نیست اما سرمایه‌گذارانی هستند که می‌خواهند روی آن سرمایه‌گذاری کنند. فکر می‌کنم در سال آینده خورشیدی به مدد آی‌او‌تی می‌توانید در سطح دنیا دیده شوید. آی‌اوتی و ای‌آی دو ترندی هستند که به همدیگر مرتبط هستند و لازم و ملزوم همدیگر هستند. به نظر در سال آینده استارت‌آپ‌های خوبی در این زمینه راه‌اندازی می‌شوند.
حمیده حبیبی
یک سال است که در حوزه دیجیتال مارکتینگ‌ و تکنولوژی آن فعالیت می‌کنم. دنیای سنتی مارکتینگ خیلی کوچک بود اما فضای تکنولوژی بزرگ است و موجب شده که شرکت‌های خیلی کوچک در این حوزه موفق باشند. ۳۲میلیارد دلار در ۶۰کشور جهان در این حوزه سرمایه‌گذاری شده است. در سال ۲۰۱۱  تنها ۱۵۰ استارت‌آپ در این حوزه وجود داشت و طی ۷سال گذشته تعداد این استارت‌آپ‌ها به ۵هزار استارت‌آپ رسیده ‌که اکثرا هم موفق هستند. امروز پیام من این است که به حوزه مارکتینگ تکنولوژی‌ها توجه کنید. بدون اینکه به یک آژانس تبلیغاتی تبدیل شوید. من پیشنهاد می‌کنم که به این حوزه بسیار پیچیده فکر کنید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.