نشست آشنایی با سرمایهگذاری در استارتاپها برگزار شد
نشست تخصصی آشنایی سرمایهگذاران سنتی با فضای استارتاپی
رویداد آشنایی با سرمایهگذاری در استارتاپها به همت اتاق تهران و شرکتهای سرمایهگذاری برگزار شد. این نشست تخصصی به منظور تقویت روحیه سرمایهگذاری و پیشرفت اکوسیستم استارتاپی ایران بود.
امروز دوشنبه ۱۳ آبان ماه نشست آشنایی با سرمایهگذاری در استارتاپها در اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی تهران برگزار شد. هدف از این برگزاری رویداد توضیحاتی درباره چالشهای سرمایهگذاری در استارتاپها بود. این رویداد با صحبتهای هومن حاجیپور،معاون کسبوکار اتاق تهران آغاز شد. سپس فرزین فردیس، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران درباره هوآوی و چالشهای کسبوکارهای مشابه صحبت کرد. سپس پنلی برای توضیح مفاهیم ابتدایی،منابع تامین مالی، جذابیتها و ریسکهای سرمایه گذاری برگزار شد.
در پنل این رویداد میثم زرگرپور، مدیرعامل سیناتک، محمدرضا عربی، رییس هیئت مدیره گروه مالی پارس، علی عمیدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری کارن کراد و سامان حقیقی، معاون واحد تامین مالی گروه فیروزه تجربیات خود را بازگو کردند. مدیر این پنل، امید هاشمی، مدیر کسبوکار نوین اتاق تهران بود.
در نشست آشنایی با سرمایهگذاری در استارتاپها، علی عمیدی نقش سرمایهگذاری خصوصی را پررنگ دانست. مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری کارن کراد گفت:«تا سرمایهگذاری خصوصی نباشد، اکوسیستم استارتاپی محدود میماند.» وی بر سرمایهگذاری خرد تاکید کرد و استارتاپهای الوپیک و شیپور را مثال زد. از آنجایی که منابع تامین مالی، در هر استارتاپی نقشی حیاتی را بازی میکنند؛ در نشست آشنایی با سرمایهگذاری در استارتاپها، سامان حقیقی، معاون تامین مالی گروه فیروزه حضور داشت. سامان حقیقی گفت:« اکوسیستم استارتاپی ایران با پول و سرمایه خارجی شکل گرفته است.» او در ادامه توضیح داد که منظور از سرمایه و پول خارجی ارزشی است که پول خارجی نسبت به سرمایه داخلی در استارتاپها به وجود آورده است.
نکته قابل توجه در این رویداد آشنا ساختن سرمایهگذارهای سنتی و استارتاپی با یکدیگر بود. اگرچه نشست آشنایی با سرمایهگذاری در استارتاپها، کافه سرمایه نبود که سرمایهگذاران و استارتاپها به صورت b2b با یکدیگر گفتگو کنند. ولی سرمایهگذاران را مطمئن میساخت که تمام ایدهها تکراری نیستند. همچنین سخنرانان این پنل ریسکهای مربوط به سرمایهگذاری را به اشکال مختلف توضیح دادند.
به گفته میثم زرگرپور، مدیرعامل شرکت سیناتک گفت:« باید تکلیفمان را از سرمایهگذاری مشخص کنیم. اگر بخواهیم سرمایهگذاریمان قابل رقابت باشد ریسک سازمانی بالایی داریم. اما اگر نوع نگاهمان استراتژیک باشد ریسک سازمانی کاهش پیدا میکند.» در مجموع در زمینه سرمایهگذاری در استارتاپها سخنرانان معتقد بودند که سنجش ریسک و زمانبندی مهمترین مسائل هستند.
نکته قابل ذکر در این رویداد این بود که سخنرانان پنل میخواستند این موضوع را شفافسازی کنند که تمام استارتاپها خدماتی نیستند. زرگرپور با توضیح اینکه در حوزههایی که بازیگران کوچکی دارد نیز سودآوری مناسبی اتفاق میافتد گفت:« استارتاپهای خدمات محور که از بستر فناوری اطلاعات استفاده میکنند. به خاطر اینکه تعداد زیادی از آنها استفاده میکنند به چشم میآیند. در حالیکه استارتاپی که در حوزه نفت یا در حوزه سلامت به معنای درمان نه استارتاپهایی که کار خدماتی مثل نوبت دهی را انجام میدهند، هم سود خوبی دارند.» وی همچنین در خصوص نیازهای استارتاپها اذعان کرد که نیاز استارتاپها تنها پول نیست و استارتاپها به منابع و دسترسیهایی چون دسترسی به بازار، دسترسی به مشتری و دسترسی به زیرساختها نیازمند هستند. نشست آشنایی با سرمایهگذاری در استارتاپها با صحبتهای سامان حقیقی درباره خروج سرمایه پایان یافت.