بنیانگذاران دیجیکالا در پاسخ به شنبهپرس به نگرانیهای استارتاپهای کوچک درخصوص ایجاد انحصار توسط این برند پاسخ دادند.
اولین کنفرانس خبری دیجیکالا با رسانههای جمعی یکشنبه هفته جاری در مرکز پردازش دیجیکالا واقع در جاده مخصوص کرج برگزار شد و برای اولین درهای بزرگترین استارتاپ ایران به روی خبرگزاریهایی باز شد که بسیاری از آنها تنها کمتر از چندماه است که از کلمه استارتاپ در خبرها و گزارشهای خود استفاده میکنند. حمید و سعید محمدی در یک ارائه 50 دقیقهای از گذشته و حال دیجی کالا گفتند و در نهایت چشمانداز این خردهفروشی بزرگ آنلاین را برای تبدیل شدن به یکی از بزرگترین کسبوکارهای خاورمیانه، ایجاد 10 هزار شغل مستقیم و در نهایت کسب عنوان مشتریمحورترین کسبوکار ایرانی شرح دادند.
برادران محمدی تاکید کردند که در کنار خردهفروشی دیجیکالا، تقویت مارکتپلیس و راهاندازی بخش بینالمللی دیجیکالا دو هدف دیگر این برند ایرانی است. مارکتپلیسی که به گفته سعید محمدی پذیرای بیش از 100 هزار فروشنده خواهد بود و بیش از 200 میلیون مشتری بالقوه را در منطقه خاورمیانه هدف قرار خواهد داد.
حمید محمدی هم توضیح داد که برنامه کوتاهمدت دیجیکالا برای سال آینده ورود به بازار کالاهای مصرف سریع یا همان FMCG از جمله مواد غذایی است.
ارزش دیجیکالا و هویت سهامداران آن بخشی از سوالات خبرنگاران در جلسه پرسشوپاسخ بود که سعید و حمید تاکید کردند گمانهها و شایعاتی که در خصوص سهامداری برخی نهادهای نظامی مطرح میشود نادرست است و ارزشگذاری تازهای بر روی دیجیکالا انجام نشده که بخواهند آن را اعلام کنند.
حمید محمدی در پاسخ به شنبهپرس درخصوص نگرانی استارتاپهای کوچک خردهفروشی از ایجاد انحصار توسط دیجیکالا و از بین رفتن فرصت رقابت برای آنها هم تاکید کرد: «ورود دیجیکالا به حوزههای مختلف، بهرهوری و سودآوری این حوزهها را بالا میبرد و این در نهایت به نفع همه بازیگران این حوزهها خواهد بود.» با اینحال او تاکید کرد رقابتیماندن فضای کسبوکار، دغدغه حرفهای و اخلاقی آنهاست و برای حفظ این ارزش هر اقدامی که لازم باشد انجام خواهند داد.
یکی دیگر از سولات کلیشهای که پیش از این در گفتوگوها از بنیانگذارن دیجیکالا پرسیده میشد درباره رقابت با خردهفروشهای بزرگ خارجی در صورت فراهم شدن شرایط ورود آنها به کشور بود. اینکه آیسا دیجیکالا توان رقابت با آنها را دارد یا خیر. جواب حمید محمدی این بود: « ما با خطرناکترنی رقیبی که میتوانست وارد کشور شود 4 سال است که رقابت میکنیم! منظور شرکت راکتاینترنت است که سابقه آن نشان میدهد وارد هر کشوری شده چنناتهاجمی رفتار کرده که چیزی از برندهای بومی استارتاپی آن باقی نمانده است. بنابراین از ورود آمازون یا هر شرکت بزرگ دیگری هم استقبال خواهیم کرد.»
این نشست خبری با بازدید خبرنگاران از بخشهای مختلف این استارتاپ از جمله بخش تولیدمحتوا، ارتباط با مشتریان و بخش دریافت کالاهای برگشتی به پایان رسید.
پیشنهاد میکنم بخشهای کوچکتر در دیجی کالا به نوعی عضو شوند و فعالیت کنند تا همگی در این فروشگاه مشارکت کنند.اینطوری همه دارای کسب درامد میشوند