به نقل از techcrunch، بسیار محتمل است که سونوس تحت مالکیت اپل قرار بگیرد و پیشبینی میشود که با وجود هماهنگی بین این دو شرکت و همپوشانی مشتریان آنها، امکان چنین ادغامی بالاتر رود.
در چند ماه گذشته بازار اسپیکرهای هوشمند حسابی شلوغ بوده است، آمازون نسخه بهروزشده سختافزار Echo و استودیوی جدید Echo را منتشر کرده و سونوس نیز از اولین اسپیکر قابلحمل خود با پشتیبانی بلوتوث، به نام Sonos Move رونمایی کرده است.
همچنین سونوس در ماه آگوست سال جاری، مجموعه همکاریهای خود را با برند Ikea آغاز کرد.
این در حالی است که اپل درباره آخرین محصول خود به نام HomePod سکوت اختیار کرده است که این سکوت، به وضوح میتواند حرکت هوشمندانهای از سوی اپل برای به دست آرودن سونوس تلقی شود.
همپوشانی اپل و سونوس
از منظر بیرونی، پیدا کردن دو شرکت که به اندازه اپل و سونوس از نظر فلسفه طراحی محصول و مدل کسبوکار هماهنگ باشند، دشوار است.
هر دو شرکت در زمینه تولید سختافزار فعالیت میکنند، در نقطه بالای قیمتگذاری این بازار انبوه قرار دارند و اگرچه اپل این روند را کمی سریعتر طی میکند، اما هر دو شرکت به دنبال تقویت و تکمیل جذابیت سختافزار خود هستند.
سونوس نیز مانند اپل، تمرکز قدرتمند و سرمایهگذاری عمیقی را در طراحی صنعتی در پیش گرفته است و تلاش زیادی به منظور تولید محصولات متمایز دارد و جزء برندهای شناختهشده به شمار میرود؛ به طوری که حتی در مقابل پالتهای رنگی اپل، ترجیح میدهد یک پالت عمدتا سیاه و سفید و متمایز ارائه دهد.
از چشمانداز فنی چنین به نظر میرسد که اپل و سونوس به همکاری با یکدیگر مشتاق هستند، چراکه نتایج این همکاری برای مشتریانی که از هر دو اکوسیستم استفاده میکنند، بسیار عالی است.
پشتیبانی AirPlay 2 برای همه سختافزارهای مدرن سونوس استاندارد است و در مقابل سونوس نیز یک انتخاب پیشفرض برای هر کاربری است که به دنبال ایجاد صدای چندمنظوره AirPlay 2 باشد.
همچنین اپل و سونوس، Apple Music را برای برنامه کنترلر سونوس ارائه دادهاند و کاربران میتوانند از کنترل صوتی الکسا در پخش Apple Music استفاده کنند.
حرکات رقابتی بازار
اگرچه تاکنون ضرورت تعلق سونوس به اپل، از نظر خود این شرکت، چندان احساس نشده است، اما اسپیکرساز سونوس مزایایی را در قالب یک پلتفرم به دست آورده است که برای همه ارائهدهندگان سرویس اصلی مناسب است؛ به عنوان نمونه اسپیکرهای اخیر سونوس قابلیت پشتیبانی از الکسای آمازون و دستیار گوگل را ارائه میدهند، ضمن اینکه نرمافزار سونوس تقریبا با هر سرویس اصلی پخش صوتی، ارتباط پیدا میکند.
آمازون نمیخواهد درجه بالای خود را در این بازار رقابتی از دست دهد و بنابراین با تقویت و گسترش دستگاههای خود، به دنبال به حداکثر رساندن نفوذ الکسا، چه در دستگاههای شخص ثالث و چه در دستگاههای خود است. از سویی به نظر نمیرسد رقبای دیگر، یعنی گوگل و اپل، بتوانند از طریق محصولات خود، در رقابت مستقیم با سونوس، موفقیت زیادی کسب کنند.
چالشها و مزایای این ادغام
چالشهای بزرگی در راه اپل برای خرید سونوس وجود دارد. سونوس بسیار خوب عمل میکند و کلید موفقیت آن نیز در محصولات اخیر است که با دستیاران خانههای هوشمند (یعنی الکسا و دستیار گوگل) ادغام شدهاند که به نظر میرسد مردم واقعا به دنبال استفاده از آنها هستند.
در صورت تحت مالیکت قرار گرفتن سونوس از سوی اپل، بسیار محتمل است که Apple Music (حتی اگر تنها سرویس پیشنهادی نباشد) حداقل یک معامله ترجیحی حاصل کند.
همچنین این احتمال وجود دارد که Siri جایگزین الکسا شده و Assistant به عنوان تنها سرویس صوتی مجازی موجود شناخته شود که در این صورت، تقریبا غیرقابل تصور است که اپل با وجود خریدن سونوس، به پشتیبانی از خدمات رقیب ادامه دهد.
در حال حاضر همپوشانی قابلتوجهی بین مشتریان اپل و سونوس وجود دارد و تا زمانی که برخی انعطافپذیریها در بخش خدمات وجود داشته باشد، وجود محصولی مانند Siri چندین تأثیرگذار نخواهد بود.
ضمن اینکه اپل میتواند در بهبود عملکرد Siri، به عنوان یک دستیار خانگی، ورود پیدا کند که این امر در نهایت برای مشتریان اکوسیستم اپل مفید خواهد بود.