بازرگام با بخش سنتی و شهرداری تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد

در مراسم رونمایی از اپلیکیشن بازرگام انجام شد

0

اپلیکیشن بازرگام رونمایی شد و در ادامه، این استارتاپ دو تفاهم‌نامه با شهرداری منطقه 2 تهران و اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی امضا کرد.

طی مراسمی صبح روز 5 دی‌ماه، در سالن اجتماعات ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اپلیکیشن بازرگام رونمایی شد و در ادامه، این استارتاپ دو تفاهم‌نامه با شهرداری منطقه 2 تهران و اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی امضا کرد.

توسعه کمتر حوزه کالای تند مصرف نسبت به سایر حوزه‌ها
به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، امیرحسین رضایی‌نژاد، مدیر استارتاپ بازرگام در ابتدای این جلسه، به این صورت استارتاپش را معرفی کرد: «ایده بازرگام از یک سال و نیم پیش شکل گرفت؛ در کشور ما تجارت الکترونیک در حوزه کالاهای تندمصرف، رشد و توسعه کمتری نسبت به سایر حوزه‌ها داشته، آنهم به دلایل مشکلاتی که در زمینه ضایعات بالا، تاریخ مصرف کوتاه مدت و روش‌های توزیع و حمل‌ونقل وجود دارد.»
او ادامه داد: «در آن زمان، مجموعه پیشگامان همین امور را به صورت سنتی انجام می‌داد و ما هم تصمیم گرفتیم از مرحله خرید محصول از باغدار تا عرضه به مصرف‌کننده نهایی را پوشش دهیم. با به کار بستن این روش 5 تا 7 برابر اختلاف قیمت برای مصرف‌کننده نهایی، به واسطه حذف واسطه‌های غیرضروری حاصل شد.»

رمز موفقیت بازرگام با کسب‌وکارهای سنتی
رضایی‌نژاد با اشاره به نحوه عملکرد استارتاپ‌ها و مشکلاتی که با بخش سنتی دارند، بیان کرد: «کسب‌وکارهای نوین و بخش سنتی دائما با یکدیگر در حال رقابت هستند و هزینه‌های بسیار زیادی هم در این راه متحمل می‌شوند که خوشبختانه برای ما چنین اتفاقی نیفتاد. ‌می‌توانم بگویم این برای اولین بار است که یک استارتاپ با یک مجموعه سنتی تفاهم‌نامه امضا می‌کنند و اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی ما که یک استارتاپ هستیم را به رسمیت می‌شناسد.»
مدیرعامل بازرگام در رابطه با تعهداتی که بنا بر این تفاهم‌نامه برعهده دارند توضیح داد: «تعهدات ما در این تفاهم‌نامه این است که ما میوه‌های طبقه‌بندی شده تحویل میوه‌فروشی‌ها می‌دهیم و نکته مهم در این رابطه خالص فروشی ما است؛ در گذشته رسم بر فروش میوه با وزن سبد بوده است که همین مورد یکی از دلایل افزایش مصرف‌کننده نهایی بوده است. بحث بعدی که وجود دارد استفاده ما از پاکت‌هایی است که از جنس کاغذ نیستند و به اصطلاح از جنس کاغذسنگی است که بابت آن هیچ درختی قطع نمی‌شود و کاملا به چزخه طبیعت برمی‌گردد.»
رضایی‌نژاد با تاکید بر اینکه با استفاده از این روش‌ها، 25 الی 30 درصد قیمت میوه نسبت به کیفیت آن برای مصرف‌کننده کاهش می‌یابد، درخواست خود را مطرح کرد و گفت: «در ستاد تنظیم بازار شب عید که هر ساله برگزار می‌شود، می‌خواهیم بخشی از این بازار به صورت دیجیتال انجام شود و ما میوه را به همان قیمت در منازل مردم تحویل می‌دهیم. ما برای همکاری در 5 تا 100درصد این بازار را در شب عید آمادگی داریم. در این صورت مشکلاتی مانند صف‌های طولانی از بین خواهد رفت.»

فعالیت بازرگام در شهرهای تهران، اصفهان و یزد
بازرگام امروز در تمامی مناطق شهرهای تهران، اصفهان و یزد فعال است. رضایی‌نژاد در رابطه با علل موفقیت در به تفاهم رسیدن با بخش سنتی حوزه فعالیت خود گفت: «مهمترین نکته این است که افرادی که پشت میز قرار دارند، با دید مثبت و بدون گارد به استارتاپ‌ها نگاه کنند و آنها را بپذیرند، در کنار آن کسب‌وکارهای فضای مجازی هم نباید سعی در حذف قشر سنتی آن کسب‌وکار داشته باشند باید به نقطه مشترکی رسید که هر دو در کنار هم کار کنند و فعالیت یکی باعث محدودیت دیگری نشود. به این صورت هر سه قشر استارتاپ، کسب‌وکار سنتی و قطعا مصرف‌کننده نهایی به سود و منفعت خواهند رسید.»
مدیرعامل بازرگام در انتها اشاره کرد که ما مشغول مذاکره با یکی از فروشگاه‌های بزرگ اینترنتی هستیم که محصولات بخش میوه‌شان را از ما تامین کنند.»

استفاده از تعاونی برای توسعه اکوسیستم استارتاپی
محمدرضا رضایی نژاد، مديرعامل اتحاديه تخصصي شركت‌هاي تعاوني امور زيربنايي پيشگامان در این جلسه گفت: «ما می‌توانیم از بستر تعاون به عنوان یک بخش تعاونی نه شرکت تعاونی از توسعه استارتاپ‌ها و زیست‌بوم آن استفاده کنیم. استارتاپ‌ها یا صاحبان ایده که حاضرند برای ایده‌شان وقت و انرژی بگذارند و روی آن کار کنند، به عنوان سهام‌دار وارد شوند و از پول خرد مردم به عنوان سهام‌داری و سرمایه‌گذاری استفاده شود.»
او ادامه داد: «پیشنهاد من استفاده از تفکر تعاونی به جای تفکر وام است؛ با این روش هم به استارتاپ‌ها کمک می‌شود و هم فشار از دوش دولت برداشته می‌شود و هم اینکه با این روش مردم در منافع ایده‌ها دخیل می‌شوند.»

تنها فروشگاه آنلاین میوه مجاز، بازرگام است

اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی با اشاره به اینکه تا زمانی که یک کسب‌وکار اینترنتی تفاهم‌نامه با اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی امضا نکند، فروش میوه توسط او غیرقانونی است؛ تا امروز هم تنها مجموعه‌ای که با تفاهم با این اتحادیه فعالیت می‌کند بازرگام است.

ارزش افزوده حاصل از حذف واسطه‌های غیرضروری
اسماعیل قادری‌فر، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با اشاره به روند شکل‌گیری کسب‌وکارهای نوپا و فراگیر شدن مفاهیم آن در چند سال اخیر، بیان کرد: «در راستای اهداف تشکیل و توسعه زیربنای اقتصادی کشور، حذف دلالان یا واسطه‌های غیر ضروری یکی از سیاست‌های محوری است که ارزش افزوده بسیار بالایی هم به همراه دارد.»
او ادامه داد: «حدود یک سال و نیم پیش بحث توزیع دیجیتال میوه را شروع کردیم و در همین رابطه رویداد چالش نوآوری برگزار کردیم و بین 30 تا 35 کسب‌وکار فعال در این حوزه در چالش شرکت کردند. به این وسیله توانستیم ایده‌ها و کسب‌وکارهای این حوزه را شناسایی کنیم و هم موانع و چالش‌های توسعه این استارتاپ‌ها دیده شدند.»
قادری‌فر با اشاره به اینکه کسب‌وکارهای این حوزه اغلب زمان زیادی برای لانچ شدن نیاز دارند گفت: «بازرگام از کسب‌وکارهایی بود که توانست در مدت زمانی بین 17 تا 18 ماه تمام زیرساخت‌ها و بسترهای لازم را فراهم کند و به صورت رسمی کار خود را شروع کرد.»

استارتاپ‌ها به دنبال ارتقای سطح مهارت خود باشند
علیرضا ناطقی، مدیرکل تعاونی‌های خدماتی وزارت تعاون در صحبت‌های خود به چند نکته در رابطه با استارتاپ‌ها اشاره کرد: «در دنیا میانگین نفراتی که در هر یک از استارتاپ‌ها مشغول هستند، 3.5 نفر است که هرکدام میانگین مهارت 4.5 دارند. یکی از مشکلاتی که در اکوسیستم استارتاپی ما با مشکل مواجه است، نگاه مهارتی در کشور ما پایین است و جوانان ما برای موفقیت بیشتر باید مهارت‌هایشان را ارتقا دهند.»
او در ادامه اشاره کرد که کشور ما فاصله زیادی با نوآوری دارد و توضیح داد: «قبل از اینکه کسب‌وکاری مانند اسنپ در ایران راه‌اندازی شود، حدود دو دهه از فعالیت اوبر در دنیا می‌گذشت. ما باید بدانیم که اگر کسب‌وکاری به سمت مجازی بودن نرود، محکوم به فنا خواهد بود. این جریان چه بپذیریم و چه نپذیریم اتفاق خواهد افتاد. خواهش من این است تمام اصناف جوانان و ایده‌هایی که در کشور وجود دارد و بسیار زیاد هم هستند را جدی بگیرند که متاسفانه مورد کم توجهی و کم لطفی قرار می‌گیرند.»
ناطقی در ادامه خطاب به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیشنهادی داد: «ما آماده همکاری با معاونت علمی و فناوری هستیم تا جشنواره یا رویدادی در سطح ملی برگزار شود و تمام دانش‌آموزان، دانش‌جویان و به طور کلی تمامی صاحبان ایده و استارتاپ‌ها از تمام نقاط کشور در آن حضور داشته باشند.»

شهروندان باید فقط برای کار و تفریح از منازل خارج شوند
رسول کشت‌پور، شهردار منطقه 2 تهران، با اشاره به تنوع بسیار زیاد خدمات شهری بیان کرد: «روزانه میلیون‌ها تقاضای سفر برای کاربران مختلف در سطح شهر وجود دارد که مرتبا در حال رفت و آمد هستند که باید بررسی شود که این رفت و آمدها برای انجام چه کاری انجام می‌شود و تا چه حد مفید است؟ به همین منظور باید در سطح مدیران هم‌گرایی وجود داشته باشد تا با حضور بخش خصوصی صدها سامانه برای انجام امور طراحی شود تا به این وسیله بخش زیادی از رفت‌وآمدهای سطح شهر کاهش یابد؛ در نتیجه مقدار بسیار زیادی از ترافیک شهری، هدر رفت زمان شهروندان و آلودگی هوا کاهش خواهد یافت.»
کشت‌پور ادامه داد که در نهایت باید این نتیجه حاصل شود تا مردم صرفا به منظور کار یا تفریح از منازل خود خارج شوند و سایر اهداف و کارهایشان بدون نیاز به رفت و آمد در سطح شهر انجام شود؛ او گفت: «این نتیجه حاصل نمی‌شود مگر اینکه به سمت شهر هوشمند حرکت کنیم.
شهردار منطقه 2 بیان کرد: «در همین راستا ما در منطقه 2 طی 6 ماه، 147 اپ فعال شناسایی کردیم که 20 تا از آنها قابلیت این را داشتند که سریعتر ران شده و به مردم خدمت‌رسانی کنند. در همین راستا پی‌دو، سامانه سوخت رسانی در منازل راه‌اندازی شد، با استفاده از این اپلیکیشن، یک ماشین به جایگاه سوخت رفته و به اندازه 40 ماشین سوخت‌گیری می‌کند و 40 ماشین بدون نیاز به تردد در سطح شهر در منازل، سوختگیری می‌شوند.»
کشت‌پور با اشاره به اینکه در منطقه 2 به صورت مجزار، مرکزی برای حمایت از استارتاپ‌ها راه‌اندازی شده است گفت: «زیست‌اپ، اپلیکیشن دیگری است که در حوزه پسماند فعالیت دارد. این اپ در حال حاضر 13هزار یوزر دارد . یکی دیگر از اپلیکیشن‌های منطقه 2 پروه دوچرخه اشتراکی بی‌دود است که در تهران برای اولین بار راه‌اندازی شد و 300 دستگاه دوچرخه در 11 ایستگاه استقرار یافت. تا امروز 640نفر برای این اپلیکیشن پول واریز کردند و در روز اول 11500نفر اپ بی‌دود را نصب کردند و به صورت کلی تا الان 23هزار نفر این اپ را دانلود کرده‌ و 6700 نفر در نوبت ثبت‌نام هستند به این معنی که در انتظارند تا سرویس دوچرخه اشتراکی در منطقه آنها نیز فعال شود.» او در ادامه گفت که این آمار است که نشان می‌دهد بازار چقدر تشنه چنین محصولاتی است.
شهردار منطقه 2 در پایان تاکید کرد: «محصولات شهرداری به مردم، هوای پاک، ترافیک روان، با هویت ساختن شهر، فضای سبز و محیطی امن است که تنها با پذیرفتن محصولات و تکنولوژی‌های جدید قادر به ارائه آنها خواهیم بود.»

در این مراسم، استارتاپ بازرگام دو تفاهم‌نامه با شهرداری منطقه 2 و اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی امضا کرد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.