۲۳۸ میلیون دلار برای تقویت اکوسیستم مالزی
رفع دغدغه تامین مالی کارآفرینان فناوری با ورود وامدهندگان خطرپذیر
اکوسیستم فناوری در مالزی با دریافت یک بودجه معادل ۲۳۸ میلیون دلار از یکی از بزرگترین وامدهندگان خطرپذیر آسیا یعنی گروه MDV، به شدت تقویت میشود. برخلاف بودجههای قبلی MDV که برای ایجاد، تقویت و درآمدزایی شرکتهایی با پروفایلهای اعتباری مشخص و قدرتمند ارائه شده بود، این بودجه روی شرکتهای مبتنی بر فناوری متمرکز است که در مراحل اولیه رشد و توسعه هستند …در بین حوزههای مد نظر MDV میتوان به هوش مصنوعی، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و چاپ چهاربعدی اشاره کرد. تاکنون ۱۵ شرکت که در حوزه تجارت الکترونیک، چاپ سهبعدی و روبات فعالیت دارند، شناسایی شدهاند که میتوانند در عرض ۶ ماه آینده بودجه دریافت کنند.
پیشبینی میشود که از این بودجه جدید استقبال شود. دکتر سیواپالان ویوکاراجاه، همبنیانگذار پروفیسئو، میگوید که این بودجه، اکوسیستم تامین بودجه برای کارآفرینان را تقویت کرده و چرخه تامین مالی برای سرمایهگذاران و پلتفرمهای جمعسپاری بودجه را تکمیل میکند. این اقدام موجب میشود که کشور مالزی به یک مکان بینظیر برای ایجاد یک کسبوکار باثبات تبدیل شود. در حال حاضر کارآفرینان در مالزی از نظر تامین بودجه هیچ عذر و بهانهای نمیتوانند داشته باشند. اگر شما یک شرکت خوب باشید، همیشه میتوانید بودجه دریافت کنید.
البته این بودجه که در اختیار کارآفرینان در حوزه فناوری قرار میگیرد، به طور رایگان و بلاعوض ارائه نمیشود چراکه MDV یک شرکت وامدهنده است. اما از سوی دیگر کارآفرینان فناوری میدانند وام گرفتن از بانک و تامین بودجه لازم برای اداره و توسعه یک شرکت چقدر دشوار است. با کمک MDV، آنها میتوانند با سازمانی همکاری کنند که در اکوسیستم فناوری وارد شده و بودجه لازم برای بیش از ۶۸۰ شرکت فناوری را فراهم میکند تا آنها بتوانند ۷۷۳ پروژه را به مشتریان ارائه دهند.
با ارائه ۲۳۸ میلیون دلار به فعالان در حوزه فناوری، این اکوسیستم به طور چشمگیری تقویت میشود و افرادی که در حوزههای جدید پا گذاشتهاند میتوانند بدون نیاز به وام بانکی و متقاعدکردن مقامات اداری برای دریافت وام فعالیت کنند.
انجمن کارآفرینان فناوری مالزی (TeAM) نیز به این جریان وارد شده تا به شرکتهای فناوری مالزی کمک مالی ارائه دهد. فادزلی شاه آنوار، رئیس این انجمن، میگوید: «ما در TeAM امیدوار هستیم که کارآفرینان روی فرصتها سرمایهگذاری خواهند کرد و وام خطرپذیر را به عنوان یک گزینه روی میز برای رشد کسبوکار خود در نظر خواهند گرفت؛ به عنوان یک راه جایگزین برای تامین سرمایه خطرپذیر کمیاب. تا زمانی که ما روی درآمد به عنوان شاخص رشد تمرکز داشته باشیم تا روی گرفتن زمین، بسیاری از این شرکتها برای مدت طولانی همراه ما خواهند بود و وام خطرپذیر گزینه فوقالعادهای برای آنهاست.» سود این وام ۸ درصد است و به کارآفرینانی که به این بودجه برای انجام پروژههای خود نیاز دارند، ارائه خواهد شد. این شرایط برای کارآفرینان فناوری بسیار فوقالعاده است. به علاوه شرایط در اندونزی به عنوان یک اکوسیستم استارتآپی مناسب است. از طرفی شنیده شده که قرار است استارتآپ آنلاین-به-آفلاین کیوسون (Kioson) در بورس اندونزی قرار گیرد.
در این صورت بنیانگذاران کیوسون به عنوان یک شرکت دولتی یک مسیر خروجی جدیدی برای سرمایهگذاران ایجاد خواهد کرد و بودجه بیشتری را در اکوسیستم استارتآپی تزریق میکند زیرا سرمایهگذاران به جای اینکه به یک فروش تجاری یا یک شرکت اینترنتی بزرگتر امیدوار باشند تا آنها خدمات یا کالایی را خریداری کنند که روی آن سرمایهگذاری شده است، عرضه عمومی اولیه (IPO) را یک خروجی قابل دسترس میبینند.
نکته جالب دیگر این است که مدیران عامل شرکتهای بزرگ درباره نحوه ایجاد کارایی و افزایش درآمد از طریق دیجیتالیسازی فرآیندهای تجاری و سنتی چه فکر میکنند. به طور یقین این دیجیتالیسازی کارها به زودی به ثمر مینشیند. همانطور که مدیرعامل تلکام مالزی، محمد شازالی راملی، روی این حوزه سرمایهگذاری میکند. موفقیت او راه را برای تمام مدیران عامل باز خواهد کرد تا به طور جدی روی روند کاری خود تامل کنند و این امر در نهایت به نتایج موفقیتآمیزی منجر خواهد شد.