پرواز‌هاب، ارزان‌ترین پروازها را پیشنهاد می‌دهد

گفت‌وگو با علی دیشیدی

0

علاقه‌مندی خود را به کارکردن در زورق از دست داده بودم. چراکه به آن خواسته‌هایی که از ابتدا قصد داشتیم به آن دست پیدا کنیم، رسیده بودیم. در مدت زمانی که در زورق بودم به اطلاعاتی در زمینه اینکه چطور می‌توان مسیر یک استارت‌آپ را از ایده تا راه‌اندازی و بهره‌برداری طی کرد، رسیده بودم‌ و مرحله بعدی کسب‌و‌کار که بزرگ‌تر‌شدن سازمان بود برای من جذابیتی نداشت و تصمیم گرفتم که از زورق جدا شوم و برای خودم کار کنم.

خرید آنلاین بلیت پرواز و امکان جست‌وجو برای پیدا‌کردن بهترین و مناسب‌ترین قیمت برای یک مقصد مشخص از جمله جذابیت‌هایی است که اینترنت برای مسافران فراهم کرده ‌که خودشان بتوانند بلیت پروازی خود را خریداری کنند. ولی با وجود این امکانی که فراهم شده است، همچنان کسر بزرگی از مسافران بلیت‌های پروازی خود را به صورت آفلاین و از طریق آژانس‌های مسافرتی تهیه می‌کنند. استارت‌آپ پرواز‌هاب به نشانی parvazhub.com‌ استارت‌آپی است که در این زمینه کار می‌کند و سعی دارد کار را از این هم برای مسافران راحت‌تر کند تا آنها بتوانند همه قیمت‌های پیشنهادی برای یک پرواز مشخص را یکجا مشاهده کرده و راحت‌تر انتخاب کنند. علی دیشیدی 35 ساله‌ بنیانگذار این استارت‌آپ، متولد مشهد است و لیسانس برق از دانشگاه بیرجند دارد. او تا قبل از راه‌اندازی این استارت‌آپ به مدت 6 سال در زورق کار می‌کرده و تقریبا از ابتدای راه‌اندازی آن در تیم حضور داشته است.

شما در یک استارت‌آپ شناخته‌شده کار می‌کردید که اگر همان مسیر را ادامه می‌دادید، می‌توانست آینده خوبی برایتان رقم بخورد. چه شد که تصمیم گرفتید از زورق جدا شوید و کسب وکار خود را راه بیندازید؟
در حقیقت من علاقه‌مندی خود را به کارکردن در زورق از دست داده بودم. چراکه به آن خواسته‌هایی که از ابتدا قصد داشتیم به آن دست پیدا کنیم، رسیده بودیم. در مدت زمانی که در زورق بودم به اطلاعاتی در زمینه اینکه چطور می‌توان مسیر یک استارت‌آپ را از ایده تا راه‌اندازی و بهره‌برداری طی کرد، رسیده بودم‌ و مرحله بعدی کسب‌و‌کار که بزرگ‌تر‌شدن سازمان بود برای من جذابیتی نداشت و تصمیم گرفتم که از زورق جدا شوم و برای خودم کار کنم.

ایده پرواز‌هاب از چه زمانی در ذهنتان شکل گرفت؟
از همان سال آخر همکاری با زورق این ایده را در سر داشتم و البته این ایده جدید نبود و سایت‌های بزرگی در دنیا سال‌هاست که به جمع‌آوری اطلاعات پروازهای مختلف می‌پردازند و ارزان‌ترین‌ها را پیشنهاد می‌دهند. از طرفی من یک‌بار در برنامه‌ریزی سفری که می‌خواستم ترتیب بدهم، خودم با این چالش روبه‌رو بودم که برای پیدا‌کردن بهترین قیمت پرواز به مقصد مورد نظرم مجبور شدم تعداد زیادی سایت را بررسی کنم که کار زمانبری بود. از همین جا به این ایده به صورت جد‌ی‌تر فکر کردم و تصمیم گرفتم که استارت‌آپ پرواز‌هاب را راه‌اندازی کنم.

با توجه به توضیحاتی که دادید، در پرواز‌هاب چه خدماتی را ارائه می‌دهید؟
در واقع کار اصلی پرواز‌هاب این است که بین سایت‌های معتبر فروش بلیت جست‌وجو می‌کند و به کاربر لیست واحدی از پروازها به مقصدی که قصد دارد در یک زمان مشخص سفر کند، ارائه می‌دهد. در این لیست مشخص است که برای مسیر پروازی مورد نظر، چه خطوط پروازی، در چه ساعتی و با چه قیمتی بلیت ارائه می‌دهند. علاوه بر این، کاربر می‌تواند مطلع شود که قیمت یک پرواز خاص در سایت‌های مختلفی که این پرواز را ارائه می‌دهند، چقدر است. بر همین اساس این امکان برای او ایجاد می‌شود که بتواند ارزان‌ترین قیمت آن پرواز را خریداری کند. بعد از اینکه کاربر از میان سایت‌های مختلفی که قیمت‌های متفاوتی را برای یک پرواز ارائه می‌دهند، ارزان‌ترین را پیدا کرد، از طریق لینکی وارد سایت فروشنده می‌شود و خرید را انجام می‌دهد‌ و ما فقط اطلاعات مورد نیاز را در اختیار کاربر می‌گذاریم و فرآیند خرید روی سایت فروشنده انجام می‌شود.

شما فقط پرواز‌های داخلی را پوشش می‌دهید یا پروازهای خارجی نیز در سایت شما ارائه می‌شود؟
در پرواز‌هاب کل پروازهای چارتری و سیستمی داخلی و خارجی پوشش داده می‌شود. حتی اگر مبدأ حرکت داخل ایران نباشد، امکان پیدا‌کردن ارزان‌ترین بلیت برای کاربر وجود دارد.

سرویس‌دهنده‌های پروازها ایرانی هستند یا با سرویس‌دهنده‌های خارجی هم کار می‌کنید؟
تمام سایت‌های ارائه‌دهنده بلیت در پرواز‌هاب ایرانی ‌هستند و به طور کلی هر پروازی در دنیا که امکان پرداخت هزینه بلیت به صورت ریالی برای آن وجود داشته باشد، در پرواز‌هاب یافت می‌شود.

با توجه به اینکه کاربر بعد از انتخاب پرواز مورد نظر به سایت فروشنده منتقل می‌شود، شیوه درآمدزایی شما چگونه است؟
ما براساس هر خریدی که انجام می‌شود، کارمزد دریافت می‌کنیم که این کارمزد بنا بر قیمت بلیت خریداری شده متغیر است. گاهی ممکن است 1000 تومان باشد و گاهی به 50 هزار تومان یا بیشتر از آن نیز می‌رسد.

از زمانی که کار را شروع کردید، چه تعداد کاربر از خدمات شما استفاده کرده‌اند و از این طریق خرید انجام داده‌اند؟
تقریبا حدود 10 هزارنفر تاکنون از این طریق بلیت خریده‌اند.

این استارت‌آپ تا‌کنون برایتان درآمدزایی داشته است؟
بله درآمد داشته‌ایم ولی هنوز به نقطه سر به سر نرسیده‌ایم.

با توجه به اینکه استارت‌آپ هنوز به سوددهی نرسیده است، آیا جای دیگری شاغل هستید یا اینکه کل تمرکزتان ‌روی این کار است؟
من به صورت فول‌تایم ‌روی پرواز‌هاب کار می‌کنم و در کنار آن کارهای دیگری به صورت پاره‌وقت نیز انجام می‌دهیم و تا‌کنون با سرمایه شخصی کارها را پیش می‌برم.

آیا شما رقیب جدی مشابه خود در ایران دارید؟ شما چطور خود را از رقبا متمایز می‌کنید؟
رقیبی که دقیقا مشابه کار ما انجام دهد، تقریبا در ایران وجود ندارد. سایت‌هایی هستند که پروازهای آژانس‌ها را جست‌وجو می‌کنند ولی تفاوت اصلی پرواز‌هاب با سایت‌های دیگر این است که ما‌ روی سایت‌های OTA که خدمات آنلاین توریسم ارائه می‌دهند، جست‌وجو می‌کنیم. سایت‌های OTA با توجه به اینکه کلا خدمات آنلاین ارائه می‌دهند، از یوایکس خوبی برخوردارند و فرآیند خرید آنلاین برای کاربر به‌سادگی صورت می‌گیرد و پشتیبانی خوبی هم ارائه می‌دهند.

آینده بازار خرید بلیت پرواز به صورت آنلاین را چطور می‌بینید؟ چه ارزیابی از بازار دارید؟
در حال حاضر حتی شرکت‌های بزرگی مانند زورق و علی بابا که سرمایه‌گذاری خوبی هم در این زمینه کرده‌اند، بخش کوچکی از این بازار را در دست دارند و مردم همچنان تمایل دارند که به صورت حضوری و از طریق آژانس مسافرتی بلیت پرواز خود را خریداری کنند و بخش بزرگی از بازار آفلاین است. من فکر می‌کنم در آینده به تدریج تمایل افراد به خرید آنلاین بلیت ایجاد شود.

فکر نمی‌کنید فرهنگ‌سازی در اینجا نقش مهمی را بازی می‌کند؟
بله یکی از کارهای مهمی که در این زمینه باید صورت گیرد، فرهنگ‌سازی است. در آن زمان که من در زورق بودم، زورق دومین سایتی بود که به فروش آنلاین بلیت‌های خارجی اقدام کرده بود. تجربه‌ای که در آن زمان داشتیم، این بود که بهترین فرهنگ‌سازی این است که محصولی ‌ارائه داده شود که یوایکس خوبی داشته باشد. اگر کاربر تجربه رضایت‌بخشی از کاربری در سایت داشته باشد آن را به دیگران هم معرفی می‌کند. بنابراین کاری که در پرواز‌هاب هم انجام می‌دهیم این است که کیفیت فضای کاربری را بالا ببریم.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.