وزیر ارتباطات: تبادل اطلاعات کلید مفقوده دولت الکترونیک

در بازدید کمیسیون‌های اقتصادی و صنایع مجلس از سازمان فناوری اطلاعات مطرح شد؛

0

محمد جواد آذری جهرمی: «اتصال دستگاه‌ها و تبادل اطلاعات به عنوان کلید مفقوده دولت الکترونیک است. داده مربوط به هیچ سازمانی نیست بلکه یک ارزش ملی است؛ یعنی داده‌های هیچ سازمانی متعلق به خودش نیست و باید در راستای ملی تبادل شود.»

امروز، یک شنبه 11 آذرماه 97، روسای کمیسیون‌های اقتصادی و صنایع از سازمان فناوری اطلاعات بازدید و در جریان پیشرفت روند اجرای دولت الکترونیک قرار گرفتند. در این جلسه محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات توضیحاتی از اقدامات انجام شده در این سازمان و خواسته‌های خود از مجلس را بیان کرده و از مشکلاتی که در این راه دارند و با کمک مجلس قادر به تسهیل این روند هستند صحبت کردند. در ادامه نمایندگان مجلس پیشنهادات و سوالات خود را از روند اجرای دولت الکترونیک از وزیر پرسیدند.

 

شیوه‌ای نوین از حکمرانی برای شفافیت و بهینه‌سازی

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری ارتباطات در این جلسه با اشاره به آخرین وضعیت دولت الکترونیک توضیح داد: «زیرساخت‌های دولت الکترونیک چه شبکه اطلاعاتی چه امنیتی و چه دیتاسنتری، مجموعا در دو مرکز داده در تهران و یک مرکز در اصفهان انجام می‌شود. در مجموع رشد 10 برابری در مدت زمان کوتاهتری از چیزی که مقرر شده بود را در زمینه دولت الکترونیک شاهد هستیم؛ در عین حال نباید فریب این رشد را خورد چرا که از تعداد 2500 دستگاهی که باید متصل شوند تا الان تنها 225 دستگاه متصل شده است که از این تعداد 69 دستگاه خدمات می‌گیرند و مابقی خدمات ارائه می‌کنند.»

وزیر ارتباطات از اتصال دستگاه‌ها و تبادل اطلاعات به عنوان کلید مفقوده دولت الکترونیک نام برد و تاکید کرد: «داده مربوط به هیچ سازمانی نیست و یک ارزش ملی است.» او به این صورت توضیح داد که دولت الکترونیک یک نرم‌افزار یا پروژه و دیتاسنتر نیست، بلکه شیوه‌ای نوین از حکمرانی و ارتباط دولت با مردم و دولت با دولت است که هدف آن شفافیت و بهینه‌سازی است.

 

الکترونیکی شدن روند دریافت بیش از 1500 مجوز کسب‌وکارها

آذری جهرمی در ادامه به تعداد مجوزهای موجود برای کسب‌وکارها اشاره کرد و گفت: « تعداد مجوزهایی که برای کسب‌وکارها صادر می‌شود در گذشته 1364 مجوز بود و امروز این تعداد 1500 تا 1600 مجوز شده است و باید این روند کاملا الکترونیکی شود و نهایتا از سوی دولت صادر شود.»

 

ضعف قانونی نداریم؛ ضمانت اجرایی دیده نمی‌شود

او با بیان اینکه در فاز اول 67 درصد از دستگاه‌ها خدماتشان را به صورت الکترونیکی ارائه کردند، ادامه داد: «اینجا آفتی وجود دارد و اینکه خدمات الکترونیکی شده و از طرف دیگر حجم نیروها کاهش پیدا نکرده است؛ این یعنی بیکاری پنهان در دستگاه افزایش پیدا کرده است ولی ما در دستگاه‌ها اطلاعات را تبادل نمی‌کنیم. باید برای تبادل اطلاعات، پایگاهی وجود داشته باشد و هر سازمان تنها به تجمیع داده بپردازد و به اشتراک بگذارد ولی امروز سازمان‌ها اطلاعات را برای خود نگه می‌دارند و از آن به عنوان یک ابزار قدرت استفاده می‌کنند.»

وزیر ارتباطات ادامه داد در این زمینه ضعف قانون وجود ندارد بلکه در دولت الکترونیک ضمانت اجرایی دیده نمی‌شود که آیا اقدامات لازم انجام می‌شود یا خیر.

 

بازگشت درآمد فناوری اطلاعات به همان بخش

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه از نمایندگان خواست تا درآمد بخش ict به همان بخش برگردانده شود و بیان کرد: «در ابتدای دولت درآمد این بخش، 19هزار میلیارد تومان بود که به 40 هزار میلیارد تومان رسیده است و باید در نظر گرفت این بخش زیرمجموعه‌های زیاد و برای هر کدام هزینه‌هایی دارد تا بتواند به درآمدزایی برسد و آن را بهبود دهد.»

 

بخش‌های از اجرای دولت الکترونیک که نیازمند کمک مجلس است

امیر ناظمی، رئیس سازمان فناوری اطلاعات در صحبت‌هایش اشاره کرد که همکاری‌های مجلس در 4 حوزه در ارتباط با فعالیت‌های این سازمان از اهمیت بالایی برخوردار است؛

1- قانونی وجود داشته باشد که اطلاعات و دیتای شخصی مردم خارج از مرکز ملی اطلاعات تبادل نشود.

2- بر انجام و اجرای اقدامات در جهت دولت الکترونیک تاکید شود تا تمامی سازمان‌ها و دستگاه‌ها مانند قوه قضائیه، صداوسیما، شهرداری‌ها، کمیته امداد همه دست به دست هم دهیم تا مردم بتوانند لذت خدمات الکترونیک را به صورت کامل بچشند.

3- یک کانال واحد برای ارتباط مردم با دستگاه‌ها ایجاد و تمامی ارتباطات مردم از این طریق انجام شود.

4- بودجه متمرکزی برای شکل گرفتن زیرساخت‌های لازم برای دولت الکترونیک، در نظر گرفته شود چراکه تا وقتی این زیرساخت‌ها شکل نگیرد، خدمات دولت الکترونیک به صورت مطلوب انجام نخواهد گرفت.

 

معرفی دستگاه‌هایی که در زمینه دولت الکترونیک همکاری نمی‌کنند

در آخرین بخش از این نشست، عزیز اکبریان، رئیس کمیسیون صنایع با اشاره به خواسته رئیس مجلس گفت: «باید دستگاه‌هایی که در راه دولت الکترونیک همکاری نمی‌کنند معرفی شوند و با آنها مکاتبه خواهد شد و در یک ماه آینده جلسه‌ای با ایشان خواهیم داشت و به بررسی علل عدم همکاری آنها خواهیم پرداخت.»

او ادامه داد: «از نظر بودجه هم برای سال آینده برای پیشبرد دولت الکترونیک کمک خواهیم کرد تا زودتر اتفاق بیفتد چراکه برای ریشه‌کن کردن فساد چاره‌ای جز راه‌اندازی دولت الکترونیک نداریم.»

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.