نظام صنفی نمی‌تواند به استارتاپ‌ها مجوز کسب بدهد!

پاسخ رضا الفت‌نسب به اخطاریه تند سازمان نظام صنفی رایانه‌ای

1

طبق روال، از سمت سازمان‌های بالادستی، لیستی به اتحادیه اعلام می‌شود که اینها صنفی هستند و برای گرفتن مجوز باید اقدام کنند؛ اتحادیه هم به آنها نامه‌ای می‌زند که برای تشکیل پرونده و گرفتن مجوز فعالیت در فضای صنفی اقدام کنند. متاسفانه دوستان نظام صنفی مخصوصا مدیریت جدید، ظاهرا اشراف زیادی به این قانون ندارند و کمی هیجانی اعلام کردند که در مورد شرکت‌هایی که از سازمان نظام صنفی مجوز گرفتند، اتحادیه نباید ورود کند.ولی متاسفانه با ادبیات تند و بسیار بدی این مطلب را بیان کردند.

در پی ارسال اخطاریه از سوی اتحادیه کسب‌وکارهای فضای مجازی به یکی از شرکت‌های دارای مجوز فعالیت از سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، این سازمان با ارسال نامه‌ای به اتحادیه اخطار داد از ارسال چنین نامه‌های تهدیدآمیز به شرکت‌های عضو این سازمان خودداری کند. در پی این اخطار رضا الفت‌نسب، سخنگوی اتحادیه کسب وکارهای مجازی هم در گفت‌وگو با شنبه‌پرس با انتقاد از این نامه، از سازمان نظام صنفی خواسته که به تصمیم‌های اتحادیه احترام بگذارند و قانون نظام صنفی رایانه‌ای را به کل فعالیت‌های کسب وکارهای آنلاین تعمیم ندهند.

متن نامه ارسالی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای به اتحادیه کسب و کارهای مجازی بدین شرح است:

«عطف به نامه آن اتحادیه به یکی از اعضای سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور، به آن اتحادیه اخطار داده می‌شود از این پس از ارسال نامه‌های تهدیدآمیز به شرکت‌های عضو این سازمان با عنوان موهوم «اقدامات بعدی» و تعیین ضرب‌الاجل و هرگونه اغتشاش در فضای کسب‌و‌کار، اکیداً خودداری شود.»

رضا الفت‌نسب، سخنگوی اتحادیه کسب‌وکارهای اینترنتی در واکنش به این نامه و در گفت‌وگو با خبرنگار شنبه‌پرس گفت: «طبق قانون نظام صنفی، کسب‌وکارهایی که در حوزه نرم‌افزار کار می‌کنند، تا زمانیکه صرفا تولید نرم‌افزار دارند به صورت اختیاری می‌توانند ذیل سازمان نظام‌صنفی رایانه‌ای فعالیت کنند ولی زمانی‌‌که می‌خواهند به بازار ورود کنند و فروش داشته باشند باید به اتحادیه‌ها مراجعه کنند؛ اگر فروش آنها در فضای مجازی باشد به ما یعنی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی مربوط می‌شود و اگر فروش در فضای سنتی باشد باید به اتحادیه مربوطه مراجعه کنند.»

الفت‌نسب ادامه داد: «طبق روال، از سمت سازمان‌های بالادستی، لیستی به اتحادیه اعلام می‌شود که اینها صنفی هستند و برای گرفتن مجوز باید اقدام کنند؛ اتحادیه هم به آنها نامه‌ای می‌زند که برای تشکیل پرونده و گرفتن مجوز فعالیت در فضای صنفی اقدام کنند. متاسفانه دوستان نظام صنفی مخصوصا مدیریت جدید، ظاهرا اشراف زیادی به این قانون ندارند و کمی هیجانی اعلام کردند که در مورد شرکت‌هایی که از سازمان نظام صنفی مجوز گرفتند، اتحادیه نباید ورود کند. ولی متاسفانه با ادبیات تند و بسیار بدی این مطلب را بیان کردند.»

به عقیده الفت‌نسب، رسانه‌ای کردن این نامه کار بسیار ناپسندی بوده و نشان می‌دهد که این سازمان رویکرد تعاملی ندارد و این یک زنگ خطری برای کل اکوسیستم است. او اضافه کرد: «متاسفانه دوستان در سازمان نظام صنفی به دلیل سبقه رسانه‌ای که دارند، علاقمندند که نامه‌های خصوصی خود را هم رسانه‌ای کنند. قطعا اتحادیه هم جواب مقتضی خود را برای این موضوع دارد ولی با توجه به منفعت و بقای اکوسیستم تا این لحظه بنا نداشته‌ایم که این دعوا را به رسانه‌ها بکشانیم و امیدواریم که بتوانیم این مورد را هم حل و فصل کنیم.»

سخنگوی اتحادیه در ادامه بیان کرد وقتی جایی که مدعی است حکم رئیس آن، به دست رئیس جمهوری امضا می‌شود، چنین دیالوگی دارد، رفتار آن‌ها برای ما از 100 سازمان دولتی بدتر و زشت‌تر است. او گفت: «از این اتفاق خیلی متاسف شدم و امیدوارم که خودشان به نوعی این حرکت را جبران کنند. امیدوار هستیم که مدیران سازمان نظام صنفی کمی مطالعات خود را بالاتر ببرند و مدیرانشان را هم دچار این توهم نکنند که هرکسی از آن‌ها مجوز گرفت می‌تواند فعالیت باب میل خود را داشته باشد. قانون سازمان نظام صنفی،‌ قانون حمایت از حقوق مولفین نرم‌افزار است و به هیچ‌عنوان نمی‌تواند وارد حوزه کسب وکارهای آنلاین شود.»

الفت‌نسب گفت: «خیلی اتفاق بدی بود و امیدوارم که ختم به خیر شود. ما آمادگی کامل داریم در مواجهه با سازمان نظام صنفی تعامل داشته‌باشیم، اولویت اول ما حفظ و بقای اکوسیستم است و امیدواریم که این موضوع با مذاکرات حل و فصل شود.»

۱ دیدگاه
  1. دانشی می‌گوید

    هر دم از این باغ بری میرسد
    با این همکاران و هواداران در اتحادیه و نظام صنفی، اکوسیستم از درون در حال فروپاشی است.
    بهتراست به بیرونی ها انتقاد نکنیم…

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.