مدیر حقوقی ماکسیم: نظارت تاکسیرانی منجر به نابودی تاکسیهای اینترنتی میشود
در گفتوگو با شنبهپرس مطرح شد؛
سروش فلاحتی، مدیر حقوقی ماکسیم در این باره به شنبهپرس گفت: نظارت مسئله مهمی است و کسی اصل آن را انکار نمیکند. بحثی از جانب آقای پورسید آقایی و نهادهای مختلف به وجود آمده که بر تاکسیهای اینترنتی نظارت کنند. با توجه به قوانین، اتحادیه کسب و کارهای مجازی باید ناظر باشد که بر اساس ماده ۷۸ قانون نظام صنفی کشور، نظارت صورت میگیرد.
اهمیت تاکسیهای اینترنتی برکسی پوشیده نیست و حالا این خدمات بخش بزرگی از جامعه ما را تشکیل میدهند. نبود قوانین به روز و مشخص سبب شده این کسب و کارهای نو با چالشهای جدی مواجه شوند. چالشهایی که حالا با تعبیرهای متفاوتی روی زبانهاست. ورود نهادهای مختلف به این مسئله تاکنون مشکلی را نه تنها حل نکرده، بلکه به جدال بین استارتآپها و این نهادها دامن زده است و سوال «چه نهادی در نهایت بر تاکسیهای اینترنتی نظارت میکند؟» همچنان بیجواب است.
سروش فلاحتی، مدیر حقوقی ماکسیم در این باره به شنبهپرس گفت: نظارت مسئله مهمی است و کسی اصل آن را انکار نمیکند. بحثی از جانب آقای پورسید آقایی و نهادهای مختلف به وجود آمده که بر تاکسیهای اینترنتی نظارت کنند. با توجه به قوانین، اتحادیه کسب و کارهای مجازی باید ناظر باشد که بر اساس ماده 87 قانون نظام صنفی کشور، نظارت صورت میگیرد.
وی افزود: صدور پروانه و پافشاری روی آن غیرقانونی است، وقتی شهرداری ۲ درصد سهم برای خودش از تاکسیهای اینترنتی مشخص میکند، مصداق قانونی ندارد مگر اینکه مشکل مالی باشد.
فلاحتی ادامه داد: ورازت کشور و صمت باید دستورالعمل مشترک بنویسند که مفهوم نظارت مشخص باشد. نظارت به معنای درصدخواهی و صدور پروانه نیست. زمانی میتوانند درصدی را برای خدمات شهری طلب کنند که پشتش قانون باشد. اگر قانون باشد، سالانه مبلغی برای خدمات شهری پرداخت میکنیم، اما ۲ درصد از هر سفر یک مبلغ نجومی است. رویکر نظارت خوب، نظارت بد، الان نظارت بد است و منجر به شکست تاکسیهای اینترنتی میشود.
مدیر حقوقی ماکسیم درباره ادعای پورسید آقایی مبنی بر عدم استفاده پراید در تاکسیرانی، گفت: اینکه میگویند استفاده از پراید در تاکسیرانی ممنوع اشت یک اشتباه است و آقای قنادان خودشان گفتند ما در تاکسیرانی پراید داریم. وقایع را نباید نادیده گرفت. اگر آقای پورسید آقایی نگران آلودگی هوا هستند مشکلات را ریشهای حل کنند. اینکه جلوی خودروهای اینترنتی گرفته شود، جلوی ارتزاق ۲ میلیون نفر گرفته میشود و این حل ریشهای مشکلات نیست.
فلاحتی در پاسخ سوال شنبهپرس مبنی بر اینکه آیا خودروهای ماکسیم معاینه فنی دارند یا خیر، تصریح کرد: اواخر سال ۹۷ دادستان دستوری صادر کرد که در آن معاینه فنی برای حفظ منافع عمومی مانند امنیت و آلودگی، برای شرکتهای فعال در حوزه تاکسی الزامی است.
وی افزود: اگر آقای پورسید آقایی نگران آلودگی هوا است چرا وقتی ماکسیم با شهرداری شهرهای مختلف برای ورود فناوریهای نو به تاکسیرانی مذاکره کرد تا همکاری صورت بگیرد مخالفت شد؟ وقتی پیشنهاد دادیم از پکیج ما استفاده کنند هیچ نوع همکاری از طرف مقابل ندیدیم، این همکاری میتوانست مشکل آلودگی هوا را حل کند.
فلاحتی با اشاره به بیمه در تاکسیهای اینترنتی گفت: وقتی مبنای قانونی کارگری و کارفرمایی بین طرفین باشد ، بیمه تامین اجتماعی انجام میشود. وقتی با قوانین آشنا نباشند هر حرفی میزنند. تاکسیهای اینترنتی پلتفرمهاییاند که بستری برای فعالیت به وجود میآورند و رابطه کارگری و کارفرمایی بین طرفین وجود ندارد.
مدیر حقوقی ماکسیم یادآور شد: ما با تامین اجتماعی و اتحادیه رایزنی کردیم که رانندهها با امتیازاتی بیمه خویش فرما داشته باشند.
سروش فلاحتی در پایان به شنبهپرس گفت: این اشتباه محض است که تاکسیهای اینترنتی امنیت ندارند. ما از رانندهها استعلام میگیریم و حتما باید سوءپیشینه ارائه دهند. آقای روحانی نیز در نشست ایران هوشمند از امنیت سفر تاکسیهای اینترنتی گفتند. در ماکسیم گزینه «من در خطر هستم» وجود دارد و همین باعث میشود امنیت آن بالا رود.