فیس‌بوک‌ها و گوگل‌های آینده چگونه شکل خواهند گرفت؟

ایمان عقیلیان از ظرفیت‌های نادیده بلک‌چین گفت:

0

ممکن است یک شرکت بومی با هزاران یا میلیون‌ها سرمایه‌گذار در سراسر دنیا به وجود آید. حتی برنامه‌نویسانی که دولوپر هستند و با کدی که می‌زنند ارزش زیادی برای شرکت خلق می‌کنند هم در منافع آینده شرکت سهیم باشند یا حتی کاربران اولیه که اولین نفراتی بودند که از سرویس استفاده کردند.

«یک تعریف کلی و ساده از بلاک‌چین این است که بلاک‌چین یک سیاهه یا یک فهرست است که وضعیت دارایی‌های باارزش کاربران و سابقه تراکنش‌ها را نگه می‌دارد؛ آن‌هم بدون امکان تغییر در آن. اتفاق مهمی که در تکنولوژی بلاک‌چین افتاده این است که آن مرجعی که سابقه تراکنش‌ها را نگه می‌دارد به جای اینکه یک نفر باشد، افراد زیادی هستند.» به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، ایمان عقیلیان، موسس و مدیرعامل وادا در سومین همایش آی‌تی‌ویکند دانشگاه شریف، با تاکید بر جملات فوق درباره بلاک‌چین و استفاده‌هایش در کسب‌وکارها گفت: «این روزها خوشبینی نسبت به بلاک‌چین بسیار زیاد است و تقریبا 99درصد از این توجه و خوشبینی هم به دلیل بحث‌های مربوط به بالارفتن قیمت بیت‌کوین و چند ارز رمزنگاری‌شده دیگر است و کمتر درباره تکنولوژی‌ای که پشت این مسئله است صحبت می‌شود. پتانسیل‌های اصلی بلاک‌چین، ارزهای رمزنگاری‌شده نیست. بلک‌چین مانند کوه یخی است که قسمت اعظمش زیرآب مانده و دیده نمی‌شود.» به اعتقاد عقیلیان بلاک‌چین می‌تواند تحولی عظیمی در نظام بانکداری و مالی ایجاد کند، بدون اینکه هیچ بانک مرکزی‌ای وجود داشته باشد. به گفته این کارشناس برای چاپ پول و ایجاد ارزش برای آن، بلک‌چین می‌تواند پول قابل اعتمادی بین شهروندان و بازیکنان ایجاد کند.

 

بلک‌چین و قراردادهای هوشمند

عقیلیان تاکید کرد: «بلک‌چین می‌تواند تراکنش‌ها را با اصطکاک و هزینه‌ کمتری انجام دهد. حتی می‌توان با اعتماد به زیرساختی که در این قراردادها وجود دارد مبادلاتی با افراد ناشناس انجام داد. این اعتماد و امنیت دقیقا روی تکنولوژی است و اینجور نیست که از بیرون، نیاز به برقراری امنیت باشد. چیزی که ما درمورد بیت کوین می‌شنویم تنها بخش بسیار کوچکی از ماجراست. در رابطه با قراردادها هم نسل دوم بلاک‌چین، قراردادهای هوشمند را رقم خواهد زد،حتی می‌توان برای قرادادهای شفاف و روشن هم درآن کد نویسی کرد. برای مثال قراردادی با شخصی ببندیم و طی آن، مقداری سهم پیش‌خرید کنیم، با اسمارت کانترکت می‌توان به کمک بلاک‌چین این مورد را کدنویسی کرد بسته به اینکه قیمت سهام در آینده چه باشد، یک مقدار ارزشی بین ما جابه‌جا شود و زمانی که ما هردو این را تایید کردیم، در زمانی که موعد مقرر شد، تکنولوژی، ارزش سهام را چک می‌کند و مقدار پول را جابه‌جا می‌کند و خود مجری قرارداد می‌شود. تمام بند قرارداد هم موجود است و قابل استناد و غیرقابل تغییر است.»

 

بلاک‌چین و سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها

عقیلیان به یکی دیگر از ظرفیت‌های بلاک‌چین اشاره کرد و گفت: «درمورد تامین‌ مالی کسب‌و‌کارهای نوپا، در روشی که الان وجود دارد بعد از زمان مشخصی باید به سراغ صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر بروند و جلسات و مذاکرات طولانی داشته باشند. حتی درصورت رشد، ممکن است این اتفاق چندین مرحله نیاز باشد انجام شود و مقداری هم مبتنی بر روابط و احساسات افراد است. اگرهم سرمایه‌گذاری اتفاق بیفتد، حداقل زمانی بین 7 تا 10 سال آن پول غیرقابل دسترس است چون نه امکان فروش سهام در بورس هست و نه توان پرداخت آن توسط کارآفرین وجود دارد.» آنگونه که مدیرعامل وادا توضیح داد با استفاده از بلاک‌چین یک کارآفرین می‌تواند از همان ابتدا به صورت عرضه عمومی ایده، جذب سرمایه داشته باشد. «هر فرد به مقداری که مایل است سرمایه می‌گذارد و این اتفاق تا زمانی‌ که کاراآفرین به مقدار موردنظر سرمایه برسد، طبق قراردادهای شفاف، ادامه خواهد داشت. این سرمایه‌ هم از روز اول حتی در شرکت‌های نوپا، قابل انتقال خواهد بود و به این صورت، سرمایه‌گذار هر زمان که مایل باشد، به پولش خواهد رسید.»

به گفته عقیلیان این ظرفیت باعث خواهد شد فیس‌بوک‌ها و گوگل‌های آینده که شاید هنوز هم متولد نشده‌اند، به وسیله بلاک‌چین و در مسیر دیگری شکل بگیرند. «حتی ممکن است یک شرکت بومی با هزاران یا میلیون‌ها سرمایه‌گذار در سراسر دنیا به وجود آید. حتی برنامه‌نویسانی که دولوپر هستند و با کدی که می‌زنند ارزش زیادی برای شرکت خلق می‌کنند هم در منافع آینده شرکت سهیم باشند یا حتی کاربران اولیه که اولین نفراتی بودند که از سرویس استفاده کردند و باعث رواج و جاافتادن سرویس بین شهروندان شدند هم باعث خلق ارزش در سیستم شدند و آنها هم می‌توانند با این روش و طی یک اسمارت کانترکت در سود آینده شرکت سهیم باشند.»

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.