رئیس مرکز ملی پایش بهبود فضای کسب و کار از تلاش دولت برای تمرکز مجوزهای کسب و کار در یک سامانه واحد خبر داد.
موضوع مجوز گرفتن استارتاپ ها از جمله مباحثی است که در سال های اخیر از سوی نهادهای دولتی و غیر دولتی مطرح شده اما قوانین مربوط به رشد کسب و کارهای اینترنتی در سراسر جهان بر این نکته اشاره دارد که استارتاپ ها تا زمان رشد و تبدیل شدن به یک شرکت سودده نباید ملزم به دریافت مجوز شوند چراکه قید و بندهای سازمانی مانع رشد و خلاقیت آنها خواهد شد.
علی فیروزی، رئیس مرکز ملی پایش بهبود فضای کسب و کار از تلاش دولت برای تمرکز مجوزهای کسب و کار در یک سامانه واحد خبر داده و میگوید تمام کسب و کارهای کشوری قرار است بر روی این سامانه بارگذاری شوند و این موضوع به شرکتهای نوپا بهویژه شرکتهای اینترنتی و استارتاپ ها هم مربوط میشود.
به گفته او، استارتاپ ها جزو اتحادیه کسب و کارهای مجازی محسوب میشوند و این اتحادیه در قالب صنوف از سامانه «سام» مجوز دریافت میکند. رئیس مرکز ملی پایش بهبود فضای کسب و کار گفت: سامانه سام در روز بیش از ۲۵۰۰ درخواست مجوز را ثبت میکند و توانایی ثبت بیش از ۱۲ هزار درخواست در روز را هم دارد.
به گفته او، سامانه سام هر فرد حقیقی یا حقوقی که قصد تشکیل نوعی کسب و کار دارد را تنها یکبار مکلف به ارایه مدارک میکند و سایر استعلامها از طریق اتصال سامانه سام به وزارتخانههای مربوطه صورت میگیرد.
به گفته فیروزی، هدف اصلی این سامانه کاهش درگیرسازی مردم برای ارائه مدارک به دستگاههای مربوط است، سامانههای نما، دادور و یاور نیز با تعاریف عملیاتی تخصصی کمک رسان سامانه سام هستند.