در روز دیجیتال مارکتینگ چه گذشت؟
اولین سمینار دیجیتال مارکتینگ در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه الزهرا برگزار شد
کاربران فعال اینترنت 69درصد کل جمعیت ایران را تشکیل میدهند که این عدد برای کاربران موبایل اینترنت به 63درصد میرسد. کاربران شبکههای اجتماعی از ژانویه تا الان 135درصد رشد مثبت داشته است که این عدد بسیار خوبی است. در حالت کلی جمعیت ایران از سمت استفاده از کامپیوتر و دسکتاپ به سمت استفاده از موبایل رفتهاند و این حرکت همچنان ادامه دارد.
به مناسبت روز دیجیتال مارکتینگ، روز جمعه 21 اردیبهشتماه 1397 برای اولین بار سمیناری با همین عنوان در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه الزهرا برگزار شد. جمع کثیری از اساتید، افراد با تجربه و تمامی مشتاقان آموزش این حوزه در این سمینار حضور داشتند. درابتدای برنامه پویا کندری، مدیرعامل شتابدهنده فارابی به عنوان همبرگزارکننده این رویداد در رابطه با معرفی این سمینار و دلایل برگزاری و نتایجی که از این برنامه انتظار میرود، صحبت کرد و گفت سعی میکنیم این رویداد به صورت سالانه برگزار شود.
در اولین قسمت از این برنامه اکبر هاشمی، سردبیر و مدیرمسئول هفتهنامه استارتاپی شنبه و بنیانگذار خبرگزاری استارتاپی شنبهپرس، به عنوان گرداننده برنامههای این سمینار به معرفی سمینار و ارائه آمار و ارقامی در زمینه بازار تبلیغات و دیجیتال مارکتینگ در ایران پرداخت. این آمار طبق بررسیهای صورت گرفته در ژانویه 2018 در ایران اعلام شدهاند؛ کاربران فعال اینترنت 69درصد کل جمعیت ایران را تشکیل میدهند که این عدد برای کاربران موبایل اینترنت به 63درصد میرسد. کاربران شبکههای اجتماعی از ژانویه تا الان 135درصد رشد مثبت داشته است که این عدد بسیار خوبی است. در حالت کلی جمعیت ایران از سمت استفاده از کامپیوتر و دسکتاپ به سمت استفاده از موبایل رفتهاند و این حرکت همچنان ادامه دارد.
در بخش بعدی، حورا وکیلی، مدیر ارتباطات بازاریابی ریحون در رابطه با وایرال مارکتینگ یا بازاریابی ویروسی صحبت کرد که محتوای شما به دلیل جذابیت برای کاربران در بین آنها با سرعت زیادی بچرخد. در این شیوه در اصل کاربر یا مخاطب شما به رسانهتان تبدیل میشود و در ادامه به مثالهایی در این زمینه اشاره کرد. او تاکید داشت که این نوع از مارکتینگ با پول انجام نمیشود.
اولین پنل این سمینار با حضور داوود مشتاقی مدیر بازاریابی مدیسه، محمدعلی جنتخواه دوست موسس و مدیرعامل سایت طرفداری و عطا خلیقی مدیرعامل پویا سافت برگزار شد.
در این پنل، مشتاقی با اشاره به این نکته که بزرگترین رقیبشان بازار فیزیکی است، در رابطه با خلاقیت در دیجیتال مارکتینگ صحبت کرد. او اهمیت این موضوع را به این شکل بیان کرد: «زمانیکه وارد محیطی میشوید که همه باهم و با صدای بلند صحبت میکنند، اگر شما بخواهید توجهها را به سمت خودتان برگردانید نیاز دارید که حرف متفاوتی بزنید. در دیجیتال مارکتینگ هم دقیقا به همین صورت خلاقیت اهمیت و جایگاه خود را نشان میدهد.»
جنتخواه دوست دررابطه با نوآوری در دیجیتال مارکتینگ است و اینکه با چه روشهایی میتوان در زمان کوتاهتر، تعداد مخاطبان بیشتری را جذب کرد.
خلیقی سیگارودی، در این پنل از dirty marketing صحبت کرد و اینکه آیا این روش تبلیغات و بازاریابی میتواند برای استارتاپها موثر باشد یا خیر؟
حمیدرضا احمدی، موسس و مدیرعامل سایت ایوند، از شبکهسازی و اهمیت این موضوع صحبت کرد. او در ابتدای صحبتهایش به این موضوع اشاره کرد: «من خودم را به شدت خوششانس میدانم که به واسطه رویدادهایی که خود برگزار کردهام یا در آنها شرکت کردهام با هزاران نفر صحبت کرده و آشنا شدهام.» و ادامه داد که این نتورک واقعا در خیلی از موارد راهحل خواهد بود و یک سری مشکلات در ایران در فضا داریم که منحصر به فرد است و این مشکلات را نمیتوان با سرچ در اینترنت یا خواندن کتاب برطرف کردن بلکه لازم است با کسانی که در این حوزه هستند در این رابطه صحبت کرد و ازشان یاد گرفت.
متین ارشادی، مدیر بازاریابی چیلیوری، در رابطه با کد تخفیف و منطقی که پشت آن است صحبت کرد. آیا استفاده از این روش مناسب است یا خیر؟ او به این نکته اشاره کرد که همیشه برای افراد سوال است که این کد تخفیف به چه صورت ارائه میشود و هزینههای ناشی از آن به چه طریق مهیا میشود؟
توحید علیاشرفی، مدیر بازاریابی علیبابا یکی دیگر از سخنرانان این برنامه بود. او در صحبتهایش به این نکته اشاره کرد که همیشه چنین برنامههایی با سخنرانی اساتید دانشگاه و از منظر علمی و تئوری برگزار میشود و جای به اشتراکگذاری تجربیات و سخنرانی افرادی که تجربه عملی در این زمینه دارند، همیشه در چنین مراسمی خالی بود. لذا در این سخنرانیهای چند دقیقهای افراد در این برنامه حاصل چندین سال تجربه است. علیاشرفی با موضوع نقش اثربخشی فعالیتهای بازاریابی دیجیتال و استفاده اثربخش از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ صحبت کرد. یکی از نکات کلیدی که علیاشرفی در صحبتهایش به آن اشاره کرد این بود که باید سهم مشخصی از بازار را هدف قرار داد و روی همان بخش کار کرد. خواستن تمام بازار باعث رقیق شدن مواردی مانند پول، انرژی و اثربخشی میشود.
از اخباری که در این سمینار مطرح شد، راهاندازی و شروع فعالیت رسمی استارتاپ اسپات در روز دیجیتال مارکتینگ و همزمان با اولین همایش رسمی دیجیتال مارکتینگ بود.
حمیدرضا سعادتی، مدیر بازاریابی عملکرد دیجیکالا سخنران بعدی این مراسم بود. او از اوضاع و احوال این روزهای این فروشگاه آنلاین گفت که همه چی عالی است. استدلال او هم این بود که اصولا مردم ایران با گرانی هر کالا و محصولی، برای خرید آن هجوم میآورند. پس با توجه به گرانی دلار و اثر آن بر محصولات، خرید کاربران دیجیکالا هم بیشتر شده است. او در رابطه با شیوهای صحبت کرد که طبق آن، دیگران برای شما بازاریابی فروش میکنند و شما در مقابل به آنها کمیسیونی میدهید. این همان سیستم همکاری در فروش است که از قدیم در بازار سنتی هم وجود داشته و این روزها فقط به صورت آنلاین انجام میشود.
مجتبی آقاجوانمردی، مدیربازاریابی فیلد سامسونگ موبایل در رابطه با محتوای هوشمند در بازاریابی دیجیتال صحبت کرد. او از شیوه اثربخش کار خودشان به این صورت گفت که بر اساس شناختی که از مخاطب داریم، برایش محتوا را شخصیسازی میکنیم. به گفته آقاجوانمردی، یک المان بسیار مهم در دیجیتال مارکتینگ این است که بتوانید محتوایی تولید کنید که به صورت هوشمندانه روی یک سری از مخاطبان تاثیر بگذارد.
مرجان سلیمانی، مدیر دیجیتال مارکتینگ تپسی، او موضوع صحبتهای خود را «مرغ و تخممرغ» بیان کرد و دلیل این انتخاب را به این صورت توضیح داد که تپسی یک پلتفرم دوسویه است و در بحث مارکتینگ قطعا هر دو طرف این پلتفرم مهم هستند و باید روی آنها کار کرد. اینکه برای مارکتینگ باید اول روی کدام طرف یا بیشتر روی کدام طرف کار کرد، موضوع بسیار مهمی در کسبوکارهای دوطرفه است. او در صحبتهایش در رابطه با تپسی گفت که اول بر روی رانندگان کار مارکتینگ را انجام دادند؛ به این صورت که چندماه اول از راهاندازی سرویس تپسی در هر شهر، رانندگان حتی بدون داشتن سرویس، مقدار مشخصی پول از تپسی دریافت خواهند کرد. و بعد از جذب مسافر و تعداد سفرهای مناسب، به روال عادی مدل درآمدی برمیگردد.
میثم کیهانی، مدیر دیجیتال مارکتینگ پارسآنلاین و امیرهوتن هاشمی، مدیر گروه ردلاین همراه با هم یک بخش از سخنرانی در این برنامه را برعهده داشتند. پارسآنلاین به عنوان خدمتگیرنده و ردلاین به عنوان خدمتدهنده به صورت مکمل در رابطه با تولید محتوا و جذب مخاطب صحبت کردند. در این قسمت آنها به این نکته اشاره کردند که امروزه دنیا، دنیای دیجیتال است و هر نوع کسبوکاری هم که داشته باشید باید اصول دیجیتال را بدانید و با شرکت در چنین مراسمی در عرض چند ساعت، به اندازه چند ترم دانشگاهی مطلب خواهند آموخت.
مینا جهانی، مدیر بازاریابی دیجیتال دیوار، نفر بعدی بود که از تجربیات خود در کسبوکارشان گفت. در ابتدا از راهاندازی سایت دیوار در بهار سال 95 در چهار شهر هرات، قندهار، مزارشریف و کابل افغانستان گفت و کمپینی که برای لانچ رسمی این سایت در افغانستان داشتند. بر خلاف تحقیقات زیاد و هزینه بالایی که برای این کمپین و راهاندازی رسمی دیوار در کشوری دیگر داشتند ولی چطور با شکست مواجه شده و حتی دیوار در افغانستان به طور کامل فعالیت خود را متوقف کرد.
محسن رهگذر، معاون ارتباطات خلاق بازاریابی دیجیتال آژانس بادکوبه، در رابطه با خلاقیت و رسیدن به راهکارهای اثربخش در فضای دیجیتال صحبت کرد. او تاکید کرد که بزرگترین چالش در دنیای دیجیتال شناخت مخاطب و همراه کردن او با خود است. او معتقد است که هر فرد باید تجربیات و حتی چالشهایی که در کار دارد را با دیگران به اشتراک گذارد و به این صورت باعث میشود تا خود شخص این نیاز را درون خود حس کند که باید مطالب جدیدتری یاد بگیرد و تجربه کند.