بنیانگذاران استارتاپهای ایرانی قطعا همسطح بنیانگذارهای سیلیکونولی نیستند؛ به همان نسبت شتابدهندهها و سرمایهگذاران ما هم در آن شرایط نیستند. ولی تفکرشان این است که تمام اصول آن فضا، باید در اکوسیستم ایران رعایت شده باشد!
سیدامید احمدی، مدیرعامل عمارت در رابطه با مشکلات موجود برای فعالیت استارتاپها در اکوسیستم معتقد است مهمترین آنها، بحث تغییر ذائقه مردم است. به این شکل که تا به حال از طریق بازار سنتی نیازهای خود را برطرف میکردند و حالا باید این فرهنگ جا بیفتد تا از طریق بازار مدرن به برآورده کردن نیازهایشان روی آورند. احمدی ادامه میدهد: «بنیانگذاران استارتاپهای ایرانی قطعا همسطح بنیانگذارهای سیلیکونولی نیستند؛ به همان نسبت شتابدهندهها و سرمایهگذاران ما هم در آن شرایط نیستند. ولی تفکرشان این است که تمام اصول آن فضا، باید در اکوسیستم ایران رعایت شده باشد! آنها این مورد را در نظر نمیگیرند که هر کاری در هر کشور شرایط خاص خودش را دارد و باید منطبق با فرهنگ همان سرزمین باشد. سرمایهگذاران خطرپدیر در ایران باید بیشتر تفکر کنند که کمی منعطفتر باشند. باید فکر کنند چطور میتوان این اکوسیستم خطرپذیر را بومیسازی کرد. منطبق با این شرایط. در حالت کلی فکر میکنم اجتماع شتابدهندهها و سرمایهگذارهای خطرپذیر کمی بیشتر از اینکه هر موردی را کپی پیست کنند و گفتههای آنطرف را وحی منزل بدانند، کمی بیشتر فکر کنند و با درنظر گرفتن شرایط، عمل کنند.قطعا مشکلات دیگری هم در اکوسیستم وجود دارد که تمامی افراد فعال در این حوزه در کنارهم مشغول به هموار کردن راه هستند و مسلما حضور افراد در کنار هم بسیار کارگشا است و در هیچ شرایطی نمیتوان گفت حتی اگر رقبا نبودند شاید شرایط بهتر بود.»
امویپی داشته باشید، راحت سرمایه جذب میکنید
عمارت سامانه خدمات ساختمانی است. مدیرعامل عمارت، این استارتاپ را به این صورت معرفی کرده و تاکید میکند: «عمارت یک استارتاپ خدماتی یا خدمات منزل نیست؛ صرفا خدمات ساختمانی است که در فاز اول با تزئینات ساختمانی شروع کرده است. در حال حاضر خدماتی مانند نقاشی، کاغذدیواری و نگارگری را پوشش میدهیم.» احمدی ادامه میدهد، تقریبا از دوسال پیش، هسته اولیه عمارت شکل گرفت و فعلا در مناطق 22گانه تهران آماده ارائه خدمات هستند. بهگزارش خبرگزاری شنبهپرس، تیم 4 نفره عمارت در این روزها صحبتهای نهایی را با سرمایهگذار انجام دادهاند و به زودی اولین سرمایه به این استارتاپ تزریق میشود. احمدی در رابطه با روند جذب سرمایه میگوید: «به قول سرمایهگذاران تا امویپی وجود نداشته باشد، نمیتوانی برای جذب سرمایه اقدام کنید. ما هم در این دوسال تلاش کردیم و با در دست داشتن چیزی بیشتر از امویپی برای جذب سرمایه اقدام کردیم. به همین دلیل مشکل زیادی برای گرفتن سرمایه نداشتیم و در این راه اذیت نشدیم.»
احمدی در رابطه با مشکلات خاصی که عمارت از زمان آغاز کارش با آن مواجه بود میگوید: «اصلیترین مشکل ما برای کار، ویژگیهایی بود که باید شخصیسازی شده برای مشتریان ایرانی در نظر گرفته و ارائه میشد. در مورد این مسئله برای وبسایت درگیریهای زیادی داشتیم تا روند سفارش پروژه به شکلی که الان انجام میشود درآید و کاملا به گونهای پیادهسازی شود که کاربران ایرانی با آن راحت باشند. این مشکل در طول این دوسال به صورت کامل برطرف شد و در حال حاضر ما وبسایتی داریم با تمام ویژگیهای مدنظرمان. این استارتاپ، تنها مدل موجود در ایران است که خدمات ساختمانی ارائه میدهد که خود مجری کامل است و محصولات هر سرویس را در سایت به مشتری نشان میدهد و سپس همان سرویس را ارائه میدهد. استارتاپهای دیگر کاملا به صورت واسط عمل میکنند؛ به این صورت که استادکارها را از یک طرف جذب میکنند و مشتریان هم از طرف دیگر و تنها این دو را به هم ارجاع میدهند.»