سازمانهای دولتی، حل مشکلاتشان را به استارتاپها بسپارند
محمدباقر سیفاللهی، مدیرعامل و بنیانگذار پانچکارت:
باید هر ارگانی که با مسئلهای مواجه است، اطلاعات مربوطه را در اختیار استارتاپها قرار دهند تا استارتاپها با استفاده از این اطلاعات، برای مشکلات آنها راهحل پیدا کنند.
پانچ کارت نرمافزاری در حوزه منابع انسانی است که برای شرکتهای کوچک با تعداد پرسنل کمتر از 100 نفر طراحی شده است و که رونمایی آن در نمایشگاه تهران هوشمند -اسفندماه 96 – انجام شد. به گفته محمدباقر سیفاللهی (نفر دوم از سمت چپ در تصویر)، مدیرعامل و بنیانگذار این استارتاپ، تمرکز این نرمافزار روی کنترل تردد پرسنل شرکتهایی است که نه آنقدر بزرگ هستند که بتوانند هزینه زیادی برای یک سیستم نرمافزاری و سختافزاری گرانقیمت بدهند و نه آنقدر کوچک هستند که بتوانند این مورد را نادیده بگیرند.
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، سیفاللهی در رابطه با نوع کار استارتاپیشان تجربه میگوید: «پانچکارت در زمینه استارتاپها این اولین تجربه ماست ولی قبل از شروع کار، مطالعه و بررسی زیادی در این زمینه داشتیم. در مقایسه با تجربههایی که با سازمانهای بزرگ داشتیم، چابک بودن استارتاپ ویژگی جذابی بود که به نظر من مواجهه با آن را راحت میکند؛ از طرف دیگر چالشهای کار استارتاپی، پیچیدگی زیادی ندارد و چون تعداد افراد این نوع کسبوکارها کم هستند راحتتر میتوان با آنها مواجه شد؛ ولی این نوع کسبوکارها چالشهای مالی زیادی دارند که ما سعی کردیم این مشکل را با استفاده از درآمد شرکت اصلی خودمان حل کنیم؛ به این صورت که ما از شرکت اصلی درآمد کسب میکردیم و برای استارتاپ خرج میکردیم. در حقیقت ما مسیری را که کسی نمیرود، رفتیم. یعنی اول سعی کردیم درآمد داشته باشیم و بعد از طریق همان درآمد و سرمایه، استارتاپ را جلو میبردیم و مراحل تست، تحلیل، تبلیغات، پیادهسازی و … را به ترتیب پشت سر میگذاریم.»
عامل مهم موفقیت هر استارتاپ، انتخاب درست افراد است
بنیانگذار پانچکارت در رابطه با شرایطی که منجر به موفقیت استارتاپها میشود میگوید: «افراد باید روحیه استارتاپی داشته باشند تا در استارتاپ و این نوع فعالیتها موفق شوند؛ تحمل بالا و توقع کم از لازمههای این فرهنگ است. من هم نقطه قوت استارتاپ خودمان را در ویژگی پکیج میبینم که همان روحیه استارتاپی اعضاء است و به موفقیت و پیشرفت ما بسیار کمک کرده. فعالیت استارتاپی به این صورت است که ایده اگر خوب باشد یا نه، خیلی مهم نیست؛ بلکه زاویه دید و فرهنگ فرد و تیم است که عامل اصلی تعیینکننده موفقیت استارتاپ به حساب میآید. مسلما روحیههای سنتیتر که تمایل کار کردن به شیوه سازمانهای بزرگ را دارند که تعداد ساعات خاصی را در ماه پرکنند و حقوق مشخصی داشته باشند، هرچه هم تخصص داشته باشد، چنین فردی در یک استارتاپ جواب نخواهد داد.» او در پایان تاکید میکند در مورد استارتاپها تنها عامل مهم در موفقیت، انتخاب درست افراد است؛ مابقی موارد خود به خود درست خواهد شد.
سیفاللهی در رابطه با پانچکارت میگوید: «این نرمافزار در فاز اول، وظیفه کنترل تردد پرسنل به وسیله گرفتن اطلاعات از gps گوشی افراد را برعهده دارد و به وسیله پنل گزارشگیری که اطلاعات را به یک فایل اکسل انتقال و و در اختیار واحد مالی قرار میدهد تا براساس آن، بیمه و حقوق پرسنل محاسبه شود.» در ادامه سیفاللهی اشاره میکند که این نرمافزار دو فاز دیگر هم دارد که امسال رونمایی خواهد شد.
بنیانگذار پانچکارت در رابطه با نحوه شکلگیری ایده و راهاندازی این استارتاپ توضیح میدهد: «قبل از شکلگیری این استارتاپ، ما شرکتی داشتیم که در حوزه منابع انسانی فعالیت داشت و با سازمانهای بزرگ کار میکردیم. همین تجربه باعث شد تا ایده پانچکارت و راهاندازی یک استارتاپ در این زمینه، به ذهنمان برسد.»
در ادامه مدیرعامل پانچکارت اشاره میکند که در بهار 97 به صورت کامل آمادهایم تا اپ و تبلیغاتمان را به صورت رسمی و همگانی رونمایی کنیم. او از روند راهاندازی استارتاپش به این صورت میگوید: «طرح اولیه پانچکارت حدود 10 ماه پیش آغاز شد. تا حدودی میتوان گفت زمان زیادی صرف شد تا به نقطهای برسیم که بتوانیم محصول را رونمایی کنیم.» سیفاللهی دلایل زمانبر بودن این پروسه را به این صورت بیان میکند: «ریسک برای ما، طولانی بودن زمان راهاندازی نرمافزار نبود بلکه ریسک اصلی، ورود به بازار، بدون انجام امکانسنجیها و نیازسنجیهای لازم بود؛ چراکه اگر مشکلی به وجود میآمد، مشتریان کلا اعتمادشان را نسبت به این نرمافزار و حتی سرویسهای مشابه از دست میدادند. از طرف دیگر این حوزه کاری، هم برای کارفرما و هم پرسنل، نیاز به فرهنگسازی دارد.»
سیفاللهی در ادامه توضیح میدهد: «از نمایشگاه تهران هوشمند بازخورد خیلی خوبی داشتیم و مطمئن شدیم که مسیر را درست رفتهایم. در همان نمایشگاه توانستیم نظر بسیاری از کارفرمایان را جلب کنیم و با ساختاری که در هر کسبوکاری قابل استفاده است، حدود 80 درصد از نیازهایشان را پاسخگو باشیم.»
کمکهایی که استارتاپها لازم دارند
سیفاللهی میگوید: «مطمئنا در اوایل کار شیب رشد اولیه کندی خواهیم داشت؛ استارتاپها کمکهایی لازم دارند که اگر به موقع به دستشان برسد مطمئنا در موفقیت آنها بیتاثیر نخواهد بود. کمکهایی مانند تبلیغات، سرمایه، جذب مخاطب و …» او توضیح میدهد: «از کمکهایی که به استارتاپهای حوزه ما میتوان کرد این است که اصناف تبلیغکننده ما و محصولاتمان باشند، برای مثال معرفی کنند که چنین نرمافزارهایی در حوزه منابع انسانی آمده و مخاطبان را تشویق به استفاده از آنها کنند. ما امیدواریم که چنین همکاریهایی با استارتاپها به وجود آید چون برای استارتاپهایی که حوزه فعالیتشان مثل ما باشد کمک بزرگی خواهد بود.»
درصورت وجود دیتا، میتوان برای مشکلات راهحلهای استارتاپی پیدا کرد
بنیانگذار پانچکارت درباره مشکلاتشان هم میگوید: «یکی از مشکلاتی که ما با آن مواجهایم این است که ارگانهای دولتی اطلاعاتشان را در اختیار استارتاپها قرار نمیدهند. اما برای نمونه شهرداری شیکاگو اطلاعات مربوط به جرم وجنایت و تحلیل آن را با 7-8 فرمت مختلف در اختیار افراد و شرکتها قرار میدهد. اطلاعاتی خالص و ساده. باید هر ارگانی که با مسئلهای مواجه است، اطلاعات مربوطه را در اختیار استارتاپها قرار دهند تا استارتاپها با استفاده از این اطلاعات، برای مشکلات آنها راهحل پیدا کنند.» او ادامه میدهد اگر داده وجود داشته باشد، ایدههای مختلفی برای انجام کارها یا حل مشکلات به وجود خواهد آمد. «منفعت چنین اقدامی هم به دولت خواهد رسید و هم به مردم و هم استارتاپها.»