در این پنل که با مدیریت اکبر هاشمی، بنیانگذار هفتهنامه شنبه برگزار شد، حاضران به سوالات هاشمی درباره دلایل شکست استارتاپها و ناکامی شتابدهندهها در ایران پاسخ دادند.
به گزارش خبرگزاری شنبهپرس، در چهارمین همایش یلدای کارآفرینان استارتاپی ایران، پنل دلایل شکست استارتاپها و ناکامی شتابدهندهها در ایران با حضور مدیران شتابدندهها و بنیانگذاران استارتاپها برگزار شد.
علیرضا اسکندری، بنیانگذار بقچه
هاشمی: چرا استارتاپ بقچه شکست خورد؟
اسکندری: دلیل ما یک دلیل بزرگ نبود بلکه یک حجم بالا از دلایل کوچک بود. از تاخیر در رفت و آمدها گرفته تا گران شدن خدمات جانبی محصولمان. البته دلایل بسیاری دیگری نیز بود که برخی از آنها حتی خندهدار بود. اما در نهایت مقصر اصلی خود من بودم.
هاشمی: الان چی کار میکنی؟
اسکندری: در حال بازی کردن با یک ایده هستم.
حمیدرضا احمدی، بنیانگذار ایوند
هاشمی: علت موفقیت ایوند خودت هستی یا ویسی؟
احمدی: ویسی که نیست. اگر موفقیت هست برای تیم ایوند است.
احمدی: استارتاپ ایوند از نظر خود من موفق نیست. رشد خوبی داشتیم اما هنوز برچسب موفق را برای خودم انتخاب نمیکنم. اینکه بگوییم موفق هستیم شاید انگیزه ما را کم کند.
احمدی: شکست برای استارتاپ ننگ نیست چون یک کار ریسکی است و همه میدانیم این ریسک بسیار بالاست. پس شکست یک استارتاپ لزوما تقصیر یک نفر نیست.
رضا زرنوخی، رئیس صندوق توسعه تکنولوژی ایران
هاشمی: شکست تابو است؟
زرنوخی: در همه جا شکست تابو است. شکست آنجایی ارزشمند است که فرد موثر در شکست اشتباهات خود را بپذیرد.
علی فیاضبخش، معاون استراتژی سرآوا
هاشمی: چرا شتابدهندهها خروجی موفقی نداشتند؟
فیاضبخش: ما در اکوسیستم استارتاپی ایران، شتابدهندههایی که عناصر اصلی موفقیت را هم خودشان داشته باشند و هم بتوانند به تیمها بدهند کم داشتیم. ما حتما به شتابدهنده نیاز داشتیم اما نه به این تعداد. شاید وجود شش هفت شتابدهنده خوب کفایت میکرد.
رضا کلانترینژاد، همبنیانگذار همآوا
کلانترینژاد: در موج اول بعد از شکلگیری استارتاپهای بزرگ کشور، دامن زدن به توسعه آنها و اکوسیستم استارتاپی، به شتابدهندهها لطمه زد.
کلانترینژاد: کم هستند تعداد شتابدهندههایی که به وظایف خود آگاه هستند و میدانند دقیقا چه نقشی دارند. این عدم آگاهی از وظایف و نقشها یکی از دلایل اصلی ناکامی شتابدهندههاست.
محسن سیدین، قائم مقام مدیرعامل شناسا
سیدین: هر نهادی به خصوص نهادهای اقتصادی اگر دیده نشوند، حتما شکست خواهند خورد. باید مسیر را طوری پیش ببریم که شتابدهندهها به عنوان یک نهاد اقتصادی ملموس و قابل مشاهده باشند.
مهدی محمدی، دبیر ستاد اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
هاشمی: رویکرد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به حوزه شتابدهندهها چیست؟
محمدی: ما در ستاد به دنبال متنوع سازی در اکوسیستم هستیم. یکی از برنامههای ما سرمایهگذاری بر روی شتابدهندههایی است که خارج از قالب رایج اکوسیستم فعالیت میکنند.
محمدی: بچههای فعال در اکسیستم خوشبختانه شناخت خوبی از تجارت الکترونیک دارند اما در حوزههایی مانند هوش مصنوعی و بلاکچین بسیار عقب هستیم. آمارها نشان میدهد سال گذشته در دنیا سرمایهگذاری بر روی هوش مصنوعی، روباتیک و بلاکچین 250 درصد رشد داشته است در حالیکه استارتاپهای خدماتی با کاهش قابل توجه سرمایهگذاری روبرو بودند. این تنوع باید در اکوسیستم استارتاپی ایران نیز باید اتفاق بیافتد.
انتهای پیام/