در فیناپ شیراز چه خبر بود؟

علیرضا هوشمند: هدف اصلی فیناپ، توسعه فناوری مالی و فین‌تک در کل کشور است

0

مشکلات فعالیت فین‌تک‌ها به‌خصوص در شهرستان‌ها، تفاوت فعالیت در تهران و شهرستان‌ها، نقش رگولاتوری در فعالیت فین‌تک‌ها، نحوه جذب سرمایه‌گذار و الزامات آن، شکست‌ها و چالش‌های فین‌تک‌ها در سال‌های اخیر، محاسن و معایب مهاجرت فین‌تک‌ها به تهران مهم‌ترین موضوعاتی بود که مورد بررسی مهمانان فیناپ قرار گرفت.

فیناپ شیراز که چهارمین رویداد فیناپ به شمار می‌رود روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت‌ماه در دانشگاه شیراز برگزار شد و با استقبال فعالان فین‌تک شیراز و دانشجویان و کارآفرینان این شهر مواجه شد.

فیناپ شیراز که در مرکز نوآوری و کارآفرینی شیراز برگزار شد دارای دو بخش اصلی نشست تخصصی و کارگاه آموزشی و کمی مفصل‌تر از جلسات فیناپ تهران بود.

در ابتدا، علیرضا هوشمند از بنیان‌گذاران فیناپ به معرفی فیناپ پرداخت و گفت: هدف اصلی فیناپ، توسعه فناوری مالی و فین‌تک در کل کشور است که از شهریور سال قبل تا پایان سال ۹۶ سه رویداد در تهران برگزار کرده است. او افزود: قصد داریم به‌مرور در تمام کلان‌شهرهای کشور این رویداد آموزشی_تعاملی را برگزار کنیم.

 

فین‌تک چیست؟

در ادامه مهدی عبادی مدیر واحد پرداخت الکترونیک تسکا و بنیان‌گذار استارتاپ پولام کارگاهی با موضوع فین‌تک چیست برگزار کرد. عبادی صحبت‌های خود را با بیان اهمیت و مفهوم فین‌تک آغاز کرد و گفت: در بخش جستجوی گوگل واژه فین‌تک در ۵ سال اخیر روند صعودی شدیدی داشته است و مفهومی بسیار جذاب بوده است؛ زیرا گردش مالی در این حوزه بسیار بالاست. فین‌تک به‌معنای کاربرد نوآورانه فناوری در ارائه خدمات مالی است. البته خدمات مالی صرفاً محدود به پرداخت نیست و حوزه‌های دیگری نیز در برمی‌گیرد.

مدیر واحد پرداخت الکترونیک تسکا به دسته‌بندی حوزه‌های فعالیت فین‌تک‌ها پرداخت و گفت: در حال حاضر در حوزه‌های بانکداری پرداخت بورس و بیمه خدمات مالی در حوزه فین‌تک ارائه می‌شود. البته بلاک‌چین و ارز را هم باید به این حوزه‌ها اضافه کرد که در ایران فعلاً در آنها فعالیت نمی‌شود.

پس از معرفی حوزه‌های فعالیت فین‌تک‌ها، اکوسیستم فین‌تک ایران معرفی شد و مهم‌ترین فین‌تک‌های فعال در حوزه‌های مختلف معرفی شد. پرداخت، مدیریت ثروت، تأمین مالی جمعی، اینشورتک، قرض‌دهی، انتقال پول، رگ‌تک و خدمات ارزی ازجمله حوزه‌هایی بودند که فین‌تک‌های فعال در آنها مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه عبادی به بیان موانع، چالش‌های فین‌تک‌های ایرانی و راهکارهای مقابله با آنها پرداخت و گفت: عدم شفافیت بازار، عدم فعالیت بانک‌ها، رگولاتوری کند، موانع زیرساختی، موانع فنی ازجمله موانعی هستند که فعالیت فین‌تک‌ها را به‌شدت سخت می‌کند اما استارتاپ‌ها باید روحیه مقابله با آنها را داشته باشند.

خط قرمزهای فین‌تک در کشور مبحث کاربردی دیگری بود که در این کارگاه مورد بررسی قرار گرفت و مهم‌ترین خط قرمزهای فعالیت فین‌تک‌ها که توسط بانک مرکزی اعلام شده است به‌صورت مصداقی و دقیق بیان شد.

بحث پایانی این کارگاه، مواد لازم برای ساخت فین‌تک بود. عبادی تلاش کرد به‌صورت مختصر و مفید مهم‌ترین پیش‌نیازها و الزامات ایجاد یک فین‌تک موفق را به مخاطبان معرفی کند.

 

پنل چالش‌های فین‌تک‌های دور از پایتخت

یکی از بخش‌های مهم فیناپ شیراز که مباحث مهمی در آن مطرح شد پنل بررسی مشکلات و چالش‌های استارتاپ‌ها در شهرهای دور از پایتخت بود. در این پنل برای نخستین بار به‌طور مستقیم مسائل و چالش‌های فین‌تک‌های خارج از پایتخت مورد بررسی قرار گرفت.

این نشست با مدیریت علیرضا هوشمند و با حضور وحید والی هم‌بنیان‌گذار پیمنت ۲۴، میثم عبدالهی مدیرعامل پیمنت اکسپرس، روح‌الله پرنیان هم‌بنیان گذار دکمه و مهدی عبادی هم‌بنیان‌گذار پولام برگزار شد. همچنین حمیدرضا نور صالحی مشاور، مدیرعامل شرکت ایران کیش و حسین گمراوی، مدیر پرداخت‌های اینترنتی فن‌آوا کارت به بیان نقطه نظرات خود پیرامون برخی مسائل پنل پرداختند.

مشکلات فعالیت فین‌تک‌ها به‌خصوص در شهرستان‌ها، تفاوت فعالیت در تهران و شهرستان‌ها، نقش رگولاتوری در فعالیت فین‌تک‌ها، نحوه جذب سرمایه‌گذار و الزامات آن، شکست‌ها و چالش‌های فین‌تک‌ها در سال‌های اخیر، محاسن و معایب مهاجرت فین‌تک‌ها به تهران مهم‌ترین موضوعاتی بود که مورد بررسی مهمانان این پنل قرار گرفت و نکات مختلفی پیرامون آنها بیان شد.

 

کارگاه PainTech

PainTech که برای اولین بار توسط صادق فرامرزی، مدیرعامل شرکت ایران‌کیش بیان شد در کارگاهی در فیناپ شیراز به‌صورت دقیق معرفی و ابعاد مختلف آن مورد بررسی قرار گرفت. این کارگاه با عنوان PainTech, Deep Inside توسط حمیدرضا نورصالحی، مشاور مدیرعامل شرکت ایران‌کیش برگزار شد.

نورصالحی در ابتدای کارگاه تاریخچه‌ای از شکل‌گیری Pain Tech و مفهوم آن بیان کرد و گفت: استارتاپ‌های زیادی بوده‌اند که به مرور نابود شده‌اند و دیگر فعالیت ندارند. لذا به دنبال این رفتیم ببینیم چرا این اتفاق رخ می‌دهد. این بحث تحت نام pain Tech شکل گرفت؛ بنابراین pain Tech یک ایده جدید است که باید به مرور رشد کند.

نورصالحی پس از آنکه نگاه مدیریت استراتژیک به کارآفرینی را مطرح کرد به سراغ مفهوم دره مرگ و نقش آن در نابودی استارتاپ‌ها رفت و گفت: رسالت اصلی Pain Tech عبور کارآفرینان از دره مرگ ایده یا انگیزش آنها به ایده‌پردازی مجدد است.

مشاور مدیرعامل ایران‌کیش عوامل مختلف موفقیت استارتاپ‌ها و عبور از دره مرگ را بررسی کرد و بخش پایانی کارگاه را به حل تناقض سرمایه‌گذار و صاحب ایده اختصاص داد. تناقضی که می‌تواند به‌سرعت منجر به نابودی استارتاپ شود و باید برای برطرف کردن آن چاره‌اندیشی کرد.

در پایان این کارگاه نیز نورصالحی از لوگوی رسمی pain Tech برای نخستین بار رونمایی کرد.

 

در رویداد فیناپ شیراز حسین گمراوی، مدیر پرداخت‌های اینترنتی شرکت فن‌آواکارت نیز در خصوص یکی از دغدغه‌های حوزه فین‌تک یعنی ساختار سنتی بانک‌ها و شرکت‌های پرداخت صحبت کرد و از تعامل و دیدگاه جدید شرکت فن‌آواکارت در خصوص تعامل با فین‌تک‌ها مخصوصاً استارتاپ‌های خارج از تهران خبر داد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.