برای هوشمندسازی خانه‌های ایرانی برنامه داریم!

مهراد معین، مدیرعامل استارتاپ لوکسین‌تک:

0

محصول دیگری که در واحد ‌‌تحقیق‌وتوسعه ما آماده شده است یک ریموت است که 6 کلید بر روی آن قرار دارد. برای این کلیدها می‌توان از طریق اپلکیشن، سناریویی به دلخواه تعریف کرد که هرکدام از کلید‌ها چه کاری انجام دهند.

در این روزها که زندگی هرچه بیشتر و بیشتر به سمت هوشمند شدن حرکت می‌کند، مهراد معین، مدیرعامل استارتاپ لوکسینتک هم از یکی از محصولات جدیدشان برایمان می‌گوید که به‌زودی روانه بازار خواهد شد. او توضیح می‌دهد: «این محصول که دراصل یک پریز هوشمند است، تا 3200 وات را تحمل می‌کند و برای استفاده وسایلی با مصارف بالا مانند یخچال و فریزر کاربرد دارد. برای این محصول، در مداری که طراحی کردیم یک محافظ جریان هم وجود دارد که مصرف جریان را اعلام می‌کند. در واقع می‌گوید که این توان، از نظر ریالی در ماه برای شما چقدر هزینه داشته است. دراصل سیستم داخلی محصول جدیدمان با سیستم داخلی محصول فعلی ما که به فروش می‌رسد، تفاوتی ندارد؛ هردو شامل یک رله برای قطع و وصل جریان و یک مدار دیجیتال هستند که طراحی خودمان است. تفاوتش در این است که این رله خیلی قویتر است و چنین رله‌ای از نظر سایز هم بسیار بزرگتر خواهد بود و دیگر امکان کارگزاری آن در دیوار وجود ندارد. این دستگاه از طریق یک دوشاخه به پریز برق منزل متصل می‌شود و وسیله برقی هم از طریق دوشاخه‌اش داخل آن قرار می‌گیرد که هرکدام از این دستگاه‌ها برای یک وسیله به کار می‌رود.»

 

یک ریموت و چند کلید

به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، معین می‌گوید: «محصول دیگری که در واحد ‌‌تحقیق‌وتوسعه ما آماده شده است یک ریموت است که 6 کلید بر روی آن قرار دارد. برای این کلیدها می‌توان از طریق اپلکیشن، سناریویی به دلخواه تعریف کرد که هرکدام از کلید‌ها چه کاری انجام دهند. با استفاده از این ریموت، دیگر نیازی به استفاده از گوشی تلفن همراه هم نخواهد بود و علی‌الخصوص در فضاهای سازمانی کاربرد زیادی خواهد داشت. برتری این محصول نسبت به ریموت‌های دیگر همین است که می‌توانید برایش تعریف کنید که هر کلید چه کاری انجام دهد.»

 

پروژه‌ای که هنوز در حد یک کانسپت است 

مدیرعامل لوکسین‌تک، از پروژه‌ای می‌گوید که هنوز برای خودشان در حد یک کانسپت ولی کار کردن روی آن بسیار جذاب است. معین آن را به این صورت توضیح می‌دهد: «از نظر ما خانه‌ای هوشمند است که قادر به تصمیم‌گیری باشد. برای چنین تصمیم‌گیری به داده‌هایی از محیط نیاز دارد. محصول ما در اصل یک سنسور است با این وظیفه که دما، رطوبت، حضور انسان و شدن نور را اندازه‌گیری و در اختیار سیستم قرار دهد. سیستم با استفاده از هوش مصنوعی که چندنفر از نیروهایمان روی آن کار می‌کنند، بتواند روند زندگی شخص را تشخیص دهد که چه ساعتی از چه روزهای هفته در خانه نیست و چه ساعتی به منزل برمی‌گردد و بتواند تصمیم بگیرد که در این ساعات که کسی در منزل حضور ندارد، روشنایی و سیستم‌های گرمایشی یا سرمایشی منزل را خاموش کند و نزدیک ساعت بازگشت شخص به منزل، آنها را روشن کند تا در هنگام ورود او، دمای خانه مطلوب باشد. با این روش به میزان قابل‌توجهی، صرفه‌جویی در مصرف انرژی خواهیم داشت. در حال حاضر تمام این کارها با برنامه‌ریزی انجام‌پذیر است ولی در دنیا بسیاری هستند که تمام این امور را با هوش مصنوعی انجام می‌دهند و ما هم به دنبال امتحان کردن شانس خودمان در این زمینه هستیم. ما از این پروژه  ها، 13هزار داده از روند زندگی افراد به دست آوردیم.»

 

دورخیزی برای آینده

مهراد معین جایگاه ایران در زمینه هوش مصنوعی نسبت به دنیا را به این صورت بیان می‌کند: «در مباحث سخت‌افزار و نرم‌افزار در ایران مشکلی وجود ندارد. به ویژه که ما قادر به ساخت اپلیکیشن فارسی شده‌ایم که برای تمام افراد قابل استفاده باشد. ولی از لحاظ هوش مصنوعی که از طریق یادگیری ماشین کار می‌کند از دنیا به شدت عقب هستیم. آنها به مرحله ساخت ماشین خودران رسیده‌اند و ما تازه در حال سعی کردن برای یادگیری روند زندگی یک شخص هستیم. این زمینه در اصل دورخیزی است برای آینده. در ایران هم متخصصان این حوزه که در حال انجام پروژه‌هایی در این زمینه هستند وجود دارند.»

 

تولید محصول صنعتی برای تست ورود به منازل

در پایان مدیرعامل استارتاپ لوکسین‌تک که در مرحله شتابدهی قرار دارد، از روند کاری این استارتاپ می‌گوید که شروع اصلی آن از اردیبهشت ماه سال 94 بوده است که با یک محصول صنعتی وارد بازار ‌‌iot شده‌اند که این کار صرفا برای تست اپلیکیشن و سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری لوکسین‌تک بوده است. «بعد از جواب گرفتن، تصمیم گرفتم که به داخل منازل بیاییم و حدود یک سال است که روی محصول فعلی‌مان کار می‌کنیم که روی خاموش و روشن کردن یک فاز تمرکز دارد و به کمک آن می‌توان به هر وسیله برقی یا لامپ وصل شود. به هرصورت تا اینجا با استقبال خوبی روبرو شده است و تنها در دوماه اخیر، موفق به فروش 750 عدد از این محصول شده‌ایم.»

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.