بخش خصوصی خواستار نظر شفاف عیسی زارع پور درمورد فضای مجازی شد

0

سازمان نصر تهران با انتشار بیانیه‌ای، خواسته‌های بخش خصوصی از وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات درخصوص فضای مجازی را اعلام کرد

به‌گزارش سنبه پرس به نقل از روابط‌ عمومی سازمان نصر تهران، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در بیانیه‌ای، خواسته‌های خود از وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات را منتشر کرد؛ خواسته‌هایی که برخی از آن‌ها، خواسته چندساله کاربران است. در این بیانیه، از عیسی زارع‌پور که در انتظار رای اعتماد از مجلس است، خواسته شده تا درباره برخی موضوعات مانند فیلترینگ، طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی، اقناع و نه اجبار کاربران و کسب‌وکارها به استفاده از شبکه ملی اطلاعات، توجه ویژه به توسعه پهنای باند ثابت کشور و… نظر شفاف خود را اعلام کند.

سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران در این بیانیه‌ ضمن اعلام موضع درباره سوابق و برنامه‌های وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، نظرات خود را به‌عنوان رکن نهم برنامه‌های ارائه‌شده با عنوان «صدای بخش خصوصی» منتشر کرده است. این سازمان اعلام کرده است برعکس گروهی که حمایتشان از وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیشتر برای سهم‌خواهی است، با نگاه کارشناسی و برنامه‌محور و فنی، سوابق و برنامه‌های عیسی زارع پور را بررسی و تحلیل کرده است.

درادامه این بیانیه، به برنامه‌ها و وعده‌های عیسی زارع‌پور، وزیر پیشنهادی ابراهیم رئیسی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ازجمله هدف‌گذاری برای دستیابی به سهم ۱۰ درصدی از اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی در افق ۱۴۰۴، الکترونیکی‌کردن کامل خدمات پرکاربرد دولتی و ارائه خدمات به‌صورت یکپارچه، مطابقت با الگوهای موفق در کشورهای دنیا در زمینه تنظیم مقررات و ارتباطات و ایجاد حداقل یک اپراتور ماهواره مخابراتی اشاره شده است.

این سازمان تأکید کرده است ازآنجاکه حوزه فاوا در لبه فناوری‌های نوین است، برای رسیدن به این اهداف در برنامه پیشنهادی، نیازمند حفظ و نگه‌داشت آن دربرابر مخالفان شفافیت و فناوری‌هراسان است. نصر تهران خواستار توضیح شفاف وزیر پیشنهادی ارتباطات درباره موضوعات زیر شده است:

  • فیلترینگ
  • طرح موسوم به صیانت کاربران از فضای مجازی
  • قانون‌گذاری در حوزه فناوری‌های نوظهور
  • استفاده حداکثری از فضای مجازی
  • مجوززدایی
  • خودتنظیمگری
  • اقناع و نه تحمیل استفاده از شبکه ملی اطلاعات
  • مواجهه با سوء‌استفاده از نام تولید داخل و تولید گلخانه‌ای به‌جای صادرات تولیدات داخلی
  • نگاه همه‌جانبه به امنیت سایبری به دور از برخوردهای سلبی و محدودکننده با کسب‌وکارها براساس واقعیت‌های اقتصادی مبتنی‌بر منافع ملی
  • پذیرش نظارت مشاوران حوزه فاوا همانند مهندسان مشاور صنعت ساختمان، سلامت الکترونیک
  • تعدد نهادهای متولی مجوزدهنده
  • توجه ویژه به توسعه پهنای باند ثابت کشور
  • چگونگی استفاده بهینه از ظرفیت پست بانک که در برنامه پیشنهادی به آن توجه نشده است
  • تعامل بالغانه با فناوری‌های نوظهور مالی
  • پذیرش واقعیت تحریم‌های وسیع بین‌المللی و پرهیز از «خودتحریمی»

همچنین، در این بیانیه اشاره شده است که راهبری حوزه وسیع فاوا به‌ویژه در زمینه فناوری‌های نوظهور صرفا با اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات امکان‌پذیر نیست و تمهید فرمان‌دهی واحدی در کل دولت و حاکمیت ضرورت دارد. بنابراین، این سازمان پیشنهاد داده است که به‌منظور هم‌افزایی حداکثری، لازم است علاوه‌بر هماهنگی بین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و مرکز ملی فضای مجازی، مدیران ارشد فناوری (CIO) تمامی دستگاه‌های حاکمیتی با محوریت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و در تعامل با صنف هم‌سو شوند.

سازمان نصر تهران در بیانیه‌اس به موضوع اخذ احتمالی رأی اعتماد عیسی‌ زارع‌پور اشاره و تأکید کرده است که برنامه عملیاتی با زمان‌بندی اجرایی «براساس واقعیت‌ها و پتانسیل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید اعلام شود تا درصورت دست‌نیافتن به اهداف تعیین‌شده در بازه‌های زمانی مدنظر، امکان بازطراحی و استفاده از برنامه‌های جایگزین برای نیل به اهداف دولت سیزدهم در حوزه فاوا محقق شود.»

به‌باور اعضای سازمان نصر تهران، نکته مهم در این زمینه، بررسی مستمر میزان پیشرفت برنامه‌ها و نحوه رفتار وزیر در‌صورت دست‌نیافتن به نتایج مندرج در برنامه‌های پیشنهادی است که معمولا در برنامه‌های پیشنهادی وزرا مغفول مانده است.

در انتهای این بیانیه، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران آرزوی توفیق در کسب رأی اعتماد حداکثری عیسی زارع پور در پست وزارت ICT را کرده و خواسته است که در این راه از ظرفیت‌های بخش خصوصی نیز استفاده شود.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.