اینوتکس ۲۰۱۹، ۱۹ تا ۲۲ خرداد برگزار میشود
برای اولینبار مجمع بینالمللی آسیا و اقیانوسیه در حاشیه اینوتکس
اولین مجمع بینالمللی فناوری آسیا و اقیانوسیه همزمان با نمایشگاه اینوتکس ۱۹ تا ۲۲ خرداد ماه ۹۸ برگزار خواهد شد. این رویداد نوعی دیپلماسی فناوری است که میتواند باعث بهبود تعاملات اقتصادی ایران با سایر کشورها شود.
نشست خبری هشتمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری(اینوتکس2019) با حضور مهدی صفارینیا رئیس پارک فناوری پردیس، علی مرتضی بیرنگ رئیس مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه، قنبرپور دبیر هشتمین نمایشگاه اینوتکس 2019، علایی دبیر نخستین مجمع آسیا و اقیانوسیه و حضور تعدادی از افراد فعال در اکوسیستم استارتاپی در مهمترین مرکز نوآوری کشور؛ کارخانه نوآوری برگزار شد.
این نشست با شعار «اکوسیستم نوآوری و فناوری زیر یک سقف» و امضای تفاهمنامه همکاری ببین پارک فناوری پردیس و مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه آغاز شد.
در این نشست علیمرتضی بیرنگ ريیس مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه از برگزاری رویدادی بینالمللی به میزبانی کشور ایران با مشارکت سازمان معاونت ریاست جمهوری و سارمان ملل خبر داد.
احمدرضا علایی دبیر مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه ایران، صحبتهای بیرنگ را اینگونه تکمیل کرد: این مجمع به تازگی با پیشنهاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در کمیته فناوری و نوآوری کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (اسکاپ) شروع به کار کرده است.
ایران به عنوان میزبان برگزاری اولین مجمع آسیا و اقیانوسیه در کمیته فناوری و نوآوری اسکاپ برگزیده شده است.
علایی با اعلام این مطلب که این رویداد نوعی دیپلماسی فناوری است که میتواند باعث بهبود تعاملات اقتصادی ایران با سایر کشورها شود، افزود: این مجمع همزمان با هشتمین نمایشگاه اینوتکس در نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار خواه شد.
با توافقهای صورت گرفته با سازمان ملل متحد، در این مجمع کشور ایران میزبان وزرای علم و فناوری ۶۳ کشور عضو اسکاپ مانند مالزی، ترکیه، سنگاپور، ژاپن و ۱۹ سازمان بین المللی خواهد بود.
بیش از ۷۹ دعوتنامه از طرف وزارت امور خارجه ایران و سازمان ملل به صورت مشترک به وزرای علوم و فناوری کشورهای آسیا و اقیانوسیه ارسال شده است.
این کشورها هنوز برای حضور خود در این مجمع اعلام آمادگی نکردهاند اما پیش بینی ما این است که بیش از30 کشور در این رویداد شرکت کنند.
در ادامه این نشست مهدی صفارینیا رییس پارک فناوری پردیس با اشاره به این موضوع که همزمانی این دو نمایشگاه فرصتی برای دیده شدن استارتاپهای ایرانی در سطح بینالمللی خواهد بود؛ گفت:
در ایران نمایشگاه و رویدادهای متفاوتی در حوزههای مختلف برگزار میشود؛ اما نمایشگاهی که تمام بازیگران حوزه نوآوری و فناوری با آن درگیر شده و حضور داشته باشند نداریم. اینوتکس یکی از معدود نمایشگاههایی است که رویکرد و نگاهی نو به این قضیه دارد.
طبق رویکرد و استانداردهای جهانی که به سمت ایجاد مسیری برای زیستبومهای نوآوری برای فعالیت استارتاپهاست؛ ما نیز به سمت بهرهبرداری از فرصتهای پیش آمده پیش میرویم.
هدف ما در رویداد اینوتکس آشنا کردن تمام بازیگران جدید حوزه فناوری و نوآوری با سیستم فناوری و نوآوری کشور به صورت کپسولی و در زمانی کوتاه است.
رئیس پارک فناوری پردیس افزود: هشتمین دوره اینوتکس قطعا متفاوت خواهد بود . در کنار این رویداد انواع رویدادهای ترویجی و تجاری شکل خواهد گرفت. ضمن اینکه اینوتکس فقط یک نمایشگاه نیست بلکه فرصتی برای بهرهبرداری است.
صفاری نیا با بیان این مطلب که شرکتهای فناورانه نمیتوانند محصولات پیشین خود را در نمایشگاه امسال عرضه کنند؛ بلکه فقط مجاز به ارائه محصولات جدید خود هستند، ادامه داد:
نزدیک به ۱۰۰۰شرکت و استارتاپ در اینوتکسهای گذشته شرکت کردهاند. ۲۵ هزار نفر از نمایشگاه سالهای پیشین بازدیدکردهاند و بیش از ۱۰۰ تفاهمنامه در این رویدادها به امضا رسیده است.
در ادامه قنبرپور دبیر هشتمین نمایشگاه اینوتکس 2019 در توضیح بیشتر روند اینوتکس 2019 گفت: برای این نمایشگاه برنامه های متفاوتی در نظر گرفتهایم و پیشبینی میکینم بیش از 8000 بازدید کننده داشته باشیم. ضمن اینکه بیش از 400 غرفه استارتاپی در این رویداد حضور خواهند داشت.
وی افزود: هدفگذاری اصلی نمایشگاه در این دوره افزایش تعامل بین سرمایهگذاران و استارتاپها و شرکتهای فناوری، افزایش میزان مشارکت، همکاریهای دوجانبه و چندجانبه بین شرکتها و استارتاپها با یکدیگر و بررسی چالشهای این اکوسیستم است.
قنبرپور تصریح کرد: در این نمایشگاه رویدادهای مختلفی برگزار میشود از جمله «اینوتکس استیج» که افراد مختلف اکوسیستم نوآوری در آن سخنرانی خواهند داشت.
در رویداد دیگری با نام «اینوتکس پیچ» هم استارتاپ ها شرایطی خواهند داشت تا در حضور سرمایهگذاران ایده خود را عرضه کرده و امکان جذب سرمایهگذار به کسبوکارشان را داشته باشند.
شایان ذکر است مرحله اول رقابت اینوتکس پیچ در شهرهای تهران، بندرعباس، یزد، رشت، بیرجند وکرمانشاه در اردیبهشت ماه برگزار میشود. سپس از میان تیمهای شرکتکننده، تیمهای برتر در اینوتکس پیچ، در هشتمین نمایشگاه اینوتکس در مقابل سرمایهگذاران حضور خواهند یافت.
دبیر هشتمین نمایشگاه اینوتکس در انتها تاکید کرد: ثبت نام استارتاپها و مجموعههای شرکت کننده آغاز شده است.
ضمن اینکه تمام بازدیدکنندهها با ثبت نام امکان حضور در این نمایشگاه را خواهند داشت. ثبت نام بازدیدکنندگان از 5 اردیبهشت شروع و تا آخرین روز نمایشگاه یعنی 22 خرداد ادامه خواهد داشت.
ضمن اینکه محل برگزاری اینوتکس 2019 سالن 40 و 41 نمایشگاه بینالمللی تهران خواهد بود.