اگر موانع و سنگ‌اندازی‌ها رفع نشود، استارتاپ‌ها از بین خواهند رفت

نامه وحید رجبلو، کارآفرین توان‌یاب به اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی:

0

متاسفانه به دور از انتظار، نه تنها کمک‌‌های کوچک دولتی هم از این استارتاپ‌ها دریغ شده است، بلکه موانع و سنگ‌اندازی‌ها و نبودن اتوماسیون و روال اداری، راه را برای فعالان این اکوسیستم دوچندان دشوارتر کرده است.

با سلام و احترام خدمت رئیس اتحادیه کسب‌وکار‌های اینترنتی، بنده یک کارآفرین دارای معلولیت جسمی هستم که موفق شدم با تلاش و پشت‌کار و بدون دریافت هیچ حمایتی از سمت ارگان‌های دولتی، استارتاپی در حوزه کمک به افراد دارای معلولیت راه‌اندازی کنم.

تصمیم دارم به عنوان عضوی کوچک و فعال در این اکوسیستم در کشور عزیزم در یک یادداشت کوتاه چند نکته از مهمترین و دست و پا گیرترین مسائل این حوزه و نیازهای استارتاپ‌ها و کسب‌وکار‌های اینترنتی را به صورت کوتاه برای شما بنویسم.

این روز‌ها در حال و هوای فیلترینگ سراسری و اختلالات در پورت‌های مسدود شده، شاهد افت شدید در کار کرد اکوسیستم آی‌تی کشور علی‌الخصوص کسب‌وکار‌های اینترنتی بوده‌ایم و تا زمانی‌که فیلترینگ و تحریم باشد، کسب‌وکارهای حقیقی در مقابل دلالی‌ها رونق نمی‌گیرند.

اگر حمایتی در راستای هدف پیش برد استارتاپ‌ها در این اکوسیستم انجام نپذیرد، به زودی شاهد از بین رفتن استارتاپ‌های بزرگ و خسارات جبران‌ناپذیر خواهیم بود. باید متذکر شوم که جوانان کشور ما با پتانسیل هوشی بالایی که دارند بدون هیچ حمایت مالی یا امکانات خاصی توانسته‌اند در حوزه کسب‌وکارهای استارتاپی پیشرفت‌های چشم‌گیری به وجود آورند؛ با کمی بررسی می‌توان دید در سال‌های اخیر شاهد پیشرفت و ترقی بزرگی در تاریخ کوتاه این اکوسیستم به واسطه همین جوانان بوده‌ایم.

اما متاسفانه به دور از انتظار، نه تنها کمک‌‌های کوچک دولتی هم از این استارتاپ‌ها دریغ شده است، بلکه موانع و سنگ‌اندازی‌ها و نبودن اتوماسیون و روال اداری، راه را برای فعالان این اکوسیستم دوچندان دشوارتر کرده است.

یکی از مواردی که می‌توانم درمورد مشکلات کوچک این نوع کسب‌وکارها اشاره کنم، پیچیده و زمان‌بر بودن روند اداری برای فعالیت استارتاپ‌ها است. هر ارگان مانند پلیس فتا یا سایر ارگان‌ها، برای دریافت مدارک مورد نیاز خود از استارتاپ‌ها به صورت جداگانه مراحل و روند ثبت‌نامی نه چندان آسانی را دارند. اما اگر از سمت اصناف کسب‌وکار اینترنتی این روند به صورت یک اتوماسیون انجام شود و برای یک بار مدارک در یک سامانه ثبت گردد و از طریق یک کد رهگیری به ارگان‌های دیگر ارسال شود هم در زمان و هزینه صرفه جویی می‌شود هم سرعت پیشرفت این نوع کسب‌وکارها افزایش میابد.

در سخن پایانی باید عرض کنم که می‌شود مشکلات و سختی‌های زیادی را علاوه بر اینها ذکر کرد اما من به ذکر مشکلات نه چندان بزرگ بسنده می‌کنم و برای پیشرفت و توسعه کسب‌وکار‌های اینترنتی کشورم آرزوی موفقیت دارم.

یاحق

 

وحید رجبلو، بنیان‌گذار استارتاپ همیارمهر

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.