استارتاپ‌ها دور از رقابت و حسادت، هم‌افزایی داشته باشند

امیر زمانی‌ها، مدیر روابط عمومی نیک‌استارتر:

0

مشکل تیم‌سازی به صورت وحشتناکی در استارتاپ‌ها دیده می‌شود. افراد نمی‌توانند با یکدیگر ارتباط خوبی برقرار کنند. از طرف دیگر در اکوسیستم کمبود نیروی فنی داریم. این مورد هم به مشکل تیم‌سازی دامن زده است.

امیر زمانی‌ها، روابط عمومی استارتاپ نیک‌استارتر درباره مشکلاتی که در دوره کار با استارتاپ‌های مختلف دیده است می‌گوید: «مشکلی که به صورت کلی در ایران داریم، ضعف افراد در نتورکینگ یا همان شبکه‌سازی است. شبکه‌سازی و شبکه‌سازی حرفه‌ای توانایی برقرارکردن ارتباط موثر هر فرد با دیگران است.» او ادامه می‌دهد: «غیر از ارتباطات فردی، استارتاپ‌ها هم باید بتوانند با یکدیگر ارتباطات خوبی برقرار کنند؛ حتی اگر اصطلاحا رقیب هم هستند، دور از حسادت و درکنار هم کار کنند و هم‌افزایی داشته باشند. برای مثال در بحث کرادفاندینگ جلساتی تشکیل شد که بنیان‌گذاران جمع شدند و با هم در مورد اتفاقاتی که افتاده و یا تصمیمی که گرفته شده بود، مشورت و هم‌افزایی داشتند. این مسئله نیاز مهم افراد در تمامی زمینه‌هاست؛ نتورکینگ هوشمندانه و هم‌افزایی و حمایت از یکدیگر. با استفاده از این روش، توان استارتاپ‌ها چندبرابر خواهد شد.»

به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، زمانی‌ها در مورد مسئله دیگری که برای بسیاری تیم‌ها مشکل ایجاد کرده است می‌گوید: «مشکل تیم‌سازی به صورت وحشتناکی در استارتاپ‌ها دیده می‌شود. افراد نمی‌توانند با یکدیگر ارتباط خوبی برقرار کنند. از طرف دیگر در اکوسیستم کمبود نیروی فنی داریم. این مورد هم به مشکل تیم‌سازی دامن زده است.»

زمانی‌ها معتقد است برای هر دو مشکل گفته شده در بالا، نیاز به آموزش داریم. «در بحث نیروی فنی، دانشگاه‌ها تا به حال موفق نبوده‌اند و شاید موسسات دیگر باید به شیوه‌های موثرتری این مشکل را حل کنند. در بحث نتورکینگ اغلب طرزفکر افراد به این صورت است که نتورکینگ همان صحبت کردن است که همه بلدند و در این زمینه آموزش معنی ندارد؛ در صورتیکه بزرگترین تکنیک موفقیت برای همه، نتورکینگ و ارتباط هوشمندانه است.»

 

ویترینی برای پروژه‌ها

زمانی‌ها از نیک‌استارتر می‌گوید: «نیک استارتر از خرداد 96 به صورت رسمی شروع به کار کرده است. این کرادفاندینگ تا الان توانسته از بیش از 18 تیم حمایت کند و حدود 350 میلیون توسط بیش از 600 نفر حامی برای پروژه‌ها، فاند جمع‌آوری کند و از این تعداد، 6 پروژه بسیار موفق داشته که به عبارتی موفق به زدن هدف شدند. پروژه‌هایی مانند نینیکس، لوکسین، روژمان، زار، هوما و دست به رنگ.»

به گفته این عضو نیک‌استارتر، این مجموعه قصد دارد با پروژه‌های محصول‌محور کار کند؛ پروژه‌هایی که قابلیت پیش‌فروش کردن داشته باشند.«تمام پروژه‌هایی که تا به حال در نیک‌استارتر قرار گرفته‌اند هم به صورت پیش‌فروش بوده است. روال کار هم به این شکل است که تیم‌ها از طریق ایمیل نیک‌استارتر توضیحاتی از خود و محصولشان می‌دهند. با این شرایط که محصول در بازار نباشد و به اصطلاح بی‌رقیب باشد. همچنین در شرایط  ارائه به بازار؛ تنها مشکلشان مشکلات مالی تیم باشد؛ نیک‌استارتر در هرحال جواب آنها را خواهد داد و در صورت تمایل به ادامه کار، جلسه حضوری با آنها خواهد داشت.» زمانی‌ها در این رابطه اضافه می‌کند: «در گذشته نیک‌استارتر برای پذیرش پروژه‌ها، فیلترهای زیادی داشت ولی با گذشت زمان و باتوجه به اینکه استارتاپ‌های ایرانی هنوز در بخش‌هایی ضعیف هستند، فیلتر را کمتر کرده است. تنها با بررسی تیم‌ها از لحاظ فنی و مارکتینگ پروژه‌ها را قبول می‌کند. پروژه‌های جدید روزهای شنبه و سه‌شنبه روی سایت قرار می‌گیرند. به این ترتیب نیک‌استارتر ویترینی برای پروژه‌هاست. ویترینی که برای دیده شدن و ورود اولیه به بازار و تجاری‌سازی محصولات، به آنها کمک خواهد کرد»

 

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.