کمپین “کمک به خوی” با همکاری 17 استارتاپ

0

17 شرکت از اکوسیستم استارتاپی 8 بهمن ماه بعد از آخرین زلزله 5 ریشتری خوی تصمیم گرفتند از ظرفیت‌های خود برای کمک به مردم زلزله‌زده خوی استفاده کنند و در قالب یک پویش مایحتاج اصلی برای عبور از بحران را برای هموطنان آسیب دیده خود فراهم کنند. این همراهی با دعوت پادرو پلتفرم هوشمند پرداخت و ارسال کالا برای فروشگاه‌های آنلاین آغاز شد. این استارتاپ از شرکت‌های دیگر خواست تا کمک‌های غیرنقدی خود را که برای کمک به زلزله‌زدگان ضروری بودند را با استفاده از زیرساخت خود به دست مردم برساند. در این هم‌افزایی شرکت‌های دیجی‌کالا، اسنپ، فلایتیو، زیتل، فناپ، زرین‌پال، دکترتو، فناپ تلکام، فناپ تک، پارسا، دیوار، کافه بازار، تکنولایف و آچارباز، تریبون و ماهکس شرکت کردند و در تامین چندهزار قلم پتو، بخاری، اقلام خوراکی، شوینده و دارو کمک کردند.

همچنین دوم اسفندماه جلسه‌‌ای پیرو ارائه گزارش کمپین خوی با حضور نمایندگان روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی شرکت‌های همراه و حسام‌الدین نراقی-فعال سازمان‌های غیردولتی و کنشگر توسعه- سحر طوسی -امدادگر و فعال مدنی- برگزار شد. سحر طوسی که سابقه حضور چند هفته‌ای در مناطق زلزله‌زده شهرستان خوی را داشت، ضمن تشریح وضعیت مردم زلزله‌زده به نیازهای جدید مادی و معنوی مردم این منطقه پرداخت، از سوی دیگر حسام‌الدین نراقی هم که تجربه‌ی امدادرسانی در زلزله‌های زیادی را دارد، نکاتی را درباره‌ی پیشگیری از بحران و اهمیت آن و همچنین مدیریت بحران ارائه کرد.

همچنین در ادامه‌ی جلسه پیرو اینکه هر استارت‌آپ با توجه به زمینه‌ی فعالیت خود  چه خدماتی را می‌تواند در مواقع بحران ارائه دهد، گفت‌وگویی شکل گرفت و نمایندگان نیز ایده‌هایی را مطرح کردند و قرار شد این دسته از جلسات همفکری در اکوسیستم ادامه پیدا کند، چرا که قرار گرفتن این شرکت‌ها در کنارهم به بهبود فرایند امداد رسانی منجر خواهد شد.

سحر افاضلی مدیرروابط عمومی و برند پادرو به‌عنوان بانی این کمپین در حاشیه جلسه ارائه گزارش این کمپین که دوم اسفندماه با حضور نمایندگان روابط عمومی و مسئولیت اجتماعی همه این شرکت‌ها برگزار شد؛ با اشاره به اینکه این پویش و هم‌افزایی برای نخستین بار در اکوسیستم اتفاق افتاده است می‌گوید: «هر کدام از استارتاپ‌ها به شکل ذاتی برای جامعه ارزش افزوده خلق می‌کنند ولی پیدا کردن نقش‌شان در زمان بحران مهمترین مساله‌ای بود که در این پویش به آن توجه کردیم. ما در پادرو از زیرساخت‌هایمان استفاده کردیم و توانستیم در سریع‌ترین شکل ممکن یعنی کمتر از 10 ساعت کمک‌های جمع‌آوری شده را به خوی برسانیم. دیگر استارتاپ‌ها هم هر کدام در تامین کالا یا دارو توانایی داشتند از آن استفاده کردند و به بهترین نحو و در کوتاه‌ترین زمان توانستند کالاهای مورد نیاز را تامین کنند. به طور مثال دیجیکالا در قالب طرح دیجیکالا مهر در این پویش همراه بود و بستری را برای مشارکت مشتریان خود فراهم کرد، دکترتو به‌عنوان یک پلتفرم فعال در حوزه پزشکی در تامین دارو و گروه اسنپ برای تامین بخشی از کالاها از شبکه وسیع تامین‌کنندگان خود استفاده کرد یا تکنولایف به‌عنوان یک تامین‌کننده لوازم دیجیتال و لوازم خانگی خیلی سریع توانست وسایل گرمایشی لازم را فراهم کند»

افاضلی ادامه داد: تیم پادرو علاوه بر ارسال اقلام اهدایی از سوی کسب‌وکارها برای نظارت بر توزیع اقلام به خوی سفر کرد و در بازدید میدانی از شهرخوی و روستاهای اطراف از میزان آسیب به خانه‌ها و نحوه توزیع کمک‌ها اطلاعاتی را برای ادامه مسیر کمک‌رسانی به هموطنان خوی جمع‌آوری کرد.»

افاضلی در این گزارش به استفاده از  کمک نیروهای داوطلب محلی، نیروهای هلال احمر و بنیاد خیریه مهرآفرین برای توزیع اقلام جمع‌آوری شده، اشاره کرد و گفت: بسیاری از مردم در شهر و حتی روستاها از اقلام اولیه مثل چادر یا بخاری برخوردار شده بودند اما ما سعی کردیم با استفاده از کمک نیروهای بومی اقلام را به روستاهای کمی دورتر که موفق به دریافت اقلام نشده بودند برسانیم.»

در این جلسه به مسیر پیش رو برای ادامه امدادرسانی به مردم زلزله زده خوی پرداخته شد. کمک به مقاوم‌سازی بناها و تعمیر خانه‌های آسیب دیده و جلب مشارکت استارتاپ‌های پیشرو در زمینه معماری یا ساخت‌وساز از جمله مباحثی بود که در این جلسه به ان اشاره شد.

این گروه از کسب‌وکارها تصمیم دارند با جمع‌آوری تجربیات خود در این بحران و حفظ آن برای بحران‌های بعدی بتوانند پویاتر و موثرتر به نقش خود در جامعه عمل کنند./

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.