٩٠ درصد سرمايهگذاری در استارتاپهای ايرانی شخصی و خانوادگی است
اكبر هاشمی: پس از خروج سرمايهگذاران خارجی بايد سرمايهگذاران داخلی را جايگزين كنيم
با توجه به اتفاقات بينالمللی تا اطلاع ثانوی جذب و نگهداشتن سرمايهگذاران خارجی امكانپذير نيست و اين تهديدی جدی براي استارتاپها و فرصتی مناسب برای سرمايهگذاران داخلی است.
اكبر هاشمی، مدیر مسئول هفتهنامه استارتاپی شنبه در حاشیه گردهمایی مدیران فرهنگی مناطق آزاد با اشاره به بحث خروج سرمایهگذاران خارجی از استارتاپهای ایران گفت: «٩٠ درصد تامین منابع مالی و سرمايهگذاری در استارتاپهای ايرانی به شكل خودگردان یا سرمایهگذاری شخصی توسط بنیانگذاران، خانوادههای آنها یا سرمایهگذار شخصی و سنتی صورت گرفته است.» او همچنین گفت بر اساس پیمایش سال ٩٦، سهم صندوقهای سرمایهگذاری از سرمایهگذاری در استارتاپهای كوچك و متوسط، ١٠ درصد بوده است.
هاشمی با اشاره به خروج احتمالی سرمایهگذاران خارجی از استارتاپهای كشورمان و وضعیت سرمايهگذاری در استارتاپهای ايرانی بعد از این اتفاق گفت: «امیدواریم این مسئله از طریق دستگاه دیپلماسی حل شود. اما با توجه به تعداد كم سرمایهگذاریهای خارجی صورت گرفته و ساختار شركتهای سرمایهگذاری مشترك بین صندوقهای سرمایهگذاری ایرانی و خارجیها اتفاق مهمی روی نخواهد داد؛ البته تعداد این سرمایهگذاریها كم، اما حجم آنها قابل توجه است. در صورت بروز مشكل، سرمایهگذاران داخلی میتوانند جایگزین خارجیها در استارتاپهای موفق شوند.»
مدیرمسئول هفتهنامه شنبه در خصوص دورنمای جذب سرمایه خارجی در استارتاپهای داخلی هم گفت: «با توجه به اتفاقات بینالمللی تا اطلاع ثانوی جذب و نگهداشتن سرمایهگذاران خارجی امكانپذیر نیست و این تهدیدی جدی برای استارتاپها و فرصتی مناسب برای سرمایهگذاران داخلی است. تنها راه برونرفت، اتكا به سرمایههای داخلی است. اگر برنامهریزی جدی برای جذب سرمایههای داخلی صورت نگیرد، استارتاپها برای تامین منابع مالی دچار مشكل خواهند شد.»
هاشمی در این خصوص خواستار ایجاد مشوقهای اقتصادی و قانونگذاری توسط دولت و مجلس برای ورود سرمایهگذاران داخلی به اكوسیستم استارتاپی ایران شد.