اختلال‌های اینترنت به کسب‌وکار ما آسیب زده است

مصاحبه با مصطفی علوی‌نیک مدیرعامل استارتاپ اونار

0

در حال حاضر ما بر روی یک اپلیکشن جدیدی به نام اونار اِستیودنت کار می‌کنیم که به نوعی اپلیکیشن کمک‌آموزشی برای دانش‌آموزان است. ما در این اپلیکشن با دو دسته مخاطب/کاربر سروکار داریم. دسته اول شرکت‌های تولید محتوا هستند که برای ما مطالب آموزشی مرتبط با کتاب‌های درسی دانش‌آموزان مقطع دبیرستان را تولید می‌کنند. دسته دیگر دانش‌آموزانی هستند که مایل به استفاده از اپلیکیشن ما هستند.

با رشد تکنولوژی و افزایش ضریب نفوذ اینترنت، ایده‌های جدیدی برای استفاده بیشتر و متنوع‌تر از آن‌ها در زندگی روزمره  مطرح شده و می‌شود. یکی از این حوزه‌ها که در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته، تکنولوژی واقعیت افزوده است. این ایده برای اولین‌بار در سال 1990 توسط یکی از کارمندان شرکت بویینگ مطرح شد. بازی پوکمون‌گو یکی از معروف‌ترین کاربرد های این فناوری در سال‌های اخیر بود که با حواشی زیادی در سراسر دنیا نیز همراه بود. این فناوری همچنین امکان ایجاد خلاقیت‌های متنوعی در حوزه تبلیغات و آگهی‌هایی با قابلیت واقعیت افزوده را بوجود آورده است. در ایران نیز چند شرکت، موفق به استفاده از این فناوری در ایجاد ابداعات تبلیغاتی برای مشتریان خود شده‌اند. یکی از این شرکت‌ها اونار است که مصطفی علوی‌نیک مدیرعامل این استارتاپ در گفت‌وگو با شنبه‌پرس درباره آن و کارهایی که در حال انجام آن هستند بیشتر توضیح داده است.

 

برای شروع بد نیست بدانیم ایده اونار چگونه شکل گرفت؟

ایده اولیه راه‌‌اندازی اونار از آشنایی من با شرکت لایار شکل گرفت. لایار یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه واقعیت مجازی است که در هلند فعالیت می‌کند.

 

اونار در چه سالی راه‌اندازی شد؟

شرکت اونار در ابتدا کار خود را با راه‌اندازی وب‌سایت در سال 1393 آغاز کرد و در حال حاضر متشکل از یک تیم 8 نفره است.

 

با توجه به جدید بودن این فناوری در کشور، مردم چقدر با این سبک تبلیغات آشنایی دارند و استقبال از آن به چه صورت بوده است؟

در سال‌های اخیر این روش تبلیغاتی رشد خیلی بهتری پیدا کرده و ما درحال حاضر مشتریان خودمان را داریم. شرکت ما تا این لحظه در حدود 80 هزار صفحه با قابلیت اِی آر (واقعیت افزوده) تولید کرده است و از مهم‌ترین مشتریان ما که نمونه کارهای‌شان در وب‌سایت شرکت نیز موجود است می توان هتل سورینت، نمایشگاه بین‌المللی الکامپ و انتشارات گاج را معرفی کرد.

 

دلیل رغبت مشتریان شما برای استفاده از خدمات اونار چیست؟

این روش برای تبلیغات با توجه به نوین بودن آن به طور ذاتی افراد زیادی را جذب می‌کند. همچنین امکانات زیادی را به کاربر عرضه می‌کند که در روش سنتی کاغذی مثل کاتالوگ و بروشور امکان انجام و اجرایی شدن آن وجود ندارد.

 

در حال حاضر خدمات تبلیغاتی اونار شامل چه مواردی است؟

تولید لوح فشرده، پوستر، آموزش، نشریات، کارت ویزیت هوشمند، بیلبورد، منوی رستوران‌ها و کافی‌شاپ با استفاده از واقعیت افزوده، از جمله کارهای شرکت هستند.

 

آیا شرکت شما رقیب جدی هم در حوزه فعالیتش یعنی استفاده از واقعیت افزوده دارد؟

بله دو سه شرکت دیگر نیز در همین زمینه کار می‌کنند.

 

نقاط قوت اونار چه چیزهایی می‌دانید؟

ما از یک تیم بسیار قوی برنامه‌نویسی استفاده می‌کنیم و کارمان را به‌صورت هایتک انجام می‌دهیم. همچنین ما اِس تی کِی‌ها رو در اختیار برنامه‌نویسان قرار می‌دهیم.

 

شنیده‌ایم که واقعیت افزوده را وارد حوزه آموزش دانش‌آموزان هم کرده‌اید. موضوع چیست؟

بله در حال حاضر ما بر روی یک اپلیکشن جدیدی به نام اونار اِستیودنت کار می‌کنیم که به نوعی اپلیکیشن کمک‌آموزشی برای دانش‌آموزان است. ما در این اپلیکشن با دو دسته مخاطب/کاربر سروکار داریم. دسته اول شرکت‌های تولید محتوا هستند که برای ما مطالب آموزشی مرتبط با کتاب‌های درسی دانش‌آموزان مقطع دبیرستان را تولید می‌کنند. دسته دیگر دانش‌آموزانی هستند که مایل به استفاده از اپلیکیشن ما هستند. کار هم به این صورت است که دانش‌آموز برای بهتر فهمیدن موضوعی، دوربین گوشی هوشمند خود را بر روی قسمتی از صفحه کتاب که محتوای واقعیت افزوده در بستر آن وجود دارد، قرار می‌دهد تا امکاناتی نظیر مدیا و یا فیلم آموزشی پخش شود.

 

برای استارتاپ خود سرمایه‌گذار هم جذب کرده‌اید؟

خیر ما سرمایه گذار نداشته‌ایم و در حال حاضر نیز به سرمایه گذار احتیاج نداریم.

 

مهم‌ترین دغدغه اونار در حال حاضر چیست؟

در حال حاضر مهم‌ترین دغدغه ما قطعی‌های مکرر اینترنت است که در چند روز اخیر باعث کند‌تر شدن روند کار ما شده و ضرر زیادی را به کسب‌وکار ما وارد کرده است.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.