همیارمهر؛ استارتاپی برای معلولان
وحید رجبلو میگوید برای ادامه کار استارتاپش به منابع مالی و نیروی انسانی نیاز دارد
برای راهاندازی همیارمهر، تنها شروع کردم و به تنهایی ادامه دادهام ولی اکنون به کمک نیاز دارم و ادامه راه به تنهایی برایم سخت است. این استارتاپ به تازگی شروع به فعالیت کرده و فعلا درآمدی ندارد. هدف اصلی من درآمد نیست بلکه فراهم شدن چنین خدماتی برای معلولین در جامعه است. هر فرد ایرانی باید بداند که 11درصد از کل جمعیت کشور معلولین هستند و آنها هم به رسیدگی و رفع احتیاجات اولیه و ضروری نیاز دارند.
وحید رجبلو بنیانگذار 30ساله استارتاپ همیارمهر با 98درصد معلولیت یکی از شرکتکنندگان رویداد توانتک بود. او 11 سال است که با کامپیوتر کسب درآمد میکند و از 7سال پیش به طراحی سایت مشغول است. به گزارش شنبهپرس، همیارمهر به عنوان پل ارتباطی بین مشاغل و معلولان، با هدف رفع نیازهای توانیابان شکل گرفته است. هدف اصلی رجبلو کمک به توانیابانی مثل خودش است تا مشکلاتی که او تجربه کرده است را تجربه نکنند. او میگوید تا اینجا را به تنهایی آمدهام ولی بعد از این برای توسعه و بهبود همیارمهر به حمایت و کمکهای مالی، منابع انسانی و بازاریابی نیاز دارم.
ایده همیارمهر از کجا و به چه صورت شکل گرفته است؟
با توجه به اینکه من یک توانیاب هستم، برای رفع احتیاجاتم و انجام کارهای روزمره، همیشه به یک نفر نیاز داشتم تا کارهایم را انجام دهد و یا مرا همراهی کند. کارهایی مانند رفتن به آرایشگاه، خرید لباس و مایحتاج، کارهای اداری و بسیاری کارهای دیگر، که به تنهایی قادر به انجام آنها نیستم. بعد از مدتی این ایده به سراغم آمد که تمام این امور توسط اشخاص یا سازمانهای دیگر انجام میشود، چرا بخشی وجود نداشته باشد که تماس بگیرم و خدمات موردنیازم را مطرح و آن را دریافت کنم.
در اصل این فکر باعث به وجود آمدن و راهاندازی سامانه همیارمهر بود و در حال حاضر مشغول راهاندازی اپ موبایل آن هستم. در این استارتاپ روش کار به این صورت است که تمام مشاغل مرتبط با نیاز توانیابان، از پزشک و مشاور و کاردرمان تا سوپرمارکت و تعمیرگاههای لوازم حرکتی در این سامانه عضو میشوند و ساعت و روز خاصی که امکان ارائه خدمات به توانیابان دارند را مشخص و هزینه و قیمت خدمات هم خود را هم اعلام میکنند. توانیابان با سرچ کردن در لیست ارائهدهندگان خدمات موردنظر، مناسبترین گزینه در شهر و منطقه خود را انتخاب کرده و درخواست میدهند. این استارتاپ برای هردو طرف، هم توانیابان و هم ارائه دهندگان خدمات مفید است.
راه اندازی و ادامه همیارمهر چه مراحلی را طی کرده است؟
برای راهاندازی همیارمهر، تنها شروع کردم و به تنهایی ادامه دادهام ولی اکنون به کمک نیاز دارم و ادامه راه به تنهایی برایم سخت است. این استارتاپ به تازگی شروع به فعالیت کرده و فعلا درآمدی ندارد. هدف اصلی من درآمد نیست بلکه فراهم شدن چنین خدماتی برای معلولین در جامعه است. هر فرد ایرانی باید بداند که 11درصد از کل جمعیت کشور معلولین هستند و آنها هم به رسیدگی و رفع احتیاجات اولیه و ضروری نیاز دارند.
مشکلاتی که در حال حاضر با آنها دست و پنجه نرم میکنم، اول، مشکل منابع مالی است، بعد کمبود نیرو در حوزههای برنامهنویسی و توسعه اپ موبایل. حتی اگر کسی به صورت پارهوقت هم بتواند همکاری کند، برای من کمککننده است. فقط باید کسی باشد چون به تنهایی پیش بردن کار برای من سنگین است. البته برای استخدام نیرو هم به منابع مالی نیازمندیم.
به عنوان یک فاندر توانیاب از رویدادهایی مانند توانتک چه انتظاراتی دارید؟
انتظار دارم چنان تاثیری در نگاه و فرهنگ جامعه داشته باشند، که بعد از این معلولان، مشکل اشتغال کمتری داشته باشند و توانیابانی با درصد معلولیت بالای 80 یا 90 درصد، برای کسب درآمد، مجبور به انجام کارهای سنگین نباشند. در حوزه استارتاپها، فرصتهای شغلی بسیاری برای افرادی مثل من که معلولیت 98درصد دارند، وجود دارد. همیارمهر بعد از راهاندازی، فقط مدیریت لازم دارد که در صورت وجود نیرو از پس آن برخواهم آمد.
توان تک بهترین اتفاقی است که در این چندسال افتاده است. اتفاقات و رویدادهایی مانند توان تک، از لحاظ شغل و آموزش، آینده خوبی برای معلولان خواهند ساخت. البته به نظر من اگر روی آموزش تمرکز بیشتری داشته باشند نتایج بهتری برای معلولین خواهند داشت. زیرا با هر مهارت، گزینه جدیدی برای اشتغال به روی ما بازخواهد شد. با مهارت بیشتر درآمد بالاتری خواهیم داشت.
حمایت از همیارمهر به چه شکل انجام میگیرد؟
درمورد حمایت از همیارمهر سازمانهایی قول مساعدت به ما داده بودند که متاسفانه با گذشت چندماه پیگیری، هنوز خبری از آنها نشده است. من در همیارمهر واقعا به حمایت نیاز دارم تا به نقطهای که باید یک استارتاپ برسد، برسم و بتوانم باعث اشتغال چند توانیاب دیگر شوم. البته توانیابان رعد از همیارمهر استقبال خوبی داشتند. ولی به دلیل درگیریهای خاصی که هریک در زندگی که دارند، نمیخواهم از آنها و وقتشان استفاده کنم. آنها هم باید به دنبال درآمد برای زندگیشان باشند.
همچنین برای حمایت از یک استارتاپ، به معرفی و تبلیغات نیاز داریم. هرچه اعضاء همیارمهر بیشتر باشند، نتایج بهتری از آن خواهیم دید. همیارمهر در زمینه سایت و اپلیکیشن هنوز نیاز به کارهای زیادی دارد. هرچه توجه به سایت و اپلیکیشن ما بیشتر باشد، پیشرفت بهتری خواهیم داشت ولی اگر توجهی به آن نشده و مخاطب چندانی جذب نشود، مطمئنا شکست خواهیم خورد. قبل از اقدام به راهاندازی این استارتاپ از تمامی مشاغل و توانیابان نظرسنجی زیادی انجام دادم، همه استقبال خوبی کردند اما در عمل باید دید نتیجه کار چه میشود.