هدف چونک بزرگ کردن بازار صنایع دستی است

سیدمرتضی نقیبی، مدیرعامل استارتاپ چونک:

0

هدف ما بزرگ کردن بازار صنایع دستی است و این کار را از طریق آشناسازی مردم با این حوزه انجام می‌دهیم. ما می‌خواهیم به سبک زندگی مردم ورود کنیم. هدف ما در گام نخست، فروش کالا نیست بلکه می‌کوشیم با تولید محتوا و ایجاد ارزش و ارائه ایده‎های جدید، مردم را به آشنایی و بهره‎گیری از این هنرها سوق دهیم.

سیدمرتضی نقیبی، مدیرعامل استارتاپ چونک، معتقد است که باید صنایع دستی کشورمان، در خانه‌های ایرانی به عنوان یک وسیله کاربردی دیده و استفاده شوند؛ و صرفا با جنبه تزئینی به آنها نگاه نشود. از همین رو ایده خانه ایرانی را از مدتی پیش مطرح کرده و مشغول پیاده‌سازی آن هستند تا به این ترتیب صنایع دستی هم در چیدمان و هم در مصارف روزمره، چه در منزل و چه در محل کار نشان داده شود. نقیبی درباره ورود این استارتاپ به حوزه تولید بیان می‌کند: «چونک یک استارت‎آپ در حوزه آنلاین است ولی فعالیت ما تنها به حوزه‌ فروش نیست و در زمینه تولید محصولات نیز تلاش می‎کنیم. برای رسیدن به این هدف، از هنرمندانی که خود آموزش داده‌ایم یا هنرمندانی که با آن‎ها وارد همکاری شده‌ایم، یاری می‌گیریم. برای این کار سرمایه‎گذارانی داریم که استادان نساجی یا صنایع دستی دانشگاه هستند و اکثرا اهل یزد هستند. یزد هم سابقه طولانی در صنعت نساجی دارد.»

 

هدف گسترش بازار صنایع دستی است

به گزارش خبرگزاری شنبه‌پرس، مدیرعامل چونک، بیان می‌کند: «هدف ما بزرگ کردن بازار صنایع دستی است و این کار را از طریق آشناسازی مردم با این حوزه انجام می‌دهیم. ما می‌خواهیم به سبک زندگی مردم ورود کنیم. هدف ما در گام نخست، فروش کالا نیست بلکه می‌کوشیم با تولید محتوا و ایجاد ارزش و ارائه ایده‎های جدید، مردم را به آشنایی و بهره‎گیری از این هنرها سوق دهیم. فروش نقطه‎ای است که با تولید محتوا، فرهنگسازی و معرفی ایده، باید به آن برسیم. یکی از کوشش‌های ما احیای هنرهای منسوخ و مهجور است که در این زمینه نخستین رسالت خود را در شناخت و معرفی هنرها می‌دانیم. محتوای تالیفی و تولیدی در ایران برای حوزه صنایع دستی ضعیف است و ما تلاش کرده‌ایم با تولید عکس و ویدیو جلوه کاربردی صنایع دستی را نشان دهیم.»

 

احیای چند هنر فراموش‌شده

نقیبی در ادامه بیان می‌کند: «در سال‌های گذشته، همیشه دروازه‌های کشور به روی کالاهای خارجی باز بوده و مردم به نسبت، بیشتر از شیشه و کریستال خارجی استقبال می‌کنند. این در حالیست که پیشینه صنعت شیشه در ایران به زمان پیش از هخامنشیان می رسد.» او به هنرهای فراموش‌ شده‌ای همچون زری‌بافی نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: «پارچه‌های زری‌بافی نزدیک به 40سال است که مهجور شده‌اند و تنها در پژوهشگاه‌ سازمان میراث فرهنگی به صورت محدود تولید می‌شوند. ما درحال تجهیز یک کارگاه نساجی در یزد هستیم تا این پارچه را تولید و سپس تجاری سازی کنیم و آن را به چرخه هنر و مصرف برگردانیم. یکی دیگر از هنرهای ایرانی که قصد معرفی آن را داریم، تکنیک شیشه‎گری لمپ ورکینگ یا شیشه‌گری با حرارت مستقیم است و با استاد حیاس حسینی، ماهرترین هنرمند کشور در این زمینه، برای تولید محتوا و برندینگ این تکنیک همکاری می‎کنیم.»

 

دستاورد نمایشگاه میدکس

در آخر نقیبی درباره دستاورد هشتمین نمایشگاه میدکس برای این استارت‌آپ اظهار کرد: «استقبال بازدیدکنندگان از غرفه خانه ایرانی که به همت چونک در نمایشگاه میدکس برپا شده بود، بسیار خوب بود. از این نمایشگاه و تعامل‎ها ایده‎های جدیدی گرفتیم و شاید شرکای تجاری جدیدی هم داشته باشیم.»

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.