بعد از رفع فیلتر ویز؛ کاربران دال را ترک نکردند!

تغییرات دال از زیان میرهادی رادی، مدیر مارکتینگ این استارتاپ

0

می‌توانیم منکر این مورد باشیم که بعد از فیلتر شدن ویز، بسیاری از کاربرانی که به دنبال جایگزینی برای آن بودند و در اثر صحبت‌هایی که از دال شده بود، ما را انتخاب کردند. ما اصلا کار تبلیغاتی انجام نداده بودیم و در حال رفع مشکلات نرم‌افزار بودیم. به صورت کاملا خودجوش، کاربران و رسانه‌ها از ما صحبت می‌کردند. در همان زمان، این مسئله مطرح شد که ما با نهادهای حاکمیتی و نظامی مرتبط هستیم.

دال اپلیکیشن مسیریابی است که آخرین نسخه آن چند روز پیش منتشر شد. میرهادی رادی، مدیرمارکتینگ دال می‌گوید ما تنها سوشیال‌مپ ایران هستیم. میرهادی توضیح می‌دهد: «در نسخه جدید کاربران می‌توانند اتفاقاتی را که در مسیر می‌افتد، مانند تصادف، حضور پلیس یا حتی تغییراتی که در خیابان‌ها و کوچه‌ها می‌افتد، گزارش داده و ما سریعا به نقشه اضافه کنیم. این دقیقا معنای سوشیال‌مپ است.»

 

جدیدترین تغییرات دال

به گزارش شنبه‌پرس، رادی از تغییرات دال از ابتدا تا اینجا می‌گوید: «دال از ابتدا یک تیم 5 نفره بود که الان به 15 نفر رسیده است. دال تقریبا از 7 ماه پیش کار خود را به صورت یک استارتاپ آغاز کرده است و در این مدت بیش از 200هزار نفر کاربر فعال داریم. به صورت میانگین در ماه‌های اخیر که استفاده از دال بیشتر شده است ماهیانه به صورت میانگین، تعداد 3 میلیون مسیریابی و در مجموع تا به حال حدود 15 میلیون مسیریابی داشته‌ایم.» مدیر مارکتینگ دال، در ادامه از روند اضافه شدن ویژگی‌های مختلف به این اپلیکیشن می‌گوید. «از روز اول، پیشنهاد بهترین مسیر برای رسیدن به مقصد و راهنمای صوتی مسیر، وجود داشت. تخمین ترافیک و زمان رسیدن به مقصد هم وجود داشت ولی با دقت نسبتا پایین؛ که رفته رفته دقت بهتری پیدا کرد و در نسخه جدید این مشکل برطرف شده و می‌توان گفت تخمین ترافیک دال، از دقت بالایی برخوردار است. در نسخه‌ای که حدودا یک ماه پیش رونمایی شد ویژگی‌های سرچ صوتی و نقاط علاقمندی کاربران هم به ویژگی‌های قبلی اضافه شده است. با امکان سرچ صوتی، کاربر به جای تایپ مبدا و مقصد، می‌تواند از سرچ صوتی استفاده کند. با استفاده از ویژگی نقاط علاقمندی، کاربر می‌تواند نزدیکترین‌های پمپ بنزین یا رستوران یا هر مکان مورد نیاز را پیدا کرده و از بین آنها به علاقه خود، بهترین را انتخاب کند.»

 

روند شکل‌گیری دال

رادی شکل‌گیری دال را به این صورت تعریف می‌کند: «واضح است که ما نمونه‌های خارجی و نرم‌افزارهای مشابه، مخصوصا ویز را دیده بودیم و آن را الگو قرار داده بودیم. به این دلیل که کاربران در حال استفاده از ویز بودند، ما نمی‌خواستیم تغییرات زیادی در نرم‌افزار داشته باشیم که کاربران با آن بیگانه باشند چون یکی از عواملی که باعث می‌شود کاربران تمایلی به استفاده از نرم‌افزار جدید نداشته باشند، سخت بودن فرایند یادگیری است. به همین دلیل سعی کردیم با همان ux که کاربران هدف ما به آن عادت داشتند و آشنا بودند، کار کنیم. این علتی بود که باعث شد ما شباهت‌هایی با ویز داشته باشیم.» رادی ادامه می‌دهد دقیقا در همان زمان که دال در حال رشد بوده است، به علت نامعلومی، حاکمیت اقدام به فیلتر کردن اپلیکیشن ویز کرد. مدیر مارکتینگ دال در ادامه اشاره می‌کند: «نمی‌توانیم منکر این مورد باشیم که بعد از فیلتر شدن ویز، بسیاری از کاربرانی که به دنبال جایگزینی برای آن بودند و در اثر صحبت‌هایی که از دال شده بود، ما را انتخاب کردند. ما اصلا کار تبلیغاتی انجام نداده بودیم و در حال رفع مشکلات نرم‌افزار بودیم. به صورت کاملا خودجوش، کاربران و رسانه‌ها از ما صحبت می‌کردند. در همان زمان، این مسئله مطرح شد که ما با نهادهای حاکمیتی و نظامی مرتبط هستیم. حتی بعد از پیگیری هم متوجه نشدیم که این صحبت‌ها چرا و از کجا شکل گرفت ولی به هرحال تاثیر خوبی نداشت.»

میرهادی رادی در ادامه می‌گوید بعد از بازه زمانی کوتاهی که ویز رفع فیلتر شد، اتفاق خوب این بود که کاربرانی که از دال استفاده می‌کردند، به سمت ویز برنگشتند. رادی دلیل این اتفاق را در فارسی بودن زبان دال می‌داند که کاربران به شکل راحتتری با آن ارتباط برقرار کردند.

 

دال مشتاق جذب سرمایه است

مدیر مارکتینگ دال می‌گوید: «هنوز از پلن‌هایی که برای ایجاد درآمد داریم، استفاده نکرده‌ایم. یعنی جریان نقدی هنوز برای اپلیکیشن به وجود نیامده است.» رادی در رابطه با جذب سرمایه توضیح می‌دهد که مشتاق جذب سرمایه اسمارت هستند و البته سرمایه‌گذارانی ابراز علاقمندی کرده و در حال صحبت‌های جدی در این رابطه هستند.

 

حملات نرم‌افزاری

رادی به حملات نرم‌افزاری که اتفاق افتاده اشاره می‌کند و می‌گوید: «در روزهای رشد ما که تعداد نصب بالایی در روز داشتیم، از نظر نرم‌افزاری به سرورهای ما حمله شد و در ساعت‌هایی که برای ما اهمیت زیادی داشتند، کاربران با اختلال و سرعت بسیار پایینی قادر به استفاده از برنامه بودند که حتی گاهی منجر به انصراف کاربر از ادامه استفاده می‌شد. ما جلوی این حملات را می‌گرفتیم ولی باز در چند نوبت تکرار شد. هنوز هم گاهی این اتفاق می‌افتد. گرچه اتفاق خوبی نیست ولی باعث شد کیفیت و امنیت سرویس را بالاتر ببریم.» در پایان مدیر مارکتینگ دال از آینده دال و برنامه‌های جذابی که برای زمان‌های سه ماه و 6 ماه و یک سال آینده دارند خبر می‌دهد و می‌گوید که کاربران منتظر خبرهای خوب باشند. تغییرات دال،‌ هم از نظر اضافه شدن فیچرهای جدید خواهد بود و هم کاربری‌هایی بیشتر از مسیریابی.

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.