اینترنت اشیا و بلاکچین، اولویت توسعه بازار انرژی
سیروس وطنخواه، دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی:
اينترنت اشيا و كاربرد آن در بهينهسازی انرژی بهويژه در بخش ساختمان، وسايل نقليه برقی، فناوری استفاده از RDF در صنعت بهويژه صنعت سیمان، بومیسازی تولید مواد شیمیایی و کاتالیستها، ارتقای تولید و ازدیاد برداشت، شبكه هوشمند و نرمافزارهای بازار برق، سامانههای ذخيرهسازی انرژی، نسل سوم سلولهای خورشيدی و كاربرد فناوري بلاكچين اولویتهای توسعه این حوزه است.
سیروس وطنخواه دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی اینترنت اشیا و بلاکچین را از اولویتهای توسعه این حوزه معرفی کرد و گفت: «گستردگي حوزه انرژی و زنجيره ارزش آن موجب میشود كه توسعه سبد بسيار متنوعی از فناوریها موردنياز كشور باشد.»
دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی درباره فناوریهای اولویتدار این حوزه برای کشور هم بیان کرد: «گستردگی حوزه انرژی و زنجيره ارزش آن شامل منابع، توليد، انتقال، توزيع و مصرف انرژي موجب ميشود كه توسعه سبد بسيار متنوعي از فناوريها مورد نياز كشور باشد. با وجود اين چون ستاد انرژي موظف به توسعه فناوریهای راهبردی متناسب با نیازهای اساسي کشور است، بنابراین بر اساس اولويتبندي انجام شده توسعه فناوریهایی را مدنظر دارد.»
او فناوري همچون اينترنت اشيا و كاربرد آن در بهينهسازي انرژي بهويژه در بخش ساختمان، وسايل نقليه برقي، فناوری استفاده از RDF در صنعت بهويژه صنعت سیمان، بومیسازی تولید مواد شیمیایی و کاتالیستها، ارتقای تولید و ازدیاد برداشت، شبكه هوشمند و نرمافزارهاي بازار برق، سامانههاي ذخيرهسازي انرژي، نسل سوم سلولهاي خورشيدي و كاربرد فناوري بلاكچين در حوزه انرژی را در اولویت ستاد دانست.
وطنخواه همچنین گفت: «زنجیره صنعت و دانشگاه باید نهادینه شود و نیازهای صنعت موضوعات پژوهشی و تحقیقات در مراکز پژوهش و دانشگاهی قرار بگیرد. کشش بازار باید فشار علم و فناوری را ایجاد کند. از سوي ديگر برخي از صنايع نيز به دليل عدم حركت به سمت نوآوري و تحقيق و توسعه متناسب با تحولات جهاني، بستر مناسبي براي حضور نيروي انساني متخصص و ماهر نخواهد بود.»
دبیر ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی با بیان اینکه در حال حاضر توسعه شركتهاي دانشبنيان ميتواند خلاء موجود در اين زمينه را پر كند گفت: «از سوي ديگر كميت و كيفيت محتواي آموزشي در آموزش عالي بايستي متناسب با نيازهاي اقتصاد دانشبنيان و زيستبوم كارآفريني كشور بهروز شده و ارتقا يابد. به نظر میرسد اقداماتی که انجام شده است هنوز نتوانسته در نهادینه کردن زنجیره علم، فناوری و تولید کافی و موفق باشد.»