سه خبر حوزه سرمایه گذاری در استیج اینوتکس ۲۰۲۱

0

اخبار اینوتکس 2021
خبرنگار: زینب کوهیار
حوزه: سرمایه گذاری / استیج اینوتکس 2021

انحصارطلبی نهادهای عمومی آینده استارت آپ ها را تهدید می کند
میزان تشکیل سرمایه ناخالص در ترکیب اقتصاد ایران در یک دهه گذشته به شدت کاهش یافته است.
پدرام سلطانی، نائب رییس سابق اتاق بازرگانی ایران در استیج اینوتکس 2021 با اعلام این موضوع گفت: «در سال 98 میزان سرمایه گذاری در کشور ما از میزان استهلاک سرمایه های انباشته در سال های گذشته کمتر شده است که اتفاقی بی سابقه است».
به گفته این فعال اقتصادی، اندازه سرمایه گذاری در اقتصاد ایران نسبت به کل تولید ناخالص داخلی در دهه 80، 30 درصد بوده که این رقم در سال 98، به 18 درصد و در سال 99 به کمتر از 15 درصد کاهش یافته است. این نشان می دهد اثر سرمایه گذاری در تولید ناخالص داخلی در ایران، به نصف میزان خود در یک دهه گذشته رسیده است.
سلطانی ادامه داد: «جریان سرمایه گذاری در کشور ما پس از سال‌ها خصوصی سازی منحرف شده است. پس از این سال، بخش غیردولتی و غیرخصوصی در اقتصاد ایران متولد شده که منافع فعالیت اقتصادی آن به کشور نمی‌رسد. شرکت های متعلق به آستان‌ها، نهادهای نظامی و عمومی در این بخش قرار می‌گیرند که متناسب با اندازه فعالیت اقتصادی خود، مالیاتی پرداخت نمی کنند و سود فعالیت اقتصادی آنان در کشور سرمایه گذاری نمی‌شود. هم چنین این بخش ها از نظر انضباط اقتصادی، در دایره مدیریت دولت قرار نمی‌گیرند».
عضو سابق اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تصرف بخش بزرگی از بنگاه های اقتصادی در سال های 85 تا 95، توسط نهادهای عمومی و افزایش اقتدار اقتصادی این بخش ها در کنار اقتصاد سیاسی گفت: «از سال 95، حساسیت نهادهای عمومی بر استارت آپ های بزرگ بیشتر شده است و تلاش می کنند این حوزه را هم به انحصار خود درآورند. استارت آپ های بزرگ ایرانی به عنوان منبع تولید و ذخیره بیگ دیتا مورد توجه این نهادها قرار گرفته است. با توجه به این مسئله مداخله این نهادها در اکوسیستم استارت آپی از چالش های جدی در آینده کسب وکارهای نوپا در کشور است».
سلطانی در آخر، در توصیه ای از فعالان اکوسیستم استارت آپی خواست برای جذب سرمایه، کسب وکار خود را با بخش خصوصی واقعی پیوند بزنند. به گفته این فعال اقتصادی، جذب سرمایه از نهادهای حاکمیتی و عمومی، چالش های بسیاری را برای فعالان استارت آپی ایجاد می کند و با روح فعالیت استارت آپی منافات دارد.
استیج اینوتکس 2021 از ساعت 10 تا 18 هر روز از برگزاری نمایشگاه، میزبان افراد شناخته شده و تاثیرگذار بین‌المللی است. علاقمندان می توانند سخنرانی‌های الهام بخش، رویدادهای شگفت انگیز و بررسی ترندهای روز دنیا و چالش‌های آن را در استیج ویژه نمایشگاه پیگیری کنند.

 

خبر دوم
روتیتر: شریف نظام مافی، رییس اتاق مشترک ایران و سوئیس مطرح کرد:
تیتر: دولت بزرگترین رقیب بخش خصوصی است
زیرتیتر: جذب سرمایه خارجی فعلا ممکن نیست
سرمایه گذاری بخش خصوصی به دلیل رقابت دولت با این بخش محدود شده است و شرایط برای سرمایه گذاری خارجی طولانی مدت در ایران مناسب نیست.
شریف نظام مافی، رییس اتاق مشترک ایران و سوییس در استیج اینوتکس 2021 با طرح این موضوع گفت: «در کشورهایی مثل ترکیه و کره جنوبی، سرمایه گذاری دولت ها بر زیرساخت ها به شکوفایی اقتصادی و رشد بخش خصوصی کمک کرده است. اما در ایران، دولت پس از رسیدن به درآمدهای نفتی و آغاز سرمایه گذاری در زیرساخت ها، به جای حمایت از بخش خصوصی به رقیب اصلی آن در همه حوزه های اقتصادی تبدیل شده است».
این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری دولت در ایران بالغانه نیست گفت: «اینکه بخش خصوصی به جای دولت پارک های علم و فناوری را ایجاد نمی کند و برنامه هایی مثل برنامه امروز را برگزار نمی کند، ناشی از عدم بلوغ اقتصادی دولت است».
شریف نظام مافی هم چنین در پرسشی درباره امکان سرمایه گذاری خارجی در ایران گفت:«شرکت هایی که پیشتر در ایران سرمایه گذاری کردند، نمی توانند سود خود را از ایران خارج کنند. هم چنین امکان گشایش ال سی برای این شرکت ها در ایران فراهم نیست».
به گفته نظام مافی «سرمایه گذاری شرکتی مثل نستله در کشور همسایه ما، پاکستان با وجود همه ناامنی های داخلی این کشور، چندبرابر ایران است چراکه پاکستان در سیاست کلان خود با دنیای بیرون دعوایی ندارد. تا زمانی که در سطح کلان تغییری در رویکرد ایران نسبت به کشورهای دیگر ایجاد نشود، نمی توان به جذب طولانی مدت سرمایه گذاری خارجی امید داشت».
رییس اتاق مشترک ایران و سوییس هم چنین فرصت بهره برداری اقتصاد ایران از برجام را محدود به سال های حضور دولت دموکرات بایدن در کاخ سفید دانست و ادامه داد: «مسئله ایران به موضوعی سیاسی در رقابت جمهوری خواهان و دموکرات های آمریکایی تبدیل شده است. حتی اگر به برجام 2 برسیم و فضا کمی باز شود، فرصت بهره مندی ایران از این فرصت تا سال 2024 است که احتمال دارد، دولتی جمهوری خواه در آمریکا به قدرت برسد. با توجه به این مسئله، ایران شرایط خوبی برای جذب سرمایه خارجی ندارد».
نظام مافی گفت: «هم چنین در داخل، با عدم حل و فصل موضوعاتی مثل اف ای تی اف و تبدیل آن به نزاع جناحی، مسیر واردات و صادرات شرکت های ایرانی را تنگ تر کردیم و کمکی به آن ها نکردیم».
نظام مافی در پایان توصیه کرد دولت از تجربه فعالان استارت آپی و فعالان بخش خصوصی در سازمان های تصمیم گیر درباره اقتصاد و اکوسیستم استارت آپی استفاده کند.
به گفته این فعال اقتصادی اقتصاد ایران تحریم های حداکثری را تحمل کرده و از هم نپاشیده است. هرچند این نکته مثبتی در کارنامه اقتصاد ایران است با این حال، باید برای اعمال تصمیم های اصلاحی، تا زمانی پویایی اقتصاد و بهبود وضعیت معیشتی مردم صبر کرد.
نظام مافی گفت: «فعالان اقتصادی و تحلیل گران باید درباره لزوم اصلاح اقتصاد ایران و کاهش مداخلات دولت به گفت وگوها ادامه دهند تا این تصمیم ها در زمان مناسب انجام شود.».
استیج اینوتکس 2021 از ساعت 10 تا 18 هر روز از برگزاری نمایشگاه، میزبان افراد شناخته شده و تاثیرگذار بین‌المللی است. علاقمندان می توانند سخنرانی‌های الهام بخش، رویدادهای شگفت انگیز و بررسی ترندهای روز دنیا و چالش‌های آن را در استیج ویژه نمایشگاه پیگیری کنند.

 

خبر سوم
روتیتر: حسین محمودی اصل، کارشناس اقتصادی در استیج اینوتکس 2021 مطرح کرد:
تیتر: بی برنامگی، دشمن سرمایه گذاری و کسب وکار است
زیرتیتر: فعالیت 7 برابری اصناف در ایران
استراتژی و نقشه راه، دو کلید سرمایه گذاری موفق دولت ها و کسب وکارهاست اما این نکته در سطح دولت درک نشده است.
حسین محمودی اصل، تحلیل گر اقتصادی در استیج اینوتکس 2021، با اشاره به لزوم تعیین استراتژی در کسب وکارهای نوپا گفت: «در کشور ما خلاء وجود احزاب به فقدان استراتژی و برنامه منجر شده است. درحالیکه کشور باید سناریو محور عمل کند. متاسفانه دولت در ایران فاقد برنامه است».
محمودی اصل گفت: «جوانان استارت آپی به خوبی می دانند که استراتژی، در نظر گرفتن منابع و استفاده از الگوریتم ها تا چه اندازه در موفقیت کسب وکارها موثر است. اما این نکته در سطح دولت درک نشده است و هیچ سناریویی نمی بینید».
به گفته این تحلیل گر اقتصادی، در شرایط فقدان برنامه، رویکردهای شخص محور بر فضای اقتصادی سایه انداخته و رویکردهای سیاسی به اعمال تصمیم های سلیقه ای منجر شده است. در این شرایط، حتی برنامه های توسعه هم کنار گذاشته شده است.
محمودی اصل گفت: «برای مثال براساس برنامه ششم توسعه دولت باید کوچک و مداخله آن در اقتصاد کاهش می یافت اما امروز می بینیم که دولت بزرگتر شده و تصمیم های متناقض شرایط را برای فعالان اقتصادی، از جمله اکوسیستم استارت اپی دشوار کرده است. در این شرایط کارآفرینان و صاحبان سرمایه کشور را ترک می کنند چراکه تحت فشار ناشی از تصمیم های اشتباه دولت قرار گرفته اند».
این کارشناس اقتصادی در ادامه در توصیه به فعالان استارت آپی گفت: «بیش از 3 میلیون صنف در ایران فعالیت می کنند که این رقم، 7 برابر استاندارد جهانی است. 75 درصد از این صنوف در بخش فروش و 25 درصد در بخش تولید فعالیت می کنند. فعالیت این تعداد از صنوف، به ویژه عوامل فروش باعث تورم است. استارت آپ ها می توانند با حضور در این بخش مانع این تورم شوند».
استیج اینوتکس 2021 از ساعت 10 تا 18 هر روز از برگزاری نمایشگاه، میزبان افراد شناخته شده و تاثیرگذار بین‌المللی است. علاقمندان می توانند سخنرانی‌های الهام بخش، رویدادهای شگفت انگیز و بررسی ترندهای روز دنیا و چالش‌های آن را در استیج ویژه نمایشگاه پیگیری کنند.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.