رئیس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی: «ما این استارتاپها را قبول نداریم که بخواهیم با آنها رقابت کنیم. اما قصد داریم که اپلیکیشن خود در این زمینه را به زودی راهاندازی کنیم. اما نخست باید زیرساختهای آن فراهم شود.»
رئیس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی اعلام میکند که در حوزه خشکشویی و لباسشویی، خشکشوییهای اینترنتی جایگاهی ندارند. به باور او تنها واحدهای صنفی که از اتحادیه رسمی این حوزه پروانه کسب دریافت کردهاند امکان راهاندازی اپلیکیشن خشکشویی را خواهند داشت. ابوالفضل رجبزاده تاکید میکند که اپلیکیشنهایی که هماکنون در حوزه ارائه خدمات خشکشویی فعالیت میکنند، غیرقانونی هستند.
استارتاپهای خشکشویی دلال هستند
ابوالفضل رجبزاده، رئیس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی تهران، در مورد جزییات اخطار پلمپ برخی از پلتفرمهای خشکشوییهای آنلاین گفت: «شغل خشکشویی تخصصی و فنی است و حتی وقتی افراد میخواهند در این حوزه جواز کسب بگیرند باید ابتدا امتحان بدهند. اما استارتاپهای این حوزه دلال هستند و از خشکشویی اطلاعات کافی ندارند.»
فعالیت خشکشویی نیاز به واسطه ندارد
رجبزاده با بیان اینکه این استارتاپها برای انجام خدمات خشکشویی با کارگاههای درجه پایین همکاری میکنند اما هزینه خشکشویی درجه بالا را از مشتری دریافت میکنند، عنوان کرد: «برخی میگویند این کسبوکارها پلتفرم واسطه هستند و فعالیت خشکشویی نمیکنند. در صورتی که فعالیت خشکشویی نیاز به واسطه ندارد. مردم باید با واحد صنفی به صورت مستقیم درتماس باشند نه با واسطه از سوی دیگر هم خشکشوییهای درجه اول و دوم که مشتریهای خود رادارند و نیازی به اپلکیشن ندارند.»
همکاری خشکشوییهای آنلاین با کارگاههای درجه سه
رجبزاده با اعلام اینکه برای همکاری خشکشویی آنلاین با کارگاههای درجه سه اسناد و مدارک لازم را دارد، تاکید میکند: «به زودی همکاری این پلتفرمها با کارگاههای درجه سه را ثابت و در رسانهها مطرح میکنم. چند سالی است که من در مصاحبههای گوناگون در رسانهها و صداوسیما میگویم که لباسهای مردم در کارگاههای غیرقانونی شسته میشوند. اما کسی به این موضوع توجهی ندارد.»
راهاندازی اپلیکیشن اتحادیه خشکشویی و لباسشویی
رئیس اتحادیه خشکشویی و لباسشویی در پاسخ به این سوال که این اتحادیه تصمیم به راهاندازی اپلیکیشنهای مخصوص در حوزه خشکشویی و رقابت با استارتاپهای این حوزه را دارد یا خیر عنوان کرد: «ما این استارتاپها را قبول نداریم که بخواهیم با آنها رقابت کنیم. اما قصد داریم که اپلیکیشن خود در این زمینه را به زودی راهاندازی کنیم. اما نخست باید زیرساختهای آن فراهم شود.»
اتاق اصناف ضعیف عمل کرده است
رجبزاده با تاکید براینکه اتحادیهها زیرمجموعه اتاق اصناف ایران هستند و اتاق اصناف در نظارت خود بر صدور جواز کسب توسط اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی ضعیف عمل میکند، گفت: «براساس قانون، در هر صنفی اتحادیه صنف مربوطه جواز کسب صادر میکند و اگر فردی قصد راهاندازی کسبوکار در حوزه اینترنت داشته باشد، یا صنف مورد نظر جواز کسب صادر میکند یا اتحادیه کسبوکارهای اینترنتی با هماهنگی اتحادیه صنف مربوطه جواز را صادر میکند. اما در این زمینه اتاق اصناف بسیار ضعیف عمل کرده است و قانون شفافی در این مورد وجود ندارد. البته اتحادیه خشکشویی و لباسشویی در نامهای به اتاق اصناف این ضعف را گوشزد کرده است.»
خردادماه سال جاری ابوالفضل رجبزاده نسبت به استفاده از خدمات خشکشوییهای اینترنتی و آنلاین هشدار داده بود که خشکشوییهای آنلاین بهداشت و کیفیت را رعایت نمیکنند. این هشدار در ۵ آبان امسال به نامه اخطار پلمپ بدل شد و خشکشویی آنلاین زودشور اعلام کرد که با وجود داشتن تمام مجوزهای لازم نامه اخطار پلمپ از سوی اتحادیه خشکشویی را دریافت کردهاند. علاوه بر زودشور چندی پیش پلتفرم اسپارد نیز که در حوزه خدمات خانگی فعالیت میکند، از سوی این اتحادیه نامه اخطار به پلمپ دریافت کرد.
واقعا این موضوع اشتباه هست که این گونه فکر کنیم که کسب وکار ها بدون ارتباط و JV شدن بخواهند رشد کنن !.
متاسفانه نمیتوان پذیرفت که اتحادیه خشک شویی ها صلاحیت ، دانش ، و عملکرد درستی در زمینه ایجاد بستر انلاین برای چنین خدماتی را دارد ( البته همه صنف ها شامل این موضوع میشوند ) . سوال این است که اگر چنین شرایطی وجود داشته چرا تا حالا حاصل نشده و با برخورد میخواهند جلو دیگران را بگیرند ؟
در عصری زندگی میکنیم که تکنولوژی دیوار ها را برمیدارد و سهولت ایجاد میکند ولی متاسفانه نمیتوانیم با این برخورد های انحصار گرایانه امید به رشد داشته باشیم . زیرا این یک سراب میشود و هر کس تیکه از سهمش را طلب میکند بی آن که برایش زحمتی کشیده باشد …